Argentinos krepšinio auksinė karta išsiskiria ilgaamžiškumu ant parketo. Aukščiausio lygio krepšinį iki 40-ies ir ilgiau demonstravo Emmanuelis Ginobili, Andresas Nocioni, Luisas Scola, o jų pavyzdžiu seka ir dar vienas 2004-ųjų olimpinis čempionas.

Po penkerių metų pertraukos C. Delfino vėl apsivilko Argentinos rinktinės marškinėlius, rungtynėse Buenos Airėse buvo sutiktas ovacijomis, o už jas sirgaliams atsidėkojo puikiu žaidimu.

Argentina 93:67 (24:19, 24:16, 19:17, 26:15) sutriuškino Paragvajų, o atakuojantis gynėjas C. Delfino buvo rezultatyviausias nugalėtojų gretose, per 26 min. pelnęs 21 tašką (7/9 dvit., 2/7 trit.), atkovojęs 4 kamuolius, atlikęs 7 rezultatyvius perdavimus ir surinkęs 22 efektyvumo balus.

„Norisi verkti. Tikrai nebegalvojau, kad kažkada apsivilksiu šiuos marškinėlius, kad išgirsiu Argentinos sirgalių palaikymą. Tačiau gyvenimas pilnas netikėtumų, tai unikalus potyris“, – teigė C. Delfino, profesionaliai vis dar rungtyniaujantis Italijos aukščiausioje lygoje, Pezaro klube.

Po 17 taškų prie pergalės pridėjo Nicolas Romano ir Augustinas Barreiro, prie Argentinos rinktinės vairo pasitraukus ilgamečiui treneriui Sergio Hernandezui stovi 56-erių argentinietis Nestoras Garcia.

Varžovams 17 taškų pelnė Gabrielis Peralta.

Toje pačioje A grupėje dar žaidžia Panamos ir Venesuelos rinktinės. Jų tarpusavio kovą 77:56 laimėjo namie žaidusi Venesuela. Į kitą atrankos etapą pateks trys grupės komandos.

B grupės rezultatai

Urugvajus – Kolumbija – 83:75
Brazilija – Čilė – 77:53

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)