213 cm ūgio vidurio puolėjas iš Brazilijos „Raptors“ ekipai atstovavo 2014-2018 metais, per šį laikotarpį buvo skolinamas ir į Plėtojimosi G lygą. Labai perspektyviu laikytas aukštaūgis 2013-ųjų NBA naujokų biržoje buvo pašauktas 16-uoju numeriu, tačiau po išsiskyrimo su „Raptors“ tapo aišku, kad jo karjeros kreivė krypsta tik žemyn.

Dalį sezono jis pažaidė Fuenlabrados „Montakit“ ekipoje ACB lygoje, bandė rungtyniauti Bahreine, o šį sezoną pradėjo gimtosios Brazilijos elitinės lygos Fortalezo „Cearnese“ komandoje, tačiau pirmenybėms nesibaigus paskelbė apie savo karjeros pabaigą.

Kaip vieną iš tokio sprendimo priežasčių L. Nogueira nurodė jį persekiojusias kojų traumas.

„Sunku priimti tokį sprendimą, nes buvo daug manimi tikėjusių ir man padėjusių žmonių. Tačiau jaučiu, kad traumos padarė savo – į aikštę aš grįžau nebe toks, turiu atsisveikinti su sportu, kuris buvo mano gyvenimo dalis. Reikia pradėti galvoti apie kitus ateities kelius“, – socialiniame tinkle „Instagram“ rašė L. Nogueira.

Lucas Nogueira

Tiesa, kaip pats yra pripažinęs kiek anksčiau, L. Nogueira nebuvo žaidėjas, pareigingai laikęsis sportinio režimo. Į NBA jis išvyko iš Ispanijos lygos, kur atstovavo Madrido „Estudiantes“ komandai. Ir, kaip sakė pats, Europoje susiformavę įpročiai gerokai trukdė jo sportinei karjerai.

„Galbūt daugiau galimybių NBA lygoje aš ir nenusipelniau. Visas pasaulis mėgsta pasilinksminti, tačiau aš tai darydavau per dažnai. Ispanijoje žaisdavome vos vienas rungtynes per savaitę, laisvo laiko buvo daug, o jį aš išnaudodavau vakarėliams.

Buvau jaunas, turėjau pinigų ir savęs visiškai nevaržiau. Visuomet rasdavau galimybių ištrūkti. Buvo alkoholio. Pripažinsiu, kad neturėjau jokios darbo etikos. Kai išvykau į JAV, pamačiau, kad 15 metų vaikas turi daugiau discipinos, negu jos turiu aš. Matyt kišo koja ir kultūriniai dalykai“, – ispanų portalas AS cituoja L. Nogueirą, karjeros metu nesėkmingai bandžiusį dirbti ir su psichologu.

Iš pusiausvyros žaidėją buvo išmušusios ir nesėkmingos šeimyninio gyvenimo aplinkybės, krepšininkas su žmona išsiskyrė prabėgus vos keturiems mėnesiams po vestuvių, nors oficialiai skyrybų dokumentai buvo sutvarkyti tik po dvejų metų. Pora spėjo susilaukti dukros.

„Raptors“ gretose jis iš viso ant parketo pasirodė per 141 rungtynes, tačiau brazilo vaidmuo buvo tik epizodinis. Rezultatyviausias rungtynes jis sužaidė 2017-ųjų spalį, kai per susitikimą su Portlando „Trail Blazers“ pelnė 17 taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)