Vietoje to, sostinėje pasilikęs aukštaūgis interviu portalui „BasketNews.lt“ duotame interviu skundėsi jam netinkančiomis sąlygomis Vilniaus klube ir treneriu Dainiumi Adomaičiu.

Jei pats D. Adomaitis pirmadienį dalintis nuomone apie nemotyvuotą ir Vilniuje liekantį D. Suttoną nenorėjo, tačiau pripažino jo treniruoti nebenorintis, amerikietis buvo atviras kaip niekada.

„Aš jau nuo spalio prašau, kad mane paleistų“, – apie norą išvykti iš „Ryto“ klubo kalbėjo D. Suttonas.

„Mane „Rytas“ įsigijo, kad žaisčiau, tačiau kodėl aš nesu aikštėje? Suprantu, kad tai komandinis sportas ir kiti žaidėjai irgi turi gauti minučių, bet mes nesame tokia gera komanda, kad jie galėtų mane laikyti ant suolo“, – interviu „BasketNews.lt“ tvirtino D. Suttonas. – Dėl to mes su treneriu nesutarėme. Jaučiau, kad jis manimi nepasitiki. Žaisti tokiam treneriui, kurio negerbiu, nenoriu, dėl jo kalnų neversiu.“

Anot D. Suttono, jis sąmoningai praleido vieną iš komandos treniruočių praėjusią savaitę. Kodėl? Nes per rungtynes su Berlyno ALBA treneris jam aikštėje suteikė vos 13 min.

Apskritai amerikietis skundėsi D. Adomaičiu, tikino, kad lietuvis jį sąmoningai verčia atpirkimo ožiu ir netgi dėstė, kad klubas turi pasirinkti vieną iš jų.

„Klubas yra įstrigęs. Jie mato komentarus, sirgalių skanduotes, kuriomis treneris varomas lauk. Vadovybė nenori priimti blogo sprendimo ir mąsto, ką daryti – paleisti trenerį ar geriausią savo žaidėją? Akivaizdu, kad bet kuris pasirinkimas jiems kainuos. Manote, „Rytui“ būtų įmanoma dabar rinkoje rasti bent panašaus lygio žaidėją į mane?“, – retoriškai D. Suttonas, savo ateities Vilniuje nematantis, tačiau tuo pačiu neįsivaizduojantis, kokį sprendimą galų gale priims klubas.

Anot D. Suttono, D. Adomaitis prastai vadovauja komandai. „Akivaizdu, tai ne raketų mokslas“, – tvirtino jis.

Galima prisiminti, kad problemų adaptuojantis Vilniuje šį sezoną turėjo ir dar du amerikiečiai. Mattas Farrellas sostinę paliko „Ryte“ taip ir nesužaidęs nė vienų rungtynių, po D. Adomaičio sparnu vietos nerado ir su komanda taip pat išsiskyrė Manny Harrisas.

Pakeitė plokštelę

Visgi pažymėtina, kad dar gruodžio pradžioje, duodamas interviu Krepšinis.lt, D. Suttonas kalbėjo visiškai ką kitą, o dabar yra „pakeitęs plokštelę“. Tuomet jis gyrė D. Adomaitį ir tvirtino esantis laimingas Vilniuje ir „Ryto“ klube.

„Manau, kad mūsų santykiai geri. Kaip ir kiekvienoje komandoje, turime ir gerų, ir blogų akimirkų. Kai mataisi ir dirbi su žmogumi kiekvieną dieną, pykčių pasitaiko. Tikrai esu čia laimingas. Tiesiog nežaidžiu aistringai. Nesu pakankamai atsidavęs. Tikiuosi, kad artimiausios rungtynės taps nauja pradžia mėgautis krepšiniu. Noriu žaisti su ta pačia emocija, ta pačia energija“, – kalbėdamas su Krepšinis.lt sakė D. Suttonas.

„Net tarp brolių būna nesutarimų. Kartais diskutuojame apie kai kurias situacijas, tačiau mūsų santykiai su treneriu tikrai yra geri. Jis mane pastato į pozicijas, o mano darbas yra jas išnaudoti. Savo vaidmeniu klube esu patenkintas, didžiąja dalimi. Būna pakilimų ir nuopuolių, bet tai priklauso nuo situacijos. Tai yra krepšinis, kiekvieno pareiga atlikti savo darbą ir iš visų jėgų stengtis būti naudingu komandai“, – tuomet dėstė amerikietis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (200)