Tačiau būtent svečiai iš Kauno buvo ypač pažeidžiami gynyboje ir neretai bukais ginklais puolime: „Žalgiris“ Eurolygos sezoną išvykoje pradėjo nesėkme 76:88 (16:19, 20:25, 19:19, 21:25).

Komandos vyriausiasis strategas Martinas Schilleris atviras: jo vadovaujami auklėtiniai turi bėdų abejose aikštės pusėse.

„Visų pirma, žinoma, sveikinu ASVEL su pergale. Varžovai jos nusipelnė. Pirmoje rungtynių pusėje turėjome bėdų su varžovų agresija. Iki ilgosios pertraukos vos du kartus stojome mesti baudų metimus.

Antroje mačo pusėje žaidėme kiek kiečiau, tačiau tai nereiškia, kad išsprendėme savo bėdas. Vienas prieš vieną situacijose mums buvo sunku, ypač nelengva buvo sustabdyti Elie Okobo. Jokių abejonių, tai pelnyta ASVEL pergalė“, – po rungtynių kalbėjo „Žalgirio“ vairininkas.

– Kaip galima išspręsti tas bėdas gynyboje bei kur ieškosite potencialo atliekant korekcijas komandos žaidime?, – po mačo buvo paklaustas M. Schilleris.

– Kalbant atvirai, būtų dar gerai, jei problemos slypėtų tik vienoje aikštės pusėje.

Turime daug potencialo žaisti geriau. Puolime privalome būti kantrūs ir ieškoti tinkamos sudėties. Gynyboje kaip komanda tiesiog turime žaisti daug geriau.

– Panašu, jog ir Edgaras Ulanovas, ir Mantas Kalnietis neranda sau vietos aikštėje. Koks jų vaidmuo aikštėje?

– Pritariu, nors Ulanovas rungtyniauja daug. Edgaras mums labai svarbus. Akivaizdu, turime jam sukurti progas prasiveržimams, žaisti nugara vienas prieš vieną.

Neabejoju, jog E. Ulanovas įgis gerą sportinę formą.

Mantas svarbus dėl savo lyderystės. Manau, jo žaidimas priklauso nuo varžovų. Turime jam rasti žemesnius gynėjus, prieš kuriuos turėtų ūgio persvarą. Viliuosi, sezono metu jis mums padės dar labiau.

– Kaip vertinate 21 tašką pelniusio Janio Strelnieko pasirodymą?

– Jis tą gerą ritmą pajuto dar akistatoje su „Lietkabeliu“. Jis pagerino ir gynybą. Tiesą sakant, dėl tokio žaidimo jis ir yra mūsų komandoje. Būtent tokį jį norime matyti „Žalgiryje“.

– Likus kelioms minutėms jis pasiprašė keitimo. Ar tai susiję su jo sveikata?

– Kol kas neturiu detalesnės informacijos. J. Strelnieks dar Turkijoje vis turėjo bėdų su čiurna. Viliuosi, viskas bus gerai.

Rungtynių statistika

Antrame Eurolygos ture spalio 7 d. „Žalgiris“ namuose priims Sankt Peterburgo „Zenit“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)