Graikų portalas sdna.gr J. Mačiulį pavadino pačiu skambiausiu AEK vasaros pirkiniu. Trečiadienį į Graikiją atvykęs lietuvis ir pats iškart buvo paklaustas, ar yra pasiruošęs imtis lyderio vaidmens naujoje komandoje.

„Pamatysime, koks bus mano vaidmuo. Aš visada pasiruošęs ir tai įrodysiu. Komandoje yra daug gerų žaidėjų, matysime, kaip pasiskirstysime užduotimis“, – sakė J. Mačiulis.

Praėjusio sezono viduryje jis dėl mažo žaidimo laiko paliko būsimų Eurolygos čempionų Madrido „Real“ (Ispanija) gretas ir persikėlė į Krasnodaro „Lokomotiv“ (Rusija). Vasarą veteranas buvo siejamas su savo gimtojo miesto reprezentaciniu klubu. Bet į Kauno „Žalgirį“ krepšininkas taip ir nesugrįžo, nes Lietuvos čempionams pavyko išsaugoti kitą puolėją Edgarą Ulanovą.

Tuo metu Graikijoje J. Mačiulis praleido bene geriausius savo karjeros metus.

„Jaučiuosi Graikijoje kaip namuose, tad buvo lengva apsispręsti dėl AEK pasiūlymo. Per atostogas aš jau buvau čia sugrįžęs. Pažįstu trenerį Lucą Banchi, pažįstu šalį, žinau, koks klubas yra AEK. Jaučiuosi laimingas čia būdamas“, – kalbėjo žaidėjas.

Su „Panathinaikos“ jis du kartus tapo Graikijos čempionu ir tiek pat sykių iškovojo šalies taurę.

AEK praėjusiame sezone Graikijos pirmenybėse liko penktas.

Iš garsesnių krepšininkų naujame sezone J. Mačiulio komandos draugais bus serbų kilmės Dušanas Šakota, amerikietis Malcolmas Griffinas, graikas Vassilis Xanthopoulas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)