Apie visą tai 25 metų 198 cm ūgio lengvojo krašto puolėjas, Eurolygoje pelnantis 17,5 taško, kalbėjosi su krepšinio naujienų tinklalapiu „sportando.net“. Pateikiame interviu vertimą į lietuvių kalbą.

- Kokius skirtumus pajautei tarp NBA ir Europos krepšinio?

- NBA ir Europos krepšinio skirtumai tokie, kad NBA žaidimas vyksta apie žaidėjų atsidengimą, o Europoje viskas vyksta labiau komandiškai.

- Kuo skiriasi trenerių darbas?

- Trenerių darbas skiriasi dėl skirtingų taisyklių, bet labai didelių skirtumų tame nėra.

- Tu pasirašei kontraktą su „Žalgiriu“ be galimybės išvykti į NBA. Kaip jautiesi dabar, kai prasideda NBA sezonas? Ar gailiesi savo sprendimo, matydamas, kad Ty Lawsonas grįžta į JAV, o tu ne? Ar vis dar manai, kad sprendimas sezoną praleisti Europoje tavo karjerai išeis tik į naudą?

- Nė kiek nesu nusivylęs tuo. Žinoma, būna akimirkų, kai pasiilgstu namų, bet aš mėgaujuosi šia patirtimi. Aš užsibrėžiau tikslus ir aš jų siekiu, tad kol kas viskas gerai.

- Kiek buvo komandų praėjusią vasarą, susidomėjusių tavimi? Kodėl pasirinkai „Žalgirį“? Galbūt dėl klubo tradicijų?

- Manimi domėjosi trys komandos, bet aš pasirinkau „Žalgirį“, nes maniau, jog čia geriausiai pritapsiu. Aš norėjau eiti į komandą, kuri turi puikiais tradicijas, tačiau nėra pernelyg pergrūsta, kad aš turėčiau didelę reikšmę komandos žaidimui.

- Kokie tavo planai kitam sezonui? Žinant, kaip prisitaikei prie Europos krepšinio, galėtum susirasti vietą stipriausiose Europos komandose, tokiose kaip CSKA, „Barcelona“ ar „Panathinaikos“.

- Po šio sezono aš ketinu grįžti į NBA, nebent sulaukčiau tokio gero pasiūlymo, kad negalėčiau jo atsisakyti.

- Geriau būti pagrindiniu žaidėju Europos komandoje ar vidutinioku NBA su mažu žaidimo laiku?

- Būti pagrindiniu žaidėju Europoje yra šaunu, o būti vidutinioku NBA - taip pat. Kai aš grįšiu į NBA, tikiuosi, kad čia įgyta patirtis man padės įsitvirtinti NBA ekipos startiniame penkete. Aš noriu būti aikštėje paskutinėmis rungtynių minutėmis. Kai atvykau anapus Atlanto, aš norėjau patobulinti savo tritaškių pataikymą, derinių išpildymą bei sprendimų priėmimą. Visuose šiose srityse aš patobulėjau, o Europa - puiki vieta savo žaidimo tobulinimui.

- Po sunkios sezono pradžios Kauno „Žalgiris“ pasiekė Eurolygos TOP-16 etapą ir, ko gero, pateks į sudėtingą grupę. Kokie yra komandos tikslai šį sezoną?

- Džiaugiuosi, kad patekome į TOP-16 ir noriu, kad ir toliau žygiuotume pergalingai. Mes prastai pradėjome, bet gerai baigėme. Pasikeitė treneris, komandą paliko Ty Lawsonas, tad reikėjo prie to prisitaikyti.

- Kokie yra tavo asmeniniai tikslai šį sezoną?

- Mano tikslas - laimėti bei tobulėti anksčiau minėtose srityse.

- Kuo skiriasi gyvenimas JAV ir Europoje? Galbūt išmokai kažką naujo?

- Išmokau būti kompiuterių genijumi, nes Kaune jau 16 valandą vakaro tamsu ir šalta (juokiasi - red. past.), todėl laiką leidžiu namie prie kompiuterio.

- Kuo skiriasi spaudimas žaidėjui Europoje ir NBA? „Žalgiris“ turi aistringus sirgalius, o Lietuva yra žinoma kaip Europos krepšinio šalis.

- Iš tiesų aš nejaučiu spaudimo. Aš tiesiog atsitveriu nuo to ir žaidžiu krepšinį. Spaudimas yra tuomet, kai tu nesugebi pasirūpinti savo šeima - tai tikrasis spaudimas. Krepšinyje spaudimas yra malonus.

- Kokia tavo nuomonė apie sirgalius? Žaidėjui geriau yra žaisti NBA arenose ar Europoje, kur sirgaliai be perstojo skanduoja bei palaiko savo komandą.

- Aš myliu Europos sirgalius. Kauno sirgaliai yra patys geriausi, o toliau, iš to, ką teko matyti. Įvardinčiau „Panathinaikos“, Bambergo, CSKA sirgalius. Visgi kol kas tai yra vien tik mūsų grupėje matytų komandų sirgaliai.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją