Favorito statuso kol kas nesiseka pateisinti ne tik reguliariojo sezono nugalėtojui Vilniaus „Rytui“, vargstančiam su Alytaus „Dzūkija“, bet ir dvyliktų iš eilės čempionų žiedų medžiojančiam Kauno „Žalgiriui“.

Žalgiriečiai antrame ketvirtfinalio mče svečiuose 68:70 neatsilaikė prieš Klaipėdos „Neptūną“, kurio pergalę įtvirtino Deivido Gailiaus baudų metimai.

„Sveikinu „Neptūną“ su pergale. Jie parodė didesnę kovą. O mes negalime laimėti rungtynių su pusantro žaidėjo – Luku ir dar ten su Karoliui bei kitais. Turime sulaukti didesnio indėlio iš likusių žaidėjų, visų pirmu, kovingumo. Buvome mažiau agresyvūs už varžovus ir pralaimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių. Padarysime išvadas“, – sakė nelengvą postą iš Jures Zdovco paveldėjęs Kazys Maksvytis.

Sulaukęs žurnalistų pasvarstymo apie tai, ar kauniečiai tiesiog nenuvertina savo varžovų, „Žalgirio“ strategas atšovė savo klausimu.

„Kelintą kartą šį sezoną „Žalgiris“ jau kažką nuvertina? Pasigedau didesnės motyvacijos ir kovos. Pirmiausia reikia iš savęs išspausti maksimumą ir tik tada žiūrėti į varžovą. Mūsų komanda šiandien atrodė prastai.

Aš ieškojau žaidėjų, kurie gali žaisti ir kurie daro mažiausiai klaidų. L. Lekavičius buvo pirmas pagal tai. Nieko kito neliko“, – krimtosi jis.

Kauno klubo gretose iš tiesų išsiskyrė bene vienintelis Lukas Lekavičius, surinkęs 17 taškų ir net 28 naudingumo balus. 14 taškų sukaupė Joffrey Lauvergne'as, bet didžiąją dalį jų jis sumetė per pirmą pusę. Visi kiti žaliai-balti pridėjo po kelis taškus.

Tuo metu „Neptūno“ vairininkas Dainius Adomaitis apgailestavo tik dėl vieno aspekto.

„Žalgiris“ yra favoritas ir privalo laimėti LKL, net nekalbant apie šią seriją. Jiems tai yra psichologinis spaudimas. Jeigu paklaustumėte manęs, ko man labiausiai gaila, tai atsakyčiau, jog to, kad serija dabar yra ne 2:0 mūsų naudai. Tas vienas teisėjų sprendimas, kuris, pasirodo, buvo neteisingas ir dėl kurio mes ir apeliavome, dėl jo gaila“, – pažymėjo jis.

Vis dėlto bekompromisę kovą serijoje ir toliau žadantis D. Adomaitis iš esmės yra patenkintas tuo, kaip viskas kol kas klostosi.

„Man labiausiai džiugu dėl dviejų dalykų. Vienas jų yra tas, kad žaidėjai patys patikėjo, jog galima kovoti su tuo fiziškumu, kokį „Žalgiris“ turi. Mes laimėjome rungtynes pataikę 24 procentus tritaškių ir 64 procentus baudų. Turime rezervų puolime pelnyti daugiau nei 70 taškų. Bet dar svarbiau yra tie 68 taškai, kuriuos praleidome. Turėjome atlaikyti jų kontakto lygį. Aišku, kartais reikia ir sėkmės.

O labiausiai džiugu dėl salės. Ta atmosfera ir toks palaikymas duoda žaidėjams legalų dopingą. Džiaugiuosi, kad ši pergalė dar davė vienų rungtynių šansą namuose. Labai norėtųsi pamatyti pilną salę, kuri užkurtų kaip anksčiau, kai Klaipėdoje guldavo daug įvairių komandų. Mums reikia sirgalių pagalbos, nes, patikėkit, žaidėjai maksimaliai atsiduoda ir daro viską“, – teigė treneris.

Primename, kad pirmąjį komandų mačą taip pat po dramatiškos kovos 92:88 laimėjo kauniečiai.

Trečioji šios serijos dvikova vyks šeštadienį Garliavoje, tačiau jau aišku, kad ketvirtai akistatai komandos pirmadienį tikrai sugrįš ir į Klaipėdą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)