Nors nesėkmių virtinės išsekintoje „Žalgirio“ arenoje buvo tik 6,4 tūkst. sirgalių – mažiausiai šiame Eurolygos sezone, pirmą kartą tribūnos bangavo džiaugdamosis jei ne vaizdu aikštėje, tai bent švieslentėje.

Toną rungtynėms nustatė „Žalgirio“ spurtas 9:0 pirmame kėlinyje, po kurio kauniečiai pirmavo iki pat finalinės sirenos.

Savų problemų kupetą į Lietuvą atsivežę Dimitrio Prifčio auklėtiniai iki pertraukos išstenėjo vos 3 rezultatyvius perdavimus, o J. Zdovco ekipos pranašumas daugiausiai buvo išaugęs iki 14 taškų.

Klupinėjo ir žalgiriečiai, paskutiniame kėlinyje leidę varžovams du kartus grėsmingai priartėti. Tačiau sunkiausiais momentais žalius ir baltus gelbėjo tolimi šūviai.

„Buvo nelengva, slėgė spaudimas, bet pagaliau laimėjome. Padarėme tai, ką turėjome, ko iš mūsų tikėjosi. Nesureikšminu šios pergalės, kaip nesureikšminau ir ankstesnių pralaimėjimų. Turime toliau dirbti, tikėti ir kaskart siekti pergalės“, – po mačo sakė J. Zdovcas.

Slovėnas neatrodė itin pakylėtas – kaip teigė pats, jautėsi „tuščias“, nes visą energiją paliko greta aikštės.

Vis dėlto 54-erių specialistą kiek išjudino klausimas, kokių pergalės ritualų jis turi.

„Tam, kad nuvyčiau nesėkmes, visada ką nors darau skirtingai, ieškodamas to, kas patinka fortūnai. Nesakysiu, ką konkrečiai – juk aišku, kad taip tik bandau įtikinti save, jog viskas bus gerai.

Bet iš tiesų smagu, kad pagaliau laimingi galime pabūti ne tik mes patys, bet ir jūs, sirgaliai, klubo vadovas. Priešakyje turime kelias dienas pasimėgauti šiuo jausmu“, – santūrią šypseną vis dėlto išspaudė „Žalgirio“ treneris, kuriam pačiam nuskinti pergalę Eurolygoje pavyko po ištiso dešimtmečio pertraukos.


Komentuodamas susitikimą, jis išskyrė vos 8 auklėtinių padarytas klaidas – mažiausiai šiame sezone.

„Neišvengėme sunkių atkarpų, kai prarasdavome žaidimo ritmą, bet ne kamuolį – jį išties branginome. Kartais geriau jau mesti paskutinę atakos laiko sekundę nei perskubėti žaidžiant laukinį krepšinį ir leisti varžovams rengti kontratakas“, – pažymėjo J. Zdovcas.

Į šeimininkų gretas grįžęs čiurnos traumą išsigydęs vidurio puolėjas Joshas Nebo dar buvo saugomas – ant parketo praleido tik 11 min., pelnė 2 taškus ir atkovojo 4 kamuolius.

Užtat geriausias karjeros rungtynes Eurolygoje sužaidė Marekas Blaževičius (10 taškų, 13 naudingumo balų), geriausias sezone – Edgaras Ulanovas (11 taškų, 23 naudingumo balai), o Artūrui Milakniui surinkti 13 taškų nesutrukdė trumpam iš rikiuotės jį išvedusi trauma, kai snaiperis antrame kėlinyje užlipo ant arbitro iš Ispanijos Emilio Perezo kojos.

Šeimininkams nepritrūko ir šešėlyje likusio Luko Lekavičiaus, kuris į buvusios komandos krepšį įmetė tik 2 taškus ir buvo „neigiamas“ (-7 naudingumo balai).

„Daug rotavau žaidėjus – buvo lengva tai daryti, nes kiekvienas nuo suolo pakilęs krepšininkas kažką duodavo. Pasitarnavo tai, kad pastaruoju metu turėjome kiek daugiau laiko treniruotėms, kuriose galima išsiaiškinti, ką darome gerai ir ką – blogai, bei įgyvendinti idėjas.

Bet dar daugiau darbo laukia priešakyje. Mes dar nespaudžiame varžovų po visą aikštę, ginamės iš esmės viena sistema, nes kitą dar tik šlifuojame ir kol kas būtų rizikinga ją naudoti. Kai kuriuos gynybos elementus vis dar atliekame siaubingai – pavyzdžiui, vėluojame iškelti rankas prieš varžovų metimus. Turime būti arčiau jų, nes prastai ginamės vienas prieš vieną. Kita vertus, šiokia tokia pažanga matyti, ypač E. Ulanovas ją daro – jis yra geras šioje srityje, nedvejoja eidamas į pagalbą, gerai „skaito“ žaidimą ir reaguoja, rodo kitiems pavyzdį“, – pagyrė J. Zdovcas.

Šykštų komplimentą jis turėjo ir anksti keturias asmenines pražangas surinkusiam, bet išlikti aikštėje iki pabaigos sugebėjusiam bei žiūrovus išradingais perdavimais keliskart sužavėjusiam M. Blaževičiui.

„Antroje rungtynių dalyje jis padėjo komandai išsisukti iš sunkių situacijų. Kaip treneris negaliu būti labai patenkintas, kai matau dar daug erdvės tobulėjimui. Žinote, man labai svarbu ne tik puolimas, bet ir gynyba, kurioje jis šiandien pernelyg neklydo. Be to, Marekas atidavė tikrai gerų perdavimų ir pataikė iš vidutinio nuotolio – tai bus mums papildomas ginklas ir išaugins paties Mareko žaidimo laiką ateityje“, – žadėjo J. Zdovcas.

„Panathinaikos“ kailio neišgelbėjo 21 Eurolygos naujoko Darylo Macono taškas. Atėnų krepšininkai patyrė ketvirtą nesėkmę iš eilės ir šiame sezone lieka be pergalių svetimoje teritorijoje.

Graikijos čempionams nepadėjo dėl ligos namuose likęs gynėjas iš Serbijos Nemanja Nedovičius, žalgiriečiai vertėsi be aukštaūgių Pauliaus Jankūno ir Joffrey Lauvergne'o.

Per visą tarpusavio susitikimų istoriją kauniečiai laimėjo 9-ą kartą, PAO sąskaitoje lieka 22 pergalės.

„Žalgiris“ trečią šiame sezone „dvigubą“ Eurolygos savaitę tęs penktadienį namuose priimdamas Stambulo „Fenerbahče“ (Turkija), „Panathinaikos“ diena anksčiau aplankys Miuncheno „Bayern“ (Vokietija).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)