D. Slanina apie trenerių sprendimą sužinojo trečiadienio rytą. Krepšininkas sakė ant nieko nepykstantis, o į pasiruošimo stovyklą atvykęs išbandyti savęs. „Yra taip, kaip yra. Nieko nekaltinu, galiu kaltinti tik pats save. Aš toks žmogus, kuriam įsilieti galbūt reikia daugiau laiko. Neperpratau tos sistemos iš pat pradžių“, - žurnalistams sakė D. Slanina.

„Tektų labai gerai pamąstyti“, - sakė krepšininkas, užklaustas, ar kviečiamas kitąmet atvyktų į rinktinę. Dabar jis ketina važiuoti rengtis sezonui į klubą.

D. Slanina rinktinei linkėjo „sėkmės, supratimo, aiškaus žinojimo, kas kur ko važiuoja, brandos ir mažiau banguoto žaidimo“.

R.Butautas: D.Slaninos kvalifikacija neabejoju

„Mes iki paskutinės sekundės dvejojome, pasvėrėme įvairius variantus už ir prieš, įvairius sudėties variantus apmąstėme, bandėme juos ir kontrolinių rungtynių metu. Visgi mūsų sprendimas buvo padėkoti Donatui už padarytą darbą ir palinkėti sėkmės ateinančiame sezone“, - teigė R. Butautas.

Treneriai dėl D. Slaninos apsisprendė antradienio vakarą. R. Butautas plačiau nekomentavo, kodėl į čempionatą nevažiuos D. Slanina. Pasak jo, rinktasi iš 3-4 žaidėjų.

Strategas D. Slaniną vadino puikiu, inteligentišku žmogumi ir didelio meistriškumo krepšininku. „Jo kvalifikacija ir žaidimo lygiu abejoti netenka, paprasčiausiai mes sudėliojome kitokį žaidimo modelį“, - aiškino R. Butautas.

Pasirengta neblogai

Vyriausiasis treneris sakė manąs, kad komanda čempionatui pasirengusi neblogai, buvo laiko pataisyti Ispanijoje ir Graikijoje darytoms klaidoms, daugiau dėmesio skirta žaidimui prieš zonos gynybą ir prieš spaudimą.

Pirmus varžovus čempionate - turkus - jis pavadino stipriais varžovais ir sakė, kad jau studijuojami Turkijos rinktinės įrašai. Kadangi tai bus pirmos čempionato rungtynės, krepšininkus, pasak R. Butauto, slėgs didesnė atsakomybė, rungtynės bus sunkios.

„Mes žinome ne vieną pavyzdį sporto istorijoje, kai neįvertinamos pseudosilpnesnės komandos. Mes gerbiame kiekvieną varžovą, su jais stengsimės žaisti maksimaliai susikaupę ir atiduodami visas jėgas“, - žadėjo R. Butautas.

Per artimiausias dienas bus rengiamasi rungtynėms su Turkija - bus dirbama su konkrečiais gynybos atvejais, dedami akcentai puolime. „Aš visą laiką meldžiuosi - kad traumų nebūtų, vaikai būtų sotūs“, - sakė treneris, paklaustas, ar melsiąsis, kad keturi į čempionatą vyksiantys gynėjai negautų traumų.

Pasak jo, rinktinėje yra pakankamas diapazonas krepšininkų manevruoti sudėtimi.

Lietuvai turnyre atstovaus gynėjai Šarūnas Jasikevičius, Giedrius Gustas, Rimantas Kaukėnas ir Ramūnas Šiškauskas, puolėjai Simas Jasaitis, Linas Kleiza, Jonas Mačiulis, Paulius Jankūnas, Darius Songaila, Kšyštofas Lavrinovičius bei vidurio puolėjai Darjušas Lavrinovičius ir Robertas Javtokas.

Komandos kapitonas – R. Šiškauskas, ekipą treniruoja vyriausiasis treneris R. Butautas, treneriai Rimas Kurtinaitis, Robertas Kuncaitis, Virginijus Mikalauskas. Rinktinę masažuoja Juozas Petkevičius.

Trečiadienį Lietuvos rinktinė Vilniuje sužais paskutines kontrolines rungtynes su "Lietuvos ryto" klubu.

Europos čempionatas vyks rugsėjo 3-16 dienomis. Grupės varžybose lietuviai kausis su turkais, čekais ir vokiečiais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją