„Žinojome, kad tai – rungtynės, kurių negalima pralaimėti, ir galbūt tai turėjo įtakos“, – po mačo atsiduso D. Adomaitis.

Pirmoji mačo, „kurio negalima pralaimėti“, pusė šeimininkams virto tikra katastrofa. Po trumpos žvalgybos Italijos čempionai spurtavo 20:4, o vilniečiai nespėdavo net laiku pažeisti taisyklių – pirma komandinė pražanga užfiksuota sužaidus 8 su puse minutės.

Ne ką geriau sekėsi puolime, kuriame „Rytas“ ištisas 9 minutes nepelnė taškų „iš žaidimo“.

Antrą kėlinį „Umana Reyer“ pradėjo dar vienu nokdaunu 12:2 ir artėjant didžiajai pertraukai jau buvo susikrovusi 20 taškų persvarą (46:26).

„Išėjome į aikštę visiškai nepasiruošę kovoti: atrodėme susikaustę, sprendimai buvo blogi. Kalbėjome, kad svarbiausia apsiginti pirmas 8 sekundes, bet tokiu būdu per du kėlinius praleidome 22 taškus į savo krepšį. Net nebuvo galima atpažinti kai kurių žaidėjų, kurie sudelsdavo prasižengti elementariose situacijose. Faktas, kad čia galėjome „nuimti“ 12 taškų. Pirmą kartą mačiau tokią savo komandą“, – prislėgtas buvo D. Adomaitis.

Lietuvos vicečempionai ėmė rodyti gyvybės ženklus, kai pabandė kaitalioti gynybos sistemas.

Rezultatyviausias karjeros rungtynes Europos taurės turnyre sužaidusio Martyno Echodo, kuris per 30 min. pelnė 26 taškus, inicijuotas atsakomasis spurtas 21:5 trečiame kėlinyje sugrąžino sostinės ekipą į kovą.

„Rytas“ keliskart buvo sumažinęs deficitą iki 5 taškų, vis dėlto pavojų pajutusių italų žaidimas nesubyrėjo, ir lemiamame ketvirtyje jie išlaikė varžovus saugiu atstumu.

O vilniečiams atstumas iki antro etapo kuo toliau, tuo sunkiau rodosi įveikiamas.

D. Adomaitis tiesiai neįvardijo, kaip vertina savo auklėtinių galimybes apversti situaciją aukštyn kojomis antrame rate, bet neneigė, jog pasitikrinus jėgas su visais grupės varžovais gauti atsakymai neguodžia.

„Neturime labai daug persvarų prieš šiuos priešininkus. Todėl reikia nuosekliai laikytis tų, kurios yra. Deja, pirmame rate kartais aikštėje trūkdavo idėjos, kaip įgyvendinti mūsų planą.

Dabar gaila dėl rungtynių su Belgrado „Partizan“ pabaigos, gaila dėl pirmos šios dienos mačo pusės. Galime būti silpnesni – daug kas sako, kad esame silpniausia ar viena silpniausių komandų grupėje. Bet turime maksimaliai kovoti dėl kiekvieno kamuolio. Šiandien du kėlinius to nebuvo. Mes galime pralaimėti, bet sirgaliai įvertins, kaip žaidėme“, – kalbėjo treneris.

Paklaustas, ar skolų turinti ir diržus prieš šį sezoną susiveržusi ekipa gali tikėtis sulaukti papildymo, jis tokią galimybę vadino nerealia.

„Kalbėjome su vadovybe: turime šią sudėtį ir negalime daryti jokių pakeitimų, negalime galvoti apie jokį pasistiprinimą. Esame, kas esame, turime maksimaliai kovoti kiekvienose rungtynėse.

Labiausiai norisi, kad neturėtume visokių sveikatos problemų. Pavyzdžiui, vakar per treniruotę Mindaugas Girdžiūnas išsisuko čiurną, Turkijoje abu aukštaūgiai iš tualeto neišėjo. Tiesiog reikia išvengti panašių negalavimų, nes jei norime laimėti Europos taurės turnyre, reikalingas absoliučiai kiekvienas žaidėjas, kiekvienas turi sužaisti savo lygiu“, – samprotavo specialistas.

Vilniečiai lieka B grupės dugne (1/4), Venecijos krepšininkai (3/2) bent laikinai pakilo į antrą vietą.

Po savaitės „Rytas“ svečiuosis pas Krasnodaro „Lokomotiv“ (Rusija) su Mantu Kalniečiu, prieš kurį pasiekė vienintelę pergalę pirmame rate, namuose laimėdamas 92:86.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (146)