Abi komandos tikisi sugrįžti į nuvažiuojantį atkrintamųjų varžybų traukinį. Pergalė abiem būtina – „Žalgiris“ pralaimėjo 5 iš 6 pastarųjų rungtynių, o su lietuvių treneriu persigrupuojantis „Chimki“ nori nutraukti trijų nesėkmių seriją iš eilės.

Su komanda trečiadienio rytą į Rusiją išvyko Antanas Kavaliauskas. A. Kavaliauskas paskutinį sykį Eurolygos rungtynėse dalyvavo dar gruodžio 21 d., kai „Žalgiris“ Kaune įveikė Tel Avivo „Maccabi“.

Sausio pradžioje Kaune vidurio puolėjui buvo atlikta pilvo sienos operacija.

„Jis treniravosi antradienį, dar pasitreniruos šį vakarą, o su Nate'u Woltersu viskas gerai, žaisti bandys ir Brandonas Daviesas“, – šviežiausias naujienas apie žaidėjus pristatė „Žalgirio“ vedlys.

Praėjusią savaitę Georgą Bartzoką trenerio poste pakeitęs Rimas Kurtinaitis su savo auklėtiniais namie 60:71 nusileido Miuncheno „Bayern“ ekipai.

Paklaustas, ar jau matosi „Chimki“ komandos žaidime R. Kurtinaičio ranka, Š. Jasikevičius atsakė teigiamai.

„Yra kai kurių detalių, pakeista ir gynybos sistema, stengiasi agresyviau žaisti du prieš du situacijose, žaidžia greičiau. Įvesta ir naujų-senų R. Kurtinaičio, derinių. Po rungtynių Saratove praėjo mažai laiko, gal dar ką įves“, – kalbėjo „Žalgirio“ strategas.

Pirmose tarpusavio rungtynėse šį sezoną Kaune Maskvos srities klubas šventė pergalę minimalia persvara 84:83, tačiau prarado savo lyderį Aleksejų Švedą, kuris dėl traumos nežaidžia iki šiol.

Kokios rungtynės žalgiriečių laukia išvykoje ketvirtadienį?

„Nereikia tikėtis gražių rungtynių, „Chimki“ neturi A. Švedo, mes neturime kai kurių žaidėjų. Bus rungtynės su žemu taškų skaičiumi, nebus gražios, bet mums svarbiausia dabar iškovoti pergalę, o ne žaisti gražų žaidimą“, – teigė Š. Jasikevičius.

Praėjusią savaitę Milane žalgiriečiai svarbioje dvikovoje 70:80 nusileido vietos „Armani“ krepšininkams.

Kitą savaitę Š. Jasikevičiaus auklėtinių laukia trečios rungtynės svečiuose iš eilės. Šįkart Lietuvos čempionai vasario 7 dieną susigrums su „Barcelona“.

Artimiausios rungtynės Kaune vyks vasario 22 dieną – su Podgoricos „Budočnost“ komanda.

Eurolygos turnyro lentelė:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)