Tačiau D. Kairiui reikės smarkiai paplušėti, kad šios viltys išsipildytų.

Saratovo „Avtodor“ (Rusija) palikęs treneris atvyksta į finansinius diržus veržiantį klubą, galintį nebeišlaikyti praėjusio sezono lyderių, tarp kurių: Eimantas Bendžius, Arnas Butkevičius, Marekas Blaževičius, Martynas Echodas.

„Sudie“ jau ištarė Deividas Sirvydis, Ąžuolas Tubelis, neliks ir vienintelio komandai aiškios naudos davusio legionieriaus Pako Cruzo, kuris, pasak klubo direktoriaus Rolando Jaručio, yra per brangus.

Tačiau paklaustas, ar komplektacijos iššūkiai negadina jam kraujo naujoje darbovietėje, D. Kairys traukė pečiais.

„Nei apsunkina, nei ką. Yra žaidėjai, kuriuos stengsimės išlaikyti. Norėtume išsaugoti visus juos, bet ko nepavyks – paimsime kitą. Prioritetas – lietuviai, o kiek jų pritrūks, tiek bus legionierių. Paprastai dairomasi įžaidėjo iš užsienio, jo tikrai reikės. Toliau – vidurio puolėjo. Galbūt to ir pakaks, o gal reikės ir daugiau – matysime, kol kas nespėliosiu“, – sakė buvęs Lietuvos rinktinės žvalgas, užsiminęs, jog su „Ryto“ krepšininkais kol kas nėra kalbėjęs asmeniškai.

Anot R. Jaručio, per brangus klubui buvo ir D. Kairio pirmtakas Dainius Adomaitis.

Pats D. Kairys Saratove kitą sezoną, neoficialiais duomenimis galėjo uždirbti 200 tūkst. eurų. Laikantis R. Jaručio logikos, panašios sumos „Rytas“ pasiūlyti treneriui negalėjo.

Pasiteiravus, kodėl nusprendė grįžti į Vilnių, D. Kairys teigė turėjęs kitų motyvų.

„Smagu grįžti į krepšinio šalį. Pasiūlymas buvo priimtinas, ilgalaikis, kas leidžia man jaustis stabiliai. Toks pasiūlymas man buvo įdomiausias, – teigė trejų metų sutartį pasirašęs specialistas. – Derybos su „Rytu“ vyko, sakykime, tikriausiai keletą dienų. Iš kelių variantų rinkausi? Pagrindinis variantas ir buvo „Rytas“, o daugiau galbūt galėtų papasakoti mano agentas. Būčiau likęs ir Saratove, viskas iki šiol ten ėjosi pakankamai sklandžiai. Bet norėjau pabandyti treniruoti Lietuvos komandą.“

Paklaustas, ar darbą Lietuvos vicečempionų ekipoje laiko didžiausiu karjeros iššūkiu, D. Kairys to neneigė.

„Kodėl gi ne? Tebūnie taip, aš tai priimu“, – sakė treneris, 2006-aisiais sostinėje patarinėjęs slovėnui Zmago Sagadinui.

Naujojo „Ryto“ trenerių štabo sudėties D. Kairys kol kas pristatyti negali, jo teigimu, dar vyksta derybos su pageidaujamais asistentais, tarp kurių turėtų būti ir lietuvių, ir užsieniečių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)