„Atliksime patikrinimą ir tada žiūrėsime, – kalbėjo strategas. – Akivaizdu, kad kažkas yra blogai, todėl atliksime Donatui dar kelis tyrimus ir tada nuspręsime, ar jis galėsi žaisti. Prieš jam išvykstant į Detroitą buvo tikimasi, kad jis ten ir pasiliks bei žais. Jeigu tyrimai parodys, kad D-Mo yra sveikas, jis į aikštelę išbėgs jau artimiausiu metu.“

J. B. Bickerstaffas pripažino, kad situacija, įvykusi tarp „Pistons“ ir „Rockets“ komandų yra kiek keista ir nepatogi. Visgi treneris džiaugiasi, kad į komandą grįžo ir D. Motiejūnas, ir Marcusas Thorntonas.

„Esame laimingi galėdami juos susigrąžinti, – sakė amerikietis. – Tai akivaizdžiai yra nepatogi situacija tiek mums, tiek jiems. Tačiau mums patiko ir vis dar patinka šie žaidėjai. D. Motiejūnas ir M. Thorntonas komandą turėjo palikti ne dėl to, kad jie yra prasti krepšininkai. Sugrįžę jie tikrai mums padės.

Donatas yra darboholikas. Jis tikrai sugrįš į treniruočių salę ir susigrąžins savo sportinę formą. Kai tik išsiaiškinsime jo fizinę būklę, tada ir spręsime, ką daryti.“

D. Motiejūnas apie persikėlimą į „Pistons“ komandą sužinojo vasario 18 dieną. Visgi po keturių dienų lietuvis privalėjo grįžti į „Rockets“ – kaunietis nepraėjo Detroito ekipos medicininio patikrinimo.

Detroito klubas nebuvo tikras dėl D. Motiejūno nugaros kondicijos, todėl nusprendė atlikti papildomus tyrimus. Gavęs jų rezultatas, klubas nusprendė atšaukti mainus.

Šį sezoną D. Motiejūnas dėl atsinaujinusios nugaros traumos sužaidė tik 14 rungtynių, per kurias vidutiniškai pelno po 5,6 taško ir atkovoja po 2,1 kamuolio. Lietuvis taip pat žaidė NBA plėtojimosi lygoje, kur atstovavo „Vipers“ komandai.

Kartu į Hjustono ekipą su D. Motiejūnu grįžo ir M. Thorntonas, kuris dėl užsitęsusio lietuvio patikrinimo „Pistons“ komandoje taip ir nedebiutavo.

Tuo metu Detroito klubas susigrąžina naujokų biržos šaukimą ir Joelį Anthony, kuris, vos papildęs „Rockets“, buvo iškeistas į Filadelfijos „76ers“ ekipą.

Šią vasarą D. Motiejūnas taps apribotu laisvuoju agentu – lietuvis galės svarstyti visų komandų pasiūlymus, tačiau pirmenybę vis tiek turės „Rockets“ komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)