Renginio metu buvo pasirašyta ir oficiali bendradarbiavimo tarp LKF ir LAWIN sutartis. Federacijos prezidentas Arvydas Sabonis džiaugėsi, kad bene pirmą kartą istorijoje yra sudaryta sutartis su advokatų kontora.

„Malonu, kad LKF turbūt pirmą kartą istorijoje pasirašo sutartį su tarptautine advokatų kontora, kuri tikrai mums palengvins gyvenimą, ne tik Lietuvoje, bet ir tarptautinėje arenoje, nes ateityje planuojami tarptautiniai projektai. Džiaugiuosi ir manau, kad mes bendradarbiausime ne vienus metus“, – kalbėjo A. Sabonis.

Pasak M. Špoko, ši sutartis svarbiausia dėl to, kad padės išvengti nuolat pasikartojančių problemų dėl žaidėjų draudimo. Kiekvieną vasarą kartojasi istorijos, kai krepšininkų agentai sukelia trintį dėl įvairiausių smulkmenų.

„Mūsų tikslas, kad kiekviena užsiimtume savo darbu, kurį išmanome. Kad rinktinėms atstovautų geriausi žaidėjai, kad teisininkai išspręstų krepšininkų draudimus. Tikiuosi bendradarbiavimas sutaupys laiko, o mes galėsime skirti jėgas kitiems dalykams. Džiaugiamės, kad galime gauti greitų, operatyvų darbą“.

LAWIN Vilniaus kontoros vadovaujantysis partneris ir valdybos narys Rolandas Valiūnas pasidžiaugė, kad ši kontora pradės remti ir pirmąją sporto šaką Lietuvoje. Pasak jo, svarbiausia darbas – pakeisti kai kuriuos LKF darbo klausimus ir juos pakelti į naują lygį.

„Norime padėti, kad neatsirastų bylų, nereikėtų jų laimėti, nes tai laikas, pinigai, reputacija. Atiduosime ne tik žinias, bet ir širdį, kad sportas numeris vienas užimtų šią vietą ir toliau“.

Kita naujovė – LKF bendradarbiavimas su Kinijos krepšinio federacija. Šioje šalyje neseniai lankęsis M. Špokas sakė, kad šiuo bendradarbiavimu pasinaudos abi pusės. Pasak jo, Lietuvai šio bendradarbiavimo pliusai jau matyti iš to, kad po šią šalį keliauja ir žaidžia įvairaus amžiaus mūsų šalies rinktinės.

Tuo metu kinai vasarą siųs savo žaidėjus į Lietuvą, kad šie galėtų tobulėti ir išmokti mūsų šalies krepšinio specialistų darbo metodiką.

„Jų tikslas siųsti čia žaidėjus, kad jie tobulėtų. Taip pat rengti seminarus, kelti kvalifikacijas. Atradome dar vieną šalį, kurioje krepšinis yra numeris vienas Jie nori tobulinti savo rezultatus. Jie nori suprasti mūsų veikimo sistemą. Jie nori iš to mokytis“, – sakė M. Špokas.

Pasak generalinio sekretoriaus, be vyrų rinktinės vyriausiojo trenerio Jono Kazlausko įsikišimo, ši sutartis nebūtų sudaryta. Jis savo kailiu patyrė, koks svarbus asmuo jis yra Kinijoje. M. Špokas pasakojo, kad J. Kazlauskas taip pat buvo vienas iš iniciatorių pasirašant sutartį ne tik su Kinijos krepšinio federacija, bet ir kontora LAWIN.

LAWIN turi atstovavimo tarptautiniuose arbitražuose, ginčuose su Tarptautiniu olimpiniu komitetu. Kūno kultūros ir sporto departamentu patirties, neseniai padėjo čiuožėjai Isabellai Tobias gauti Lietuvos pilietybę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)