25 min. olimpinės atrankos pusfinalyje ant parketo praleidęs A. Butkevičius daugiausiai prisidėjo prie to, jog M. Ponitkos statistikos rodikliai žūtbūtiniame mače smuktų perpus.

Lietuvis juodo darbo taip pat nevengiančiam Eurolygos žaidėjui kraują gadino nuo pat dvikovos pradžios ir visame plote: akivaizdžiausias pavyzdys buvo pirmame kėlinyje aikštės viduryje tiesiai iš M. Ponitkos rankų nudžiautas kamuolys.

Vis dėlto Vilniaus „Ryto“ kapitonas išliko kuklus ir laurų sau ant kaklo nekabino.

„Čia visos komandos geras darbas. Bet žaidimą pajautė A.J. Slaughteris, neleido mums atitrūkti anksčiau. Antroje rungtynių pusėje jau jį kontroliavome. O M. Ponitka – geras žaidėjas, su kuriuo reikia dirbti visose aikštės vietose. Bent kiek atsipalaiduoji, ir jis iškart pajaučia. Kaip sakėte, apriboti jį kažkiek pavyko, ir dėl to džiugu“, – Delfi komentavo 28-erių klaipėdietis.

Starto penkete mačą pradėjęs gynybos specialistas pats taip pat nepamiršo dairytis į krepšį: greitoje atakoje drąsiai smeigė tritaškį, vėliau pridėjo tris dvitaškius ir viso surinko 9 taškus bei 16 naudingumo balų.

Už jį efektyvesni buvo tik NBA žaidėjai Jonas Valančiūnas bei Domantas Sabonis (po 20 balų), taip pat Mantas Kalnietis (18).

„Nežinau, ar starto penketas priežastis, bet šįkart tikrai išėjau į aikštę ramesnis, žinodamas, kaip pradėti rungtynes, į ką koncentruotis. Tai išėjo į naudą“, – sakė A. Butkevičius.

Turbūt visa Lietuva žino, į ką jis koncentruosis sekmadienį.

Olimpinės atrankos turnyro finale šeimininkai bandys išsklaidyti Lukos Dončičiaus kerus ir sutrukdyti Slovėnijai debiutuoti olimpinėse žaidynėse. A. Butkevičius – vienas tų, kurie turėtų asmeniškai prižiūrėti Dalaso „Mavericks“ klubo žvaigždę.

„Jėgų taupyti nebėra kam. Žinome, kad liko vienos rungtynės, kurias reikia laimėti. Dėl to nuo pat pradžių ir susirinkome, toks mūsų tikslas“, – kalbėjo A. Butkevičius.


Kova dėl vienintelio kelialapio į Tokijo olimpines žaidynes prasidės 19.30 val.

Slovėnija kitame pusfinalyje 98:70 nugalėjo Venesuelą.

Po nepriklausomybės atkūrimo Lietuvos krepšininkai nepraleido nė vienų olimpinių žaidynių: pasirodė jose iš viso septynis kartus iš eilės ir iškovojo tris bronzos medalių komplektus.

Primename, kad dar trys analogiški olimpinės atrankos turnyrai tuo pačiu metu vyksta Splite (Kroatija), Belgrade (Serbija) ir Viktorijoje (Kanada).

Olimpinės atrankos turnyro Kaune pusfinalis: Lietuva - Lenkija. Rungtynių statistika.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)