Eurolygos finalo ketverto naudingiausiu žaidėju pripažintas Walteris Tavaresas nugalėtojų spaudos konferenciją po finalo pradėjo emocinga kalba apie trenerio Ch. Mateo nuopelnus. Itin gražių vidurio puolėjo žodžių besiklausęs ispanas sunkiai tramdė ašaras.

„Dabar galvoje daug emocijų, o vienintelis dalykas kurį galiu pasakyti, tai pasveikinti šį žmogų šalia manęs. Jis kenčia daugiau už mus, jis deda pastangas, kad mes kovotume dėl šio klubo. Būti „Real“ treneriu yra labai sunku. Chusas tikėjo mumis, kai mumis netikėjo kiti. Žmonės netikėjo ir juo pačiu, bet svarbiausia, kad jis pats labai pasitiki savimi, jis labai pasitikėjo ir mumis. Jis nusipelnė šio titulo“, – kalbėjo W. Tavaresas.


Centras iš Žaliojo Kyšulio pareikalavo trenerio kritikų atsiprašymo, galimai turėdamas mintyse ir gandus, kurie Ispanijoje sklandė tuomet, kai Madrido ekipa pralaiminėjo ketvirtfinalio seriją prieš Belgrado „Partizan“ 0-2. Tuo metu, dar nesibaigus serijai, spaudoje buvo pasirodę pranešimų, kad „Real“ jau kviečiasi į Ch. Mateo vietą Sergio Scariolo.

„Jūs turite atsiprašyti. Daug kritikos, daug abejonių, viso sezono metu. Aš matau, kad žiniasklaida liaupsina daug kitų trenerių, bet niekas nepamini mūsų boso nuopelnų. Taip, jis yra mūsų bosas. Kai šlovinate „Real“, turite šlovinti ir jį. Be jo čia nebūtume. Jis visada mumis tikėjo ir nusipelno šios pergalės labiau nei bet kas kitas. Chusas yra vienas geriausių žmonių, kuriuos sutikau savo gyvenime. Galbūt dabar kažkas sakys, kad laimėti su „Real“ nėra sunku. Klystate, Madride laimėti yra labai sunku, komandoje yra labai daug patinų, kuriuos reikia suvaldyti. Chusui tai pavyko“

„Nuostabu to klausytis. Šiandien laimėjau du trofėjus – Eurolygos titulą ir šią Edy kalbą. Gera girdėti, ką jis apie mane mano. Šį sezoną esame šeima. Turėjome labai sunkų kelią iki šio momento ir sugebėjome kautis iki pabaigos. Tai yra aukščiausia klasė, Walteris taip pat yra nuostabus žmogus, nusipelnęs pačių gražiausių žodžių“, – į auklėtinio kalbą reagavo Ch. Mateo, atskleidęs, kad daugybės gražių žodžių sulaukė ir rūbinėje.

„Žaidėjai rūbinėje sakė man nuostabius dalykus, buvo daug emocijų, daug apsikabinimų, daug bučinių. Tai laikas pasimėgauti mums visiems. Mūsų jausmai sprogsta. Nuostabu matyti, kaip vienas taškas nuneša tave nuo liūdesio į didelį džiaugsmą“, – sakė treneris, kuris šis sezonas jam yra debiutinis. Ch. Mateo Madrido klubo vairą pėrėmė praėjusio sezono ACB lygos atkrintamosiose, kai dėl sveikatos problemų „Real“ paliko Pablo Laso.

„Delfi“ paklaustas, ką tiksliai toks treneris suteikia komandai, ir ką su juo galima pasiekti ateityje, W. Tavaresas pabrėžė, kad Ch. Mateo net ir sudėtingiausiose situacijose priverčia „Real“ krepšininkus pasitikėti savo jėgomis bei žaisti geriausią įmanomą krepšinį.

„Jis visada mumis rūpinasi ir stengiasi, kad mes būtume tokie geri, kokie tik galime būti. Be to, jis visada mumis pasitiki – net jei ir padarome klaidą, jis pasirūpina, kad mes išliktume aukštai iškeltomis galvomis, sugrįžtume į gynybą ir sėkmingai užpultume kitoje atakoje. Chusas visada sako, kad pranašumą suteikia pasitikėjimas, o tai, kaip šis treneris priverčia mus pasitikėti savimi, yra neįtikėtina“, – atsakydamas į „Delfi“ klausimą sakė Eurolygos finalo ketverto MVP.

Sulaukęs klausimo apie savo paties puikų žaidimą ir pelnytą Eurolygos finalo ketverto MVP apdovanojimą, vidurio puolėjas, nors ir pripažino, kad tai jam reiškia daug, vėl dalino komplimentus treneriams, o taip pat ir klubo personalo darbuotojams: „Apdovanojimas reiškia labai daug. Visos rungtynės yra labai sunkios, kiekvieną mačą treneriai turi aiškintis, kaip man geriausia gintis ir jiems tai sekasi puikiai. Džiaugiuosi, kad galėjau padėti komandai laimėti.

Visi nuopelnai už mano žaidimą tenka treneriui, fizinio paruošimo treneriams ir medikų komandai, jie man labai padėjo. Vienu metu jutau skausmus, bet turėjau padėti treneriui, kuris visada tikėjo manimi ir suteikė man pasitikėjimo savimi, ypač puolime, nes nelaikau savęs geru žaidėju puolime. Chusas visada sakydavo, kad puolime galiu nuveikti daug. Todėl nuolat stengiausi tai daryti.“

Atsakyti kritikams bei pasidalinti ateities planais žurnalistai paprašė ir paties Ch. Mateo, tačiau treneris norėjo pasidžiaugti akimirka bei negalvoti nei apie kritikus, nei apie ateitį.

„Aš stengiuosi susifokusuoti ties savo darbu ir negalvoti apie tai, ką kalba kiti. Būti „Real“ treneriu išties nelengva, bet stengiuosi suprasti, kad mane kritikuojantys žmonės neturi argumentų. Kartais labai lengva pasakyti savo nuomonę. Aš priimu visas nuomones, nes suprantu, kad dirbant tokį darbą žmonėms gali kilti apie mano darbą dvejonių.“

„Dabar esu labai laimingas. Vienas metimas gali padaryti tave čempionu. Tai yra pasaka. Sergio Llullo pergalingas metimas – du pirmieji ir vieninteliai jo taškai finale. Esu labai laimingas, kad turiu tokią komandą. Dabar lengva sakyti, kad gerai padirbėjau. Bet iš tikrųjų darbą padarė žaidėjai, aš tik jiems padėjau.

Apie ateitį dabar kalbėti nenoriu. Esu labai laimingas šią akimirką, nenoriu galvoti, kas laukia toliau. Dabar parvešime šventę savo sirgaliams, kurie irgi nusipelnė šio titulo. O pirmiausia – išgersiu vieną bokalą alaus. Arba du“, – šypsojosi „Real“ vairininkas.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją