Prieniškiai sekmadienį leido Pasvalio „Pieno žvaigždėms“ pagerinti „Betsafe–LKL“ sezono rezultatyvumo rekordą bei Prienuose triumfuoti net 116:93. Šešiolikmetis LaMelo pelnė 13, o devyniolikmetis LiAngelo net 20 taškų, tačiau buvo bejėgiai gynyboje.

„Melo ir Gelo sunku gintis. Jie dar visko nesupranta, galvoja, kad gali perimti kamuolį ar sužaisti taip, kaip draugiškame turnyre. Šiandien tokios jau rungtynės. Išėjo kaip išėjo. Visa komanda išsibalansavusi, tai jaučiasi ant žaidėjų, sunku ir treneriams.

Sunkiausias yra vienas dalykas – išmokyti naujokus ginti pagal mus. Ne tik išmokyti, bet ir priversti. Per dvi-tris savaites to padaryti neįmanoma. Jų rezultatas puolime atrodo geras, bet jie dviese išsimetė beveik tiek metimų, kiek visa komanda.

Manau, kad mums reikia iškęsti kelias rungtynes. Tuomet bus laisvas langas, kurio metu bandysime kažką daryti. Patys matote, man be galo sunku. Norisi ir duoti Ballams žaisti, bet jei žmogus neįėjęs į sistemą, gynyba nedirba, todėl ir praleidome tiek daug taškų“, – kalbėjo V. Šeškus.

LaMelo pralaimėtame susitikime „iš žaidimo“ metė 10 kartų, iš kurių taiklūs buvo 3 metimai. Tuo metu rezultatyviausiai pralaimėtojų gretose žaidęs LiAngelo „iš žaidimo“ atakavo net 16 kartų ir taiklus buvo šešiskart.

„Pieno žvaigždžių“ strategas Gediminas Petrauskas atskleidė, kodėl jo auklėtiniai po ilgosios pertraukos nemažino apsukų ir į greitą prieniškių žaidimą atsakė tuo pačiu.

„Pergalė buvo reikalinga psichologiškai. Manau, kad mums nevertėjo žaisti taip, kaip žaidėme antroje mačo pusėje. Gerai, kad buvome susikrovę saugią persvarą, todėl po ilgosios pertraukos labiau atsipalaidavome ir įsivėlėme į greitą varžovų žaidimą“, – teigė G. Petrauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)