„Labai sunki situacija. Anksčiau grįždavome namo žiūrėti futbolą ar krepšinį, o ką matome dabar? Dabar visą laiką žiūrime CNN ar BBC ir gaudome kiekvieną naujieną apie tai, kas vyksta Ukrainoje. Anksčiau su kolegomis prieš treniruotes kalbėdavome apie krepšinį, o dabar susitinkame ir dalijamės viskuo, ką sužinojome apie karą. Vos atsikeliu, čiumpu į ranką savo telefoną ir tikrinu, ar Kijevas dar Ukrainos rankose, kaip laikosi kiti didieji šalies miestai. Labai sunku“, – kalbėjo lietuvis.

„Tai turi būti viso pasaulio dėmesio centre. Galbūt jūs, visą laiką gyvenantys čia, iki galo nesuvokiate situacijos. Bet mes, lietuviai, gimę netoli šių įvykių epicentro, suprantame kas vyksta.

Privaloma į tai žiūrėti daug rimčiau Ispanijoje, Katalonijoje. Tai turi sustoti dabar, nes nežinome iki kur šitas „ponas“ (turi omenyje Rusijos diktatorių Putiną, – red. past.) gali eiti“, – į ispanakalbę auditoriją kreipėsi Šaras.

Anot lietuvio, esat reikalui jis pats krepšinį patrauktų į antrą planą.

„Būdamas lietuvis aš klausau ir klausysiu savo valdžios patarimų ir jeigu reikia, krepšinis pasitrauks į antrą planą. Daug kas jau žino, kokia yra mano pozicija – Eurolyga, „Barselona“, trenerių asociacija. Visas mano palaikymas ukrainiečiams ir bandysime padaryti daugiau, kad padėtume jiems konkrečiais dalykais. Tikiuosi, kad artimiausiomis dienomis mes apie tai kai ką paskelbsime“, – vylėsi Š. Jasikevičius.


„Tai turi sustoti dabar. Kaip ir minėjau, tai yra senos vieno asmens ambicijos. Ir jeigu čia gyvenantys žmonės galvoja, kad nuo viso to yra toli, labai apsirinka. Situacija gali eskaluotis labai greitai. Sunku suvokti, kad tai gali vykti 2022-aisiais, bet tai vyksta.

Visada vengiau kalbėti apie politiką ar apskritai buvau prieš politiką, bet čia jau nebe politika. Čia – karas. Taigi, šita šalis, kurioje esame dabar, taip pat turi būti agresyvesnė.

Yra daug dalykų, kurie tave tiesiog virkdo. Vaizdai, nuotraukos feisbuke. Kaip kenčia ukrainiečiai, kaip jie su visu tuo kovoja. Tai bus dėmė mūsų gyvenime. Ir tai yra kur kas baisiau už pandemiją, kurią jau išgyvenome“, – konstatavo „Barcelonos“ strategas.

Ukrainoje jau septintą dieną vykstantis Rusijos vykdomas karas prieš nepriklausomą ukrainiečių valstybę ir tautą dar labiau aplaistytas krauju. Naktį iš antradienio į trečiadienį rusų kariai toliau bombardavo Ukrainos miestus.

Tuo metu Ispanijos vyriausybė antraidienį nusprendė Ukrainos neparemti ginkluote, o apie tai kalbėjusio šalies ministro pirmininko Pedro Sanchezo išvedžiojimus apie „finansinę pagalbą ir vienybę“ viešai skeptiškai jau įvertino Ispanijos profesionalių krepšininkų asociacijos vadovas, pats buvęs krepšininkas Alfonso Reyesas.

„Ką gi, galų gale mes vis tiek išsiųsime tuos ginklus, tačiau jau gali būti per vėlu“, – perspėjo jis, tikruoju didvyriu šioje kovoje su Rusijos režimu pavadinęs Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį.

Verta pastebėti, kad Ispanija buvo ir viena paskutinių Europos Sąjungos šalių, užvėrusių savo oro erdvę Rusijos avialinijoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Dalintis
Nuomonės