Sekmadienio vakarą Belgrade palaužti Maskvos CSKA „Žalgiriui“ padėjęs B. Udrihas – atviras. Žiemą prie Kauno komandos prisijungęs krepšininkas „Žalgiryje“ atgavo sportinę formą, Šarūno Jasikevičiaus kariaunai padėjo gerokai patriukšmauti Eurolygos turnyre ir, nors sezonas dar ir nesibaigė, pamažu mąsto apie savo ateitį. Slovėnas turi labai konkretų norą – vėl sugrįžti į NBA lygą, kurioje rungtyniavo nuo 2004 iki 2017 metų.

„Niekas mumis pernelyg netikėjo, finalo ketverte nedavė pernelyg daug šansų, tačiau mes čia atvykome siekti pergalių. Gaila, kad nepavyko įveikti pusfinalio barjero, bet šis laimėjimas prieš CSKA turėjo pradžiuginti žmones.

Labai malonu būti šios komandos dalimi, – po pergalės prieš maskviečius Krepšinis.lt sakė B. Udrihas. – Patys geriausi mano karjeros momentai buvo tuomet, kai su San Antonijaus „Spurs“ du kartus laimėjome NBA čempionatą. Bet būti šio „Žalgirio“ dalimi ir paneigti visas skeptikų prognozes man taip pat buvo labai malonu.“

„Parodėme, kad žmonės klydo, jau patekdami į atkrintamąsias. Vėliau prasibrovėme į finalo ketvertą, tačiau kalbos apie tai, kad to nesame verti, tęsėsi. Bet mes ir Belgrade iškovojome vieną pergalę – tai išties labai puiku“, – tęsė slovėnas.

Anot Beno, jei tik bus sveikas, profesionalo karjerą jis dar norėtų tęsti bent kelis metus.

„Dar norėčiau pažaisti keletą sezonų. Žinoma, jeigu būsiu sveikas. Tačiau kol kas tikrai jaučiuosi sveikas, dar galėčiau sužaisti keliose Eurolygos komandose. Žinoma, dabar pagrindinis mano tikslas – pasirašyti sutartį su kuriuo nors NBA klubu. Kad ir už minimalų kontraktą, sužaisti ten keletą metų“, – neslėpė slovėnas, kurio sutartis su „Žalgiriu“ galioja iki šio sezono pabaigos.

Su „Spurs“ NBA čempionu du kartus (2005 ir 2007 metais) tapęs B. Udrihas iki šiol tokių skambių pergalių Eurolygoje iškovojęs nebuvo. Kaip ir kitas žaidimo elitinėje lygoje už Atlanto turintis žalgirietis – prancūzas Axelis Toupane’as.

„Sezonas tikrai buvo puikus. Aš manau, kad visi turėtų būti laimingi ir patenkinti. Apmaudu, kad pusfinalyje pralaimėjome, tačiau ši pergalė pries CSKA nuotaiką pakėlė. Ačiū visiems – klubui, sirgaliams, komandos draugams“, – vardijo A. Toupane’as.

Pasak abiejų „Žalgirio“ legionierių, pergalė prieš CSKA įsimintina ne tik dėl to, kad komandai užtikrino trečią vietą turnyre, bet ir dėl to, kokiu būdu ji buvo iškovota.

Trečiame kėlinyje 24 taškais pirmavęs „Žalgiris“ pabaigoje iššvaistė beveik visą turėtą pranašumą, tačiau paskutinėmis sekundėmis triumfavo 79:77.

„Rungtynės buvo gana beprotiškos. Antrąją jų pusę pradėjome labai gerai, susikrovėme didžiulę persvarą, tačiau tada kažkokiu būdu ją sugebėjome prarasti. Na, jie pataikė keletą sudėtingų metimų, pajuto pasitikėjimą savo jėgomis, o pabaigoje sėkmė šiek tiek šypsojosi mums. Bet sakoma, kad ji ir šypsosi geriems“, – nusijuokė B. Udrihas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)