Jose pergalę 67:66 (21:22, 22:15, 8:20, 16:9) pasiekė „7bet-Lietkabelio“ vyrai, kurie sušvelnino serijos rezultatą iki 1-2.

Kovingai nusiteikę svečiai laimėjo pirmus du kėlinius (43:37) ir išlaikė iniciatyvą savo rankose iki pat trečio ketvirčio vidurio – 47:41. Tuomet žalgiriečiai spurtavo net 16:1 ir perėmė kontrolę – 48:57.

Panevėžiečiai nė nesiruošė kapituliuoti ir po puikios Jamelo Morriso, Željko Šakičiaus ir Manto Rubštavičiaus atkarpos vėl išsiveržė į priekį – 66:61. Isaiah Tayloras ir Tyleris Cavanaugh turėjo kitokių minčių – 66:66. Lemiamu tapo viena iš dviejų taikli Ž. Šakičiaus bauda, o paskutiniai komandų bandymai užpulti buvo bevaisiai – 67:66.

Trečią mačą iš eilės minusinis liko pastaruoju metu tik savo šešėlį primenantis vienas brangiausių „Žalgirio“ žaidėjų Ignas Brazdeikis, kuris per 7 minutes taškų nesukrapštė (0/1 tritaškių) ir finišavo su minus 1 naudingumo balu.

Savo ruožtu nugalėtojų gretose žibėjo Mantas Rubštavičius, kuris vienintelis perkopė dviženklę taškų ribą (14). Jaunuolis pakartojo ir savo efektyvumo rekordą LKL čempionate (20 naud. balų).

„Žalgiris“: Tyleris Cavanaugh ir Edgaras Ulanovas (6 atk. kam., 5 rez. perd.) po 12, Isaiah Tayloras 10 (5 rez. perd.), Rolandas Šmitas ir Laurynas Birutis (7 atk. kam.) po 8 taškus.

„7bet-Lietkabelis“: Mantas Rubštavičius 14, Vytenis Lipkevičius ir Gabrielius Maldūnas po 9, Kristianas Kullamae, Jamelas Morrisas po 7 taškus.

Ketvirtas susitikimas bus žaidžiamas šį sekmadienį Panevėžyje, o penktasis, jei jo prireiks, numatytas antradienį Kaune.

Pirmas dvi akistatas laimėjo kauniečiai (69:58 ir 86:83), taigi jiems iki sugrįžimo į LKL finalą beliko vienas žingsnis.

Kitas finalininkas jau žinomas – tai šalies čempiono titulą ginantis Vilniaus „Rytas“, kuris 3-0 pranoko Jonavos „CBet“ klubą.

Rungtynių eiga:

„Žalgirio“ starto penketas: Lukas Lekavičius, Tomas Dimša, Edgaras Ulanovas, Rolandas Šmitas ir Laurynas Birutis.

„Lietkabelio“ starto penketas: Kristianas Kullamae, Mantas Rubštavičius, Vytenis Lipkevičius, Gediminas Orelikas ir Nikola Popovičius.

Dvikovos pradžioje smaginosi L. Birutis ir R. Šmitas – 10:4. Tiesa, svečiai atsakė N. Popovičiaus, M. Rubštavičiaus ir K. Kullamae taškais – 10:11. Status quo atstatė aikštėje pasirodę Kevarriusas Hayesas ir Isaiah Tayloras – 14:14. Sėkmingi E. Ulanovo ir Tylerio Cavanaugh išpuoliai sukūrė šeimininkams minimalų pranašumą – 22:21.

Antrame ketvirtyje iš toli atsidarė Dovydas Giedraitis ir Nenadas Čanakas prašė minutės pertraukėlės – 29:23. Tačiau keturis taškus per ataką sumetęs K. Kullamae išlygino rezultatą – 29:29. Ir toliau itin efektyviai žaidė Gabrielius Maldūnas, inicijavęs saviškių minispurtą – 37:43.

Po didžiosios pertraukos žalgiriečiai gerokai suaktyvino savo gynybą ir beveik 4 minutes neleido varžovams nė pagalvoti apie taiklius metimus – 41:43. Visgi prabilę M. Rubštavičius ir V. Lipkevičiaus privertė Kazį Maksvyti stabdyti mačo laiką – 41:47. Pasitarimas padėjo: po jo tritaškius smeigė E. Ulanovas ir T. Cavanaugh – 47:47. D. Giedraitis, Arnas Butkevičius ir T. Cavanaugh organizavo „Žalgirio“ pabėgimą – 57:48. Kėlinį užbaigė tolimas V. Lipkevičiaus šūvis – 57:51.

„7bet-Lietkabelį“ timptelėjo Jamelas Morrisas, Jordenas Duffy ir tritaškį įskraidinęs Željko Šakičius, kurie persvėrė rezultatą svečių naudai (59:61), o drąsiai žaidęs M. Rubštavičius jį padidino iki 61:66. I. Tayloras ir T. Dimša – 66:66. Ž. Šakičius realizavo vieną baudą iš dviejų ir ji tapo lemiama – 66:67.

Ketvirtfinalyje žaliai-balti 2-0 susitvarkė su Kėdainių „Nevėžiu-Optibet“, o lietkabeliečiai 2-1 palaužė aršų Utenos „Uniclub Casino-Juventus“ pasipriešinimą.

Pernai šiame etape susigrūmus toms pačioms komandoms netikėtai 3-1 triumfavo ir į didįjį finalą keliavo panevėžiečiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)