Skirtumas vienas – jei Lietuvos rinktinė antrą planetos pirmenybių atrankos etapą pradės būdama viena iš naujai suformuotos K grupės lyderių, Serbija į I grupę keliauja su vos viena įskaitine pergale.

Itin skaudų smūgį serbai pirmadienį gavo namie – Niso mieste vykusiose rungtynėse šeimininkai 73:74 nusileido belgams. Praėjusią savaitę serbai išvykoje turėjo pripažinti ir latvių pranašumą (59:66).

Tai reiškia, kad abi komandos (Latvija ir Belgija), kartu su serbais iš tos pačios A grupės patekusios į kitą etapą, prieš Balkanų atstovus turi pranašumą tarpusavio rungtynėse. O kitame etape serbų dar laukia po dvi akistatas su Turkija, Graikija ir Didžiąja Britanija.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Paradoksali jau vien pačių minėtų rungtynių su belgais istorija. Jos Niso mieste turėjo būti sužaistos sekmadienį, tačiau arenoje dingus elektrai, mačą teko sustabdyti dar pirmojo kėlinio pradžioje. Pabaigti jį nuspręsta pirmadienio vakarą.

Visgi S. Pešičius akcentavo, kad tokia įvykių eiga įtakos galutiniam rezultatui neturėjo, o pralaimėjimo priežastys slypi kitur.

„Mūsų padėtis buvo sunki dar prieš šį „langą“. Ir niekas nepasikeitė. Aš žinau, kas mes esame ir kur mes esame. Dar prieš „langą“ minėjau, kad bus sunku – taip ir yra. Varžybų sistema tokia, kad mes
negalime surinkti visų žaidėjų, jau nekalbant apie geriausius. Mums trūksta laiko pasirengti, ką pamatėme ir per šias rungtynes. Aikštėje buvo ir gerų dalykų, tačiau pasitaikė ir žaidėjų, ir trenerio klaidų. Mums trūko bendro suvokimo ir susižaidimo, ką atspindi ir rezultatai“, – po rungtynių dėstė 72-ejų krepšinio specialistas.

Galima tik prisiminti, kad panašių nusiskundimų dėl „langų“ sistemos ir eilės į rinktinę atvykti atsisakiusių žaidėjų turėjo ir K. Maksvytis.

Rungtynėse Nise serbus paskandino praėjusį sezoną Kauno „Žalgirį“ dominęs aukštaūgis Ismaelis Bako (17 taškų), pastaruoju metu Lietuvoje žaidęs atakuojantis gynėjas Emmanuelis Lecomte'as (16 taškų) ir lietuviams sykį bėdų jau pridaręs įžaidėjas Retinas Obasohanas (16 taškų).

Serbams 14 taškų pelnė Vanja Marinkovičius, 12 – Nemanja Bjelica. Bobanas Marjanovičius pridėjo 7 taškus ir 10 atkovotų kamuolių.

Vertindamas varžovų pasirodymą S. Pešičius vėlgi kalbėjo tą patį, ką prieš rungtynes su čekais ir po jų akcentavo ir Lietuvos rinktinės atstovai. „Langų“ sistema yra kur kas parankesnė „mažesnėms“ komandoms, suburiančioms beveik pajėgiausias, tarpusavyje jau gerai susižaidusias sudėtis, o vadinamos didžiosios krepšinio šalys atrankoje dažniausiai turi verstis be NBA ir Eurolygos žaidėjų ir kaskart formuoja praktiškai naują komandą.

Belgijos rinktinė kartu žaidžia ilgą laiką. Taip, tai ne Ispanija ar Prancūzija, tačiau tai – susižaidusi rinktinė. O mes – atvirkščiai, – pažymėjo S. Pešičius. – Sveikinu varžovus, jie nusipelnė laimėti, jie parodė nestokojantys pasitikėjimo savimi. Mes bandėme trūkumus kompensuoti didele rotacija, bet tai nesuveikė. Dabar visi turime galvoti, ką daryti. Negalime eiti į aikštelę ir laimėti vien todėl, kad esame serbai. Visi matė, su kokiu užsidegimu ir pasitikėjimu žaidė varžovai.“

„Galbūt kuris nors treneris gali vadovauti geriau, bet man šiuo atveju nepavyko. Galbūt aš rungtynių metu turėjau stengtis išsireikalauti daugiau atsakomybės iš krepšininkų, būti griežtesnis, tačiau esmė ne čia. Aš tikrai nesu toks blogas treneris – mes tiesiog neturime tęstinumo ir gilios sudėties“, – pridūrė šilto ir šalto per karjerą matęs krepšinio guru.

Vertindamas nepavydėtiną situaciją, kurioje atsidūrė, S. Pešičius skambių pažadų nežarstė, kadangi per likusias šešerias atrankos rungtynes Serbijos rinktinė klupti praktiškai nebeturi teisės. O nesurenkant pagrindinių žaidėjų padėtį iš esmės pakeisti gali būti nelengva.

„Ką mums belieka daryti? Įsisąmoninti, kad mes jau nesame geriausi pasaulyje, kad mums reikia tęstinumo. Mes turime surinkti pajėgiausias gretas, turime laimėti visas rungtynes, jeigu norime žaisti pasaulio čempionate. Dirbsime ilgiau ir intensyviau, kad tai pasiektume, tačiau taip galvoti turime visi,“ – konstatavo jis.

Naujai suformuota I grupė: Graikija (3/1), Latvija (3/1), Turkija (2/2), Belgija (2/2), Serbija (1/3), Didžioji Britanija (1/3).

Į pasaulio čempionatą pateks trys geriausios grupės komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją