Prieš kelionę į Kauną „Real“ strategas Pablo Laso turėjo pagrindo nerimauti: po Karariaus taurės turnyro iš rikiuotės iškrito net keli svarbūs žaidėjai.

„Komanda yra geros formos, tačiau sužeistas Fabienas Causeras, taip pat ir Carlosas Alocenas, jų kurį laiką neturėsime.

C. Aloceno reabilitacija užtruks ilgiau, tačiau tikimės, jog F. Causeras grįš į rikiuotę po poros, trijų savaičių. Gera naujiena yra apie Adamą Hangą, kuris jau treniruojasi su komanda. Keliausime su 13-a žaidėjų, bet be Rudy Fernandezo, kuris negali dabar treniruotis.

Vaikinai turi atsigauti po fiziškai sudėtingo savaitgalio bei prisiminti, jog laukia lemtingas laikas Eurolygoje. Žaisti Kaune visada sunku, „Žalgirio“ arenoje puiki atmosfera, mūsų laukia komanda, žaidžiantį gana gerą krepšinį“, – kalbėjo P. Laso.

„Sezono pradžioje „Žalgirį“ persekiojo traumos, bet manau, varžovai vėl pagavo gerą ritmą bei atrodo tikrai konkurencingai. Mūsų laukia labai sudėtingas mūšis, reikės daug pastangų, turėsime būti pasiruošę nuo pirmos minutės“, – pridūrė „Real“ strategas.

Anot stratego, komandos situacija pakankamai gera, „Real“ matematiškai dar nėra užsitikrinusi vietos geriausiųjų aštuntuke, tačiau iki to nedaug trūksta. Komandos tikslas – užsitikrinti pozicijas tarp keturių stipriausiųjų, o tai garantuoja namų pranašumą atkrintamosiose.

„Tai yra mūsų pagrindinis tikslas šiuo metu ir prieš rungtynes su „Žalgiriu“ į tai turime sutelkti dėmesį“, – kalbėjo P. Laso.

Jam pritarė gynėjas G. Deckas. „Žalgiris“ – pavojingas varžovas, ypač namuose, kur jie yra ypač stiprūs ir labai agresyvūs. Komanda turi tvirtą sirgalių užnugarį, tad turime nenusileisti agresijos lygiu ir kietai žaisti gynyboje bei puolime rasti tinkamų sprendimų“, – kalbėjo G. Deckas.

„Žalgiris“ dvikovą su „Real“ pasitinka geros nuotaikos: Kauno ekipa paskutiniame ture svečiuose įveikė „Monaco“, o savaitgalį iškovojo Karaliaus Mindaugo taurę.

Madride pirmame rate „Real“ svečius iš Kauno įveikė 95:82.

„Žalgirio“ strategas Jure Zdovcas priminė, jog Madride svečiai vidurio puolėjo pozicijoje turėjo tik Mareką Blaževičių. Dabar – ir po traumos vis geresnę sportinę formą įgyjantis Joffrey Lauvergne'as, ir Joshas Nebo, ir tas pats M. Blaževičius.

„Tačiau taip, jei žvelgiame į varžovų pajėgas, priekinėje linijoje net nėra aišku, kuris tą dieną žais.

Poirier, Tavaresas, Yabusele, Deckas, Randolphas, Thompkinsas... „Real“ kartais rungtyniauja labai aukštu penketu, nežinome, ką bus paruošę artimiausiam mačui. Jų visi žaidėjai labai talentingi ir bet kuris gali nustebinti atskirose rungtynėse.

Varžovų pusėje ūgio pranašumas, krepšininkai, kurie koncentruojasi gynybai, kaip pavyzdžiui Tayloras, Abalde ar Hanga. Jie kompensuoja savo silpnybes gynyboje, pavyzdžiui Heurtelį, kontroliuoja atkovotus kamuolius su savo ūgio pranašumu ir greitai pereina iš gynybos į puolimą“, – varžovus įvertino „Žalgirio“ strategas.

Rungtynės Kaune ketvirtadienį prasidės 20 val.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)