„Labai džiaugiuosi, kad sulaukiau iš „Sūduvos“ komandos pasiūlymo vėl dirbti kartu, tai man yra pripažinimas. Vadovybė trečius metus patiki man vadovauti Marijampolės komandai. „Sūduvos“ komandos vadyba yra puiki, jie suteikia man visas sąlygas gyventi ir organizuoti treniruočių veiklą, visi sprendimai priimami labai greitai, man patinka požiūris į komandos komplektaciją ir jos rezultatus. Praėję du sezonai buvo labai geri, tačiau yra kur tobulėti ir šiemet norime užlipti ant aukščiausios pakylos“, - teigė R. Samulėnas.

R. Samulėnas Marijampolėje dirba nuo 2013 metų, o artėjantis sezonas bus jau trečias. Per du pastaruosius sezonus 51-erių metų strategas iš Kauno su „Sūduvos“ komanda iškovojo du LMKL sidabro medalius ir kartą atvedė komandą iki Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės antros vietos pakilos.

„Sūduvos“ komandos direktorius Deividas Jurkša neslėpė džiaugsmo, jog pavyko išsaugoti R. Samulėną.

„Džiaugiamės, kad pavyko išlaikyti R. Samulėną. Su šiuo strategu per pastaruosius du metus pasiekėme daug pergalių ir laimėjimų bei kartu su „Sūduva“ sugrįžome į Lietuvos moterų krepšinio elitą. Treneris dar tik dvejus metus dirba moterų krepšinyje, tačiau jau nuo pat pirmo sezono perprato moterų psichologiją ir surado tinkamiausius būdus dirbti su jomis, tai įrodo ir kvietimas į Lietuvos moterų krepšinio rinktinės trenerių štabą. Tikimės, jog su šiuo strategu pavyks iškovoti dar ne vieną skambią pergalę“, - teigė „Sūduvos“ direktorius D. Jurkša.

R. Samulėnas šį sezoną taip pat sulaukė Lietuvos krepšinio federacijos vadovų pripažinimo. Strategui pasiūlyta prisijungti prie Lietuvos moterų krepšinio rinktinės trenerių štabo, kuri šiuo metu ruošiasi Europos moterų krepšinio čempionatui Vengrijoje.

„Sūduvą“ papildė L. Svarytė ir N. Skadaitė

LMKL vicečempionės sulaukė solidaus pastiprinimo ir sukirto rankomis su Laura Svaryte ir Neringa Skadaite. Abi žaidėjos yra atstovavusios Lietuvos rinktinei - Neringa Skadaitė (2015 ir 2014 metais), Laura Svarytė (2014), o pastaruosius ketverius sezonus šios dvi krepšininkės kartu žaidė Kauno „Aistės-LSU-Paradis“ komandoje.

Laura Svarytė ir Neringa Skadaitė

190 cm ūgio 22-ejų metų L. Svarytė pastarajame sezone „Aisčių-LSU-Paradis“ komandoje buvo sunkiai sustabdoma – vidutiniškai po 13,3 taško ir po 12,7 atkovoto kamuolio kiekvienose LMKL rungtynėse. LMKL ketvirtfinalio serijoje L. Svarytės rodikliai buvo dar įspūdingesni – vidutiniškai po 14,7 taško ir po 18 atkovotų kamuolių.

L. Svarytė antrus metus iš eilės tapo geriausia lygos kovotoja dėl atšokusių kamuolių. Jai priklauso ir du geriausi 2014-2015 metų sezono pasiekimai – 24 ir 23 atkovoti kamuoliai.

„Į Marijampolę persikelti planavau jau pernai, tačiau tam sukliudė mokslai. Šiais metai baigiau studijas ir džiaugiuosi, jog galiu prisijungti prie „Sūduvos“ komandos. Per tuos ketverius metus Kaune labai daug ko išmokau, čia jaučiausi gerai, visas žaidimas sukosi aplink mane, bet ateina tas momentas, kai reikia dar labiau tobulėti ir privalai žengti didesnį žingsnį į priekį.

Kaune man viskas buvo galima, o „Sūduvos“ komanda šiais metais bus labai pajėgi, todėl šiek tiek nerimauju, ar pavyks išsikovoti tiek žaidimo laiko, kiek turėjau „Aistės-LSU-Paradis“ komandoje. Nepaisant to, atiduosiu visą save, kad būčiau kuo naudingesnė komandai ir pati sustiprėčiau, kaip žaidėja. Taip pat labai džiaugiuosi, jog kartu į Marijampolę persikelia ir gera mano draugė Neringa“, - džiaugsmo neslėpė L. Svarytė.

L. Svarytė taip pat atsiėmė ir „Mis krepšinis 2015“ apdovanojimą bei papuošė „Stiliaus“ žurnalo viršelį.

23-ejų metų Neringa Skadaitė taip pat ketverius paskutinius metus praleido „Aisčių-LSU-Paradis“ komandoje. 2014-2015 metų sezone 179 cm ūgio puolėja buvo tikra komandos lyderė, rinkdama vidutiniškai po 14 taškų ir atkovodama po 4,6 atšokusio kamuolio. Sezono finiše, LMKL serijoje dėl bronzos N. Skadaitė atsiskleidė visu gražumu - per 5 mažojo finalo rungtynes rinko vidutiniškai po 19,8 taško.

„Marijampolės komanda pasiūlė man labai geras sąlygas, todėl sprendimą priimti buvo nesunku. Su „Sūduvos“ treneriu R. Samulėnu plušome rinktinės stovykloje, tačiau radome laiko aptarti artėjančio sezono tikslus ir mano vaidmenį komandoje ir tai mane tenkina. Palikti „Aistes“ buvo nelengvas sprendimas, čia aš užaugau kaip profesionali krepšininkė. Norėčiau širdingai padėkoti treneriui Ričardui Maceinai, kuris buvo mokytojas ne tik aikštelėje bet ir už jos ribų. Labai noriu su „Sūduvos“ komanda laimėti LMKL čempionatą. Vertinu „Sūduvos“ pastangas ir sudarytas sąlygas man, kaip jaunai žaidėjai, toliau tobulėti“, - dėstė „Sūduvos“ naujokė N. Skadaitė

„Sūduvos“ komanda pasiruošimą 2015-2016 metų sezonui pradeda rugpjūčio mėnesį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją