„Jau pernai Klaipėdoje teko pristatyti papildomų kėdžių, žmonės išpirko net bilietus, kurių kaina siekė 110 litų (32 eurus). Galima tikėtis, kad panašiai bus ir šįmet, todėl norintiems pamatyti Lietuvos rinktinę gyvai, reikėtų nedelsti“, – sakė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) rinkodaros vadovas Ernestas Alesinas.

Ketvirtadienį buvo pradėti platinti bilietai į rinktinės rungtynes Klaipėdoje, Šiauliuose, Kėdainiuose, Alytuje ir Kaune.

Iki birželio 1 d. speciali kaina galioja ribotam skaičiui brangiausios kategorijos bilietų. Būtent juos pirmiausia ir išpirko Klaipėdoje, penktadienį jų beveik nebebuvo ir Kaune. Kituose miestuose bilietų specialia kaina dar buvo likę.

„Siekdami, kad krepšinio rinktinę „gyvai“ pamatytų kuo daugiau žmonių, šia akcija neapsiribosime. Pigesnių bilietų – galbūt tik kitos kategorijos – dar bus galima įsigyti“, – sakė E.Alesinas.

Į visas arenas nemokamai įleidžiami vaikai iki šešerių metų ir neįgalieji asmenys su palydovu. Taip pat numatyta įvairių socialinių akcijų.

Besirengianti Europos čempionatui Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė namuose žais septynerias rungtynes.

Tvarkaraštis:

su Australija – liepos 29 d. Klaipėdoje ir liepos 31 d. Šiauliuose;
su Suomija – rugpjūčio 8 d. Alytuje;
su Austrija – rugpjūčio 12 d. Kėdainiuose;
su Turkija – rugpjūčio 17 d. Kaune („Huawei Cup 2015“);
su Makedonija – rugpjūčio 18 d. Kaune („Huawei Cup 2015“);
su Kroatija – rugpjūčio 19 d. Kaune („Huawei Cup 2015“).

Į „Huawei Cup 2015“ įsigytas bilietas galioja visą dieną – ir kitoms tą dieną vyksiančioms rungtynėms.

Klaipėdoje bilietas su mokesčiais kainuoja nuo 7 iki 15 eurų. Iki birželio 1 d. brangiausios kategorijos bilietą galima įsigyti už 9 eurus.

Šiauliuose bilietų kainos su mokesčiais yra 5—13 eurų. Iki birželio 1 d. brangiausi bilietai kainuoja 8 eurus.

Kėdainiuose ir Alytuje pigiausias bilietas su mokesčiais kainuoja 5, brangiausias – 10 eurų (iki birželio 1 d. – 7 eurai).

Bilietai į „Huawei Cup 2015“ kainuoja 5—15 eurų. Iki birželio 1 d. geriausios kategorijos dienos bilietas – 9 eurai.

Pirmą treniruočių stovyklą Lietuvos vyrų rinktinė pradeda liepos 20 d. Palangoje. Europos čempionato D grupės kovas Lietuva pradės Rygoje rugsėjo 5 d.