Rungtynės prasidėjo rezultatyviomis abiejų komandų atakomis. Marijampoliečių gretose po tritaškį pataikė Sabine Dukate, Rita Milieškienė ir Iveta Šalkauskė, tačiau į kiekvieną šeimininkių išpuolį, taškais atsakydavo ir Ievos Krastinos vedamos TTT krepšininkės (9:12).

Vėliau „Sūduvos“ kapitonė Sandra Baliutavičiūtė taikliu dvitaškiu sumažino savo komandos deficitą iki minimumo, tačiau Rygos ekipos gynėja Baiba Eglite pelnė du taškus su pražanga ir taip išlaikė saugesnį atstumą (11:15). Po antro I. Krastinos tritaškio, šeimininkės nesutriko ir sugebėjo spurtuoti 6:0 ir taip sugrąžino lygybę – 20:20. Vis tik prieš pat kėlinio pabaigą, viešnios iš Latvijos sugebėjo įgyti minimalų pranašumą – 21:22.

Antrą kėlinį dviem taškais atidarė TTT krepšininkės, tačiau jau kitoje atakoje į tai tolimu metimu atsakė Ela Briedytė (24:24). Tačiau po to sekė Kitijos Laksos vedamų latvių spurtas 10:2, kuris leido joms susikrauti dviženklę persvarą – 26:36. E. Briedytės tritaškis ir taiklūs Santos Okockytės baudų metimai kiek priartino šeimininkes, tačiau Rygos ekipa į tai suskubo atsakyti keturiais taškais paeiliui ir taip atkūrė dešimties taškų persvarą (30:40).

Po poros minučių abi baudas įmetusi S. Baliutavičiūtė ir tritaškį pataikiusi Iveta Šalkauskė, prieš didžiąją pertrauką šiek tiek apkarpė TTT krepšininkių pranašumą ir komandos ilsėtis išėjo rezultatui esant 38:45.

Po pertraukos aikštelėje ir toliau netrūko atkaklios kovos. Besivejančiųjų vaidmenyje rungtyniavusios šeimininkės, varžovėms neleido pernelyg nutolti ir po I. Šalkauskės baudos ir S. Baliutavičiūtės dvitaškio metimų, skirtumas sumažėjo iki šešių taškų – 44:50.

„Sūduvos“ spurtą pristabdė Ievos Kūlitės ir Rūtos Veiderės prasiveržimai, kurie grąžino viešnioms dešimties taškų persvarą (44:54). Vėliau, tame pačiame ketvirtyje marijampolietėms niekaip nepavyko priartėti prie varžovių. S. Baliutavičiūtės taškus niekais vertė taiklūs TTT komandos tolimi metimai, o kėlinį užbaigė dar vienas Andos Eibelės tritaškis – 50:63.

Rungtynės atkakliai tęsėsi ir ketvirtame kėlinyje. I. Šalkauskei pavyko pataikyti iš toli, tačiau Rygos krepšininkė Ieva Kūlitė į tai atsakė dvitaškiu. Po to, ta pati I. Šalkauskė pataikė abu baudos metimus, o Sabine Dukate pridėjo tritaškį (59:67). Vėliau latvių aukštaūgė Kūlitė pataikė iš vidutinio nuotolio, tačiau marijampolietės pelnė keturis taškus iš eilės ir taip priartėjo iki šešių taškų – 63:69.

Tuo „Sūduvos“ išpuoliai nesibaigė ir po Dukatės dvitaškio komandas jau skyrė tik du taškai – 67:69. Situaciją TTT krepšininkės kiek pagerino, kuomet šeimininkių ekipos įžaidėja S. Okockytė užsidirbo techninę pražangą. Varžovės pataikė baudos metimą ir vėliau neklydo atakuodamos iš vidutinio nuotolio (67:72). Kėliniui einant į pabaigą, S. Baliutavičiūtė realizavo abi baudas, o kitos atakos metu, analogiškoje situacijoje latvės tikslios buvo tik kartą (69:73). Tačiau vėl prie baudų metimo linijos stojusi Baiba Eglitė pataikė abu metimus ir taip užtikrino savo komandos pergalę - 71:75.

Komentaras:

Rimvydas Samulėnas („Suduvos“ vyr. treneris):

„Džiaugiuosi, jog pasiruošimo metu, mums tenka žaisti su pajėgiomis komandomis. Šiuo metu sprendžiame tam tikrus uždavinius. Po Ievos Prėskienytės traumos turime spragą po krepšiu, todėl bandome įvairiausius variantus. Džiugu, kad šiandien gerai pataikėme tritaškius. Kalbant apie S. Okockytės techninę pražangą, nemanau, kad tai turėjo lemiamos reikšmės rungtynių eigai. Galime atsižvelgti ir į kitus epizodus, kuomet nepataikėme nesudėtingų metimų. Taip pat galime įžvelgti daug taisytinų dalykų, todėl iki sezono pradžios turime daug darbo.“

„Sūduva“: Iveta Šalkauskė 15 (11 atk. kam.), Sandra Baliutavičiūtė 12, Ela Briedytė 11, Santa Okockytė 9, Sabine Dukate ir Dovilė Saurazaitė po 8 taškus.

TTT: Ieva Kūlite ir Baiba Eglite po 17, Kitija Laksa 12 taškų.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją