„Metai tiek Lietuvos krepšinio federacijai, tiek visoms, krepšinio ritmu gyvenančioms organizacijoms, buvo kupini iššūkių ir išbandymų. Buvo nukeltos olimpinės žaidynės, sustabdyti čempionatai ir įvairūs turnyrai. Nepaisant to, galime pasidžiaugti, kad dabartinės tikrovės fone, ieškojome ir radome būdų visiškai neužsidaryti, nesustoti. Taip pat išlaikėme visus įsipareigojimus lygoms ir nesumažinome finansavimo, o 3×3 krepšiniui finansavimą padidinome du kartus.

Džiaugiamės, kad vasarą vyrų, moterų ir jaunimo rinktinėms pavyko suorganizuoti pasiruošimo stovyklas ir tarptautinius turnyrus. Manome, kad tai puiki investicija į ateitį.

Kartu su Lietuvos krepšinio lyga (LKL) ir Lietuvos 3×3 krepšinio asociacija vasarą suorganizavome analogų pasaulyje neturėjusį „Hoptrans 3×3“ krepšinio turnyrą. Kartu su minėtomis organizacijomis surėmę pečius, pasauliui parodėme, kokią aukščiausio lygio renginių organizavimo patirtį esame sukaupę. Turnyrą savo apsilankymu pagerbė FIBA generalinis sekretorius Andreas Zagklis, kuris negailėjo šiltų žodžių šiam projektui.

Šio turnyro metu praplėtėme kandidatų į 3×3 rinktinę sąrašą, krepšininkai gavo FIBA reitingo taškų ir yra realūs pretendentai patekti į olimpines žaidynes: Ignas Vaitkus, Žygimantas Skučas, Jonas Mačiulis bei kiti. Taip pat smagu, kad turnyras leido save parodyti ir kitoms komandoms bei pasauliniuose FIBA turnyruose nuo šiol varžosi Lietuvos ekipos – Utenos „Juventus-Uniclub“ ir Šakių „Vytis-Gulbelė“.

Metų pabaigoje mūsų laukė rimčiausias iššūkis – Europos čempionato atrankos turnyras Vilniuje, kuris vyko burbulo principu. Dar kartą džiaugiuosi LKF kolektyvu, kuris parodė aukštą kompetencijos lygį. Turėjome puikų turnyrą organizacine prasme, burbulas „nesprogo“ ir visų šalių rinktinės liko labai patenkintos organizavimo lygiu. Džiaugiamės, kad Vilniaus miesto savivaldybė parodė didelę iniciatyvą turėti tokį renginį sostinėje, taip pat norime pasidžiaugtivisų ministerijų ir institucijų kooperacija bei operatyvia pagalba organizuojant tokio aukšto lygio turnyrą.

Puikų visų darbą įrodo faktas, jog FIBA suteikė Lietuvai teisę organizuoti ir trečiąjį atrankos etapą vasario mėnesį. Tai geriausias darbo įvertinimas visiems prisidėjusiems. Esame be galo dėkingi ir tikimės išlaikyti tokį lygį.

Pasitinkant naujuosius metus krepšinio bendruomenei norisi palinkėti, kad kuo greičiau galėtume grįžti į įprastą gyvenimo ir krepšinio ritmą, būtume sveiki ir pozityvūs. Kad sirgaliai arenose vėl galėtų emocingai džiaugtis pergalėmis, o krepšininkai mėgautis žaidimu. Žinoma, svarbiausias palinkėjimas ir noras, kad Lietuvos vyrų rinktinė aštuntą kartą patektų į olimpines žaidynes, o į elitą užkopusi 3×3 vyrų rinktinė debiutuotų olimpinėse žaidynėse.

Linkime visiems gražių ir jaukių švenčių bei pergalingų 2021-ųjų metų!“, – išreiškė norus LKF Generalinis sekretorius M. Špokas.