Kai legendinis serbų treneris Ž. Obradovičius priėmė sprendimą pasitraukti iš „Fenerbahče“ ekipos ir metus laiko pabūti be krepšinio, daugkartiniai Turkijos ir Eurolygos čempionai užmetė tinklus ant buvusio stratego buvusio auklėtinio Š. Jasikevičiaus.

Anot leidinio „S Sport“ atstovo Uguro Ozano Sulako, trečiadienį Š. Jasikevičius kontaktavo su „Fenerbahče“ vadovais. Jis teigia, kad Šaras turi artimiausiu metu duoti savo atsakymą.

Toliau tvirtinama, kad jei su lietuviu susiderėti dėl sutarties nepavyks, į trenerio vietą yra numatyti Ž. Obradovičiaus asistentas Erdemas Canas ir „Galatasaray“ strategas Ertugrulas Erdoganas.

Turkijos žiniasklaidoje kalbama, kad jei ne Š. Jasikevičius, tai visi kiti kandidatai į Stambulo komandos stratego kėdę bus vietiniai.

„Fenerbahče“ generaliniu vadybininku ir kitą sezoną greičiausiai liks Maurizio Gherardini, kuris ir iniciavo pokalbius su Š. Jasikevičiumi.Tiesa, anot pranešimų, į patį M. Gherardini yra nusitaikęs NBA klubas Deitroito „Pistons“, ieškantis žmogaus į generalinio vadybininko asistento poziciją.

Željko Obradovičius, Šarūnas Jasikevičius

Š. Jasikevičius yra žaidęs Stambulo „Fenerbahče“ ekipoje 2010-2011 metais, į kurią persikėlė iš Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubo. Tiesa, Turkijoje jis neužtruko – 2011-2012 metų sezoną jau vilkėjo Atėnų „Panathinaikos“ aprangą.

Š. Jasikevičius Kauno „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio pareigas eina nuo 2016 metų. Su „žaliai baltais“ jis penkis kartus tapo Lietuvos čempionu, triskart laimėjo Karaliaus Mindaugo taurę ir triskart buvo paskelbtas metų treneriu.

Šarūnas Jasikevičius Kauno "Žalgiryje" / Montažas: SofaScore

Su antrą mažiausią biudžetą Eurolygoje turinčia komanda Šaras 2018 metais nukeliavo iki Eurolygos finalo ketverto ir užėmė 3 vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (149)