178 cm ūgio trisdešimtmečio JAV krepšininko naudingumas pergalingose rungtynėse prieš Pirėjo "Olympiakos" (Graikija) sudarė 34 balus.

Be 14 perdavimų, T.Edney pelnė 16 taškų (4 dvitaškiai iš 12 ir 8 baudų metimai iš 8), po krepšiais atkovojo ir perėmė po 2 kamuolius, išprovokavo 8 varžovų pražangas bei pats žaidė be klaidų.

Ankstesnis rezultatyvių perdavimų per vienerias rungtynes (13) rekordas ULEB varžybose priklausė Elmeriui Bennettui ir buvo užfiksuotas Vitorijos "Tau Ceramica" (Ispanija) mače su Atėnų AEK (Graikija) 2001 metų balandžio 4 dieną.

Antrąją-trečiąją vietas naudingiausių ULEB savaitės žaidėjų sąraše - po 32 balus - pasidalijo Maurice`as Evansas ("Benetton") ir Simonas Petrovas (Liublianos "Olimpija").

Pirmasis į "Olympiakos" krepšį įmetė 32 taškus, po krepšiais sugriebė 8 kamuolius ir blokavo vieną varžovo metimą.

S.Petrovo sąskaitoje - 26 taškai, 3 rezultatyvūs perdavimai ir 9 išprovokuotos varžovų pražangos.

Po 31 naudingumo balą surinko bei ketvirtąją-šeštąją vietas šią savaitę ULEB turnyre pasidalijo Eduardo Cota (Kauno "Žalgiris"), Nikola Vujčičius (Tel Avivo "Maccabi") ir latvis Robertas Štelmaheris ("Olimpija").

"Žalgirio" kubo įžaidėjas ketvirtadienio rungtynėse svečiuose su "Maccabi" LKL čempionui pelnė 20 taškų (1 tritaškis iš 4, 6 dvitaškiai iš 8, 5 baudų metimai iš 7), atkovojo 4 ir perėmė 1 kamuolį, atliko 8 rezultatyvius perdavimus bei varžovus prasižengti privertė 7 kartus.

Rungtynėse su Tel Avivo "Maccabi" (Izraelis) klubu pelnęs 19 naudingumo balų Kauno "Žalgirio" vidurio puolėjas Arvydas Sabonis išlieka naudingiausiu Eurolygos reguliariojo sezono naudingiausiu žaidėju ir po dvyliktojo turo.

A.Sabonis per dešimt žaistų rungtynes vidutiniškai per mačą surenka 26,90 naudingumo balų ir 2.24 balo lenkia antroje vietoje esantį Vroclavo "Idea Šląsk" (Lenkija) klubo amerikietį Lynną Greerą bei 2,99 balo - Nikolą Vujčičių iš Tel Avivo "Maccabi" (Izraelis) ekipos.

Į penktąją vietą šiame sąraše smuktelėjo Vitorijos "Tau Ceramica" (Ispanija) gynėjas Arvydas Macijauskas (21,91), o į devintąją vietą pakilo dar vienas žalgirietis Tanoka Beardas (18,75).

Beje, L.Greeras lieka rezultatyviausiu turnyro krepšininku. Jis, per rungtynes į varžovų krepšį vidutiniškai įmeta po 25 taškus ir 4,17 taško lenkia antroje vietoje esantį A.Macijauską.

A.Sabonis (16,2) po ketvirtadienio mačo smuktelėjo į dvyliktąją poziciją.

"Žalgirio" vidurio puolėjas, per rungtynes po krepšiais vidutiniškai atkovojantis po 10,8 kamuolio, išsaugojo lyderio poziciją ir šioje klasifikacijoje, kur ir toliau lenkia Maskvos CSKA puolėją turką Mirsadą Turkčaną (10,27).

Šeštąją poziciją tarp daugiausiai kamuolių atkovojančių krepšininkų užima Tanoka Beardas (7,66).

"Žalgirio" įžaidėjas Eduardo Cota užima antrąją vietą tarp daugiausiai rezultatyvių perdavimų atliekančių krepšininkų - 5,41 per rungtynes - ir vos 0,09 rezultatyvaus perdavimo per mačą nusileidžia lyderiu tapusiam tėvynainiui L.Greerui.

Šeštas šioje klasifikacijoje Tel Avivo "Maccabi" (Izraelis) klubo įžaidėjas Šarūnas Jasikevičius - 4,5 perdavimo per mačą.

A.Sabonis lieka ir daugiausia varžovų metimų blokuojančiu žaidėju (2 blokai per rungtynes). Dešimtas šiame sąraše T.Beardas (0,91).

Krepšininkas iš Lietuvos pirmauja ULEB Eurolygoje ir tarp taikliausių baudų metikų - tai jau minėtas A.Macijauskas, pataikęs 84 baudų metimus iš 91 (92,3 proc.).

Tarp taikliausių dvitaškininkų M.Timinskas (64,1 proc.) ir A.Sabonis (63,85 proc.) užima atitinkamai dvyliktą ir penkioliktą pozicijas, o E.Cota (48 proc.) yra dvyliktas tarp taikliausių tritaškininkų.

Į antrąją vietą pagal varžovų išprovokuotas pražangas pakilo A.Macijauskas. Jis varžovus per rungtynes priverčia prasižengti vidutiniškai po 6,66 karto ir nusileidžia tik L.Greerui (7,16).

Į keturioliktąją poziciją šiame sąraše pakilo A.Sabonis (5,0).

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją