Kasmetinėje minėto portalo apklausoje dalyvavo daugiau nei 200 ekspertų ir, jų sprendimu, Šaras atsidūrė tarp Senojo žemyno metų krepšinio asmenybių laureatų.

Titulą Šarūnui „Eurobasket“ specialistai skyrė už tai, kad jis „vėl grąžino „Žalgirį“ tarp geriausių Europos komandų“.

Visą praėjusį reguliarųjį sezoną Europos nepaliovęs stebinti „Žalgiris“ pirmą kartą šiame amžiuje pateko ne tik į TOP-8, o vėliau ir Finalo ketvertą, bet dar ir iškovojo Eurolygos bronzą, kai mažajame finale patiesė turtingiausią turnyro dalyvį Maskvos CSKA.

„18 pergalių komandai, kuriai niekas neprognozavo nė 10 ir galbūt net laikė silpniausia turnyre, negali būti atsitiktinumas. Tai – šedevras“, – rašė svetainė eurodevotion.com

„Dėl geriausio metų trenerio titulo nėra jokių abejonių. Tik didis žaidėjas galėjo tapti tokiu pat didžiu treneriu: Šarūnas Jasikevičius! Jis užkėlė „Žalgirį“ į šeštą vietą ir pergalingas atkrintamąsias su „Olympiakos“, – pritarė portalas nba-evolution.com

Geriausiu metų europiečiu krepšininku išrinktas Graikijos rinktinei pastaruoju metu nepadedantis Milvokio „Bucks“ klubo puolėjas Giannis Antetokounmpo.

Geriausiu Europoje rungtyniavusiu žaidėju pripažintas slovėnas Luka Dončičius.

Likusį simbolinį penketą sudaro Aleksejus Švedas (Maskvos srities „Chimki“), Cory Higginsas (Maskvos CSKA), Tornikė Šengelija (Vitorijos „Baskonia“ ir Janas Vesely (Stambulo „Fenerbahče“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)