Trečiasis serijos mačas vyks ketvirtadienį, 18.30 val., Kaune.

Rungtynių pradžia žadėjo lygią kovą, tiesa, po Vytenio Lipkevičiaus šūvio „Lietkabelis“ kiek labiau atitrūko nuo varžovų – 13:8. „Žalgirio“ puolimas kiek strigo ir po pirmojo ketvirčio svečiai atsiliko 16:20.

Antrajame kėlinyje situacija „Žalgiriui“ tapo dar labiau dramatiška. Klaidų būta daug, rezultatyvių atakų – mažai, o dvi minutes Kauno klubas negalėjo pelnyti taškų – 16:24. Prastesnę atkarpą galiausiai nutraukė Lukas Lekavičius, tačiau tai buvo tik epizodinis blyksnis.

„Lietkabelis“ greitai įgavo dviženklę persvarą (33:19), o Džordže Gagičiaus, Panagiočio Kalaitzakio ir Kristupo Žemaičio metimai triuškino svečius – 45:24.

Tvirtai ketvirtį užbaigęs „Lietkabelis“ taip ir neleido žalgiriečiams atgaivinti puolimo – 48:27. Per du kėlinius „Žalgiris“ pataikė vos 1 tritaškį iš 8, o klydo 14 kartų.

Po didžiosios pertraukos „Žalgirio“ situacija ėmė gerėti ir po Josho Nebo dėjimo kauniečiai atsiliko 35:50. Vis tik „Lietkabelis“ greitai reagavo bei atstatė solidesnį pranašumą (54:35), o tritaškį smeigė ir Nikola Radičevičius – 58:37.

Nors Nielsas Giffey ir Lukas Lekavičius vėl bandė gerinti savo komandos poziciją, Gabrieliaus Maldūno baudos metimai praktiškai grąžino panevėžiečiams triuškinamą pranašumą – 62:43. Po trijų kėlinių būtent toks rezultatas ir išliko.

„Žalgiris“ po truputį artėjo, o „Lietkabelio“ puolimas stabtelėjo, tačiau aikštėje pasipylė aistros. Techninė pražanga fiksuota Karoliui Lukošiūnui, kuri žymėjo jo rungtynių pabaigą, o netrukus ją užsidirbo ir Kazys Maksvytis. Taip „Lietkabelis“ liko priekyje 64:47.

Galiausiai „Žalgirio“ viltys po truputį tirpo ir apie pergalę svečiai nė negalėjo pagalvoti. Vytenis Lipkevičius savo metimais tik dar labiau žlugdė kauniečius – 78:53.

Vytenis Lipkevičius ("Lietkabelio" nuotr.)

„Žalgiris“ rungtynes baigė su 1 tritaškiu iš 17 (6 proc.) ir 19 klaidų.

Karolis Lukošiūnas sugebėjo surinkti net -11 naudingumo balų per 18 minučių, kadangi prametė 5 metimus, kartą klydo, 5 – prasižengė.

Mačą stebėjo 4256 žiūrovai – tai naujas „Betsafe-LKL“ atkrintamųjų rekordas šį sezoną.

„Lietkabelis“: Vytenis Lipkevičius 21 (4/6 trit.), Džordže Gagičius 15 (5 atk. kam.), Panagiotis Kalaitzakis 9 (10 atk. kam., 1/8 trit.), Nikola Radičevičius (5 rez. perd.) ir Dovydas Giedraitis – po 8.

„Žalgiris“: Joshas Nebo 16 (8/9 dvit., 5 atk. kam.), Tyleris Cavanaugh 10 (1/3 trit.), Tai Websteris ir Nielsas Giffey (7 atk. kam.) – po 6, Lukas Lekavičius 5 (4 rez. perd.).

Pirmoje akistatoje po nepaprastai atkaklios ir permainingos kovos pergalę 71:70 (16:19, 18:17, 21:20, 16:14) išplėšė lemiamomis akimirkomis solidžiau žaidę žalgiriečiai.

Trečioji dvikova ketvirtadienį vyks Kaune, ketvirtosiose rungtynėse serija šeštadienį grįš į Panevėžį, maksimaliai ilgos serijos atveju finalo dalyvis paaiškėtų po savaitės Kaune.

„Lietkabelis“ pusfinalio seriją pasitiko neblogai pailsėjęs, nes panevėžiečiams ketvirtfinalyje užteko trijų rungtynių, kad nugalėtų Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ ekipą.

Tuo metu „Žalgiris“ dėl vietos pusfinalyje turėjo rimtai paplušėti, o Klaipėdos „Neptūną“ žalgiriečiai palaužė tik po penkių rungtynių serijos. Be to, ketvirtfinalyje iš rikiuotės dėl traumos iškrito ir vienas svarbiausių čempionų ekipos žaidėjų – Edgaras Ulanovas.

LKL pusfinaliai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)