„Pogrupis toks... Rodos, visi kaimynai. Aš manau, bus nelengva. Jei išeisime iš grupės, tai toliau bus tokios komandos... Geriausia būna, kai grupėje būna stiprios komandos. Tai po to jau būna lengviau atkrintamosiose varžybose“, - DELFI.ee burtus komentavo A. Sabonis.

LKF prezidentas pasidžiaugė, kad grupės turnyras vyks šalia Lietuvos.

„Yra, kaip yra. Gerai tai, kad sutaupysime pinigų transportui (juokiasi). Nereikia skristi, galima atvažiuoti autobusu. Žinoma, bus geras palaikymas, nes Lietuva arti. Atvažiuos visi, kas nori, ir visi, kas sugebės gauti bilietus“, - žaidimo Rygoje privalumus vardino A. Sabonis.

Tačiau buvęs legendinis krepšininkas nenuvertina būsimų Lietuvos rinktinės varžovų grupėje.

„Visos komandos žaidžia. Gal jūs sakysite - su Lietuva viskas aišku. Svarbi bus (Lietuvos rinktinės) žaidėjų koncentracija. Reikia gerbti visus varžovus. Tada laimėsi. Jei negerbsi, gali pralaimėti bet kam. Mūsų grupė rimta tuo požiūriu, kad visos rinktinės gali patekti į kitą etapą“, - priešininkus analizavo A. Sabonis.

Dėl favoritų nuomonės išsiskiria

Kitoje šviesoje D grupę regi Čekijos rinktinės vairininkas Ronenas Ginzburgas, pareiškęs, kad pogrupio favoritų statusą turi šeimininkai.

„Pagal tai, kas yra „ant popieriaus“, grupės favorite turbūt galima laikyti Latviją. Mums tai yra kone geriausia grupė, kokią tik galėjome gauti. Bet burtai nėra tokie svarbūs kaip žaidimas ir įvykiai aikštėje“, – sužinojęs varžovus D grupėje, dėstė treneris iš Izraelio.

Nežinia, ar čekų strategas tiesiog supainiojo dvi Baltijos kaimynes, ar iš tiesų taip galvoja, bet FIBA reitinge lietuviai užima ketvirtą, o latviai – 38 vietą.

Bent jau ilgametis Estijos rinktinės vyriausiasis treneris Tiitas Sokkas grupės lydere vienareikšmiai laiko Lietuvos komandą.

„Lietuva yra stipriausia ekipa, kuri visada kovoja dėl medalių, o visos kitos rinktinės... Manau, kova tarp jų bus labai įdomi. Tuo labiau, kad Rygoje žais trys Baltijos šalys, todėl arena visada bus pilna – nusimato puikus krepšinio festivalis“, – kalbėjo T. Sokkas.

Visos grupės:

A grupė: Prancūzija, Suomija, Bosnija ir Hercegovina, Lenkija, Izraelis, Rusija.

B grupė: Ispanija, Serbija, Turkija, Italija, Vokietija, Islandija.

C grupė: Kroatija, Slovėnija, Graikija, Makedonija, Gruzija, Olandija.

D grupė: Lietuva, Ukraina, Latvija, Belgija, Čekija, Estija.

Europos čempionų titulą gins Prancūzijos krepšininkai, kurie 2013-ų pirmenybių Slovėnijoje finale 80:66 nugalėjo Lietuvą.

Senojo žemyno pirmenybėse bus dalinami ir kelialapiai į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes – juos iškovos tik turnyro finalininkai.

Dėl kitų trijų bilietų į Braziliją bus kovojama FIBA olimpiniame atrankos turnyre. Tiesa, čia varžysis ne ne tik Europos, bet ir kitų žemynų komandos. Iš 12-os būsimos olimpiados dalyvių kol kas žinomi tik du – šeimininkė Brazilija ir pasaulio čempionė JAV rinktinė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)