„Žalgirio“ vairininkas anksti ant atsarginių suolo pasodino Brandoną Daviesą ir Aaroną White'ą, emocingai juos apkabindamas ir negailėdamas aplodismentų.

Abu amerikiečiai Kaune praleido du sezonus, o vasarą turėtų persikelti į kitus klubus.

„Klubas gerbia žmones, kurie paliko antspaudą jo istorijoje. Tiesa, Aaronui dar pasakiau, kad dėl jo žinių dar palūkėsime, gal dar per anksti atsisveikinome. Bet žinant mūsų finansines galimybes, ne tiek jau daug šansų turime, reikia judėti į priekį. Džiaugiamės, nes abu jie atėjo į „Žalgirį“ iš žemesnio lygio, pakėlė jį ir iškeliauja aukščiau“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Treneris negalėjo įvardinti, kiek dar žaidėjų, kurių sutartys baigia galioti, taip pat turėtų pakelti sparnus.

Tiesa, jis užsiminė, jog vasarą komandą turėtų papildyti 4 ar 5 naujokai.

„Nėra aiškumo. Kai kuriose pozicijose turime iki keturių pasirinkimų, kitose – po vieną kandidatą. Dabar paskaičius žiniasklaidą gali pasirodyti, kad renkame amerikietiško futbolo komandą – ir tuo domimės, ir anuo. Bet kad paklausiame apie žaidėjo sutarties situaciją, dar nereiškia, kad juo rimtai domimės, nors agentai jau skelbia visiems.

Komplektuojant komandą egzistuoja objektyvūs limitai, paprasčiausiai kartais neišeina, ir viskas. Tikrai nėra garantijų, kad gausi kažką iš pageidaujamų sąrašo, nors mes nepretenduojame į milijonų vertus žaidėjus. Mąstome blaiviai, bet nesame tokie vieninteliai, kitos komandos taip pat dirba“, – dėstė Š. Jasikevičius.

Nėra aišku ir tai, kiek prie ekipos komplektacijos kitam sezonui prisidės jis pats. Tarp pretendentų stoti prie Memfio „Grizzlies“ klubo vairo NBA lygoje minimas specialistas naujienų dėl savo planų kol kas neturi.

„Su Memfiu pastaruoju metu kalbamės, jie dar neturi trenerio. Bet kalbėti daug galima, sakyčiau, dabar esame informacijos rinkimo stadijoje. Ar ji nuves iki ko nors rimčiau, nežinau.

Ne kartą esu minėjęs, kad „Žalgirį“ paliksiu tik tada, jei ateis žymiai geresnis pasiūlymas, kažkoks konkretus žingsnis į priekį mano akimis. Kaip žaidėjas, buvau priklausomas nuo savo komandos, o kaip treneris, esu priklausomas dar labiau. Ir man čia tikrai labai smagu, visi supranta, kad čia yra absoliučiai topinė organizacija“, – pažymėjo Š. Jasikevičius.

Šeštadienį jam daugiau kalbėti apie ateitį leido faktas, kad pasakyti apie LKL finalo serijos kulminaciją beveik nebuvo ko.

„Žalgiris“ triuškino „Rytą“ kaip niekada anksčiau – pergalė 38 taškų skirtumu yra didžiausia komandų tarpusavio akistatų istorijoje.


„Kontroliavome šią seriją nuo pat pradžių, o ypač – paskutines dvejas rungtynes. Man, kaip treneriui, buvo žiauriai malonu būti prie šoninės linijos, nes komanda žaidė kosminį krepšinį. Kai taip žaidžiama, tiesiog norisi būti šone ir nemaišyti, leisti komandai daryti fantastiškus dalykus aikštėje. Šiandien ne tik laimėjome, bet ir nudžiuginome fanus gražiu krepšiniu.

Žinome, kad esame geresni, bet ne visada tokie laimi. Bet šiandien, kaip ir praėjusiame mače, suveikė žudiko instinktas. Mėgavomės savo energija, žaidėme protingai, išnaudojome varžovų problemas. Sveikinu su titulu fanus, žaidėjus, nuostabų mūsų ofisą“, – komentavo čempionų strategas.

Primename, kad pirmas dvejas finalo serijos rungtynes „Žalgiris“ laimėjo 79:64 ir 85:67.

Vilniečius finale Kauno ekipa įveikė antrus metus iš eilės, kartu iškovodama devintą lygos titulą paeiliui. Iš viso „Žalgiris“ nuo 1993-iųjų, kai įkurta LKL, čempionu tapo 21-ą kartą.

„Rytas“ sidabro medaliais tenkinosi 13-ą sykį.

Diena anksčiau pasibaigusioje kovoje dėl bronzos Klaipėdos „Neptūnas“ 3-0 pranoko Panevėžio „Lietkabelį“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (159)