Šioje vietoje reikia perspėti krepšininką – toliau atskleidžiama informacija, kurios pats 24-erių kaunietis visai nepageidauja žinoti.

Po trečiadienio „Žalgirio“ treniruotės Madride Krepšinis.lt paklaustas, kiek jam trūksta iki Eurolygos rekordo, M. Grigonis iškart suprato, apie ką eina kalba, bet teigė konkrečių skaičių nežinantis.

„Ir nesakyk, nes paskui tai dar nueis į galvą, pramesiu. Man jau Edgaras Ulanovas yra pasakojęs, kad kažkada irgi primetė daug baudų, bet kai jam kažkas apie tai pasakė, iškart nepataikė. Todėl stengiuosi šitą temą vyti lauk“, – aiškino žalgirietis.

Rungtynių dieną komanda paprastai vengia „mirkti“ internete – o ir pats M. Grigonis žadėjo to nedaryti. Tad kiaulės jam nepakišime pranešę, jog rekordą gynėjas pagerins nuo baudų metimų linijos pataikęs dar penkis kartus iš eilės.

Nuo 2009-ųjų sausio ilgiausios realizuotų baudų metimų serijos pasiekimas priklauso Igoriui Rakočevičiui. Tuometės Vitorijos „Tau Ceramica“ taškų mašina iš Serbijos nesuklydo 58 sykius paeiliui.

Įdomu, jog rekordininko laurus jis tuomet perėmė iš dabartinio M. Grigonio trenerio Šarūno Jasikevičiaus, kurio serija atstovaujant Atėnų „Panathinaikos“ truko 48 metimus.

Stratego rezultatą M. Grigonis jau peržengė. Savo seriją jis pradėjo dar praėjusiais kalendoriniais metais mače su Stambulo „Daruššafaka“ (Turkija), kuomet prametė pirmą baudos metimą, bet pataikė likusius 4.

Per vėliau sekusias 16 Eurolygos rungtynių M. Grigonis sumetė visus 50 baudų metimų, tad iš viso jų jau yra realizavęs 54 iš eilės.

Per visą sezoną jo ranka sudrebėjo vos 3 kartus: 78 iš 81 (96 proc.) baudų metimų pataikęs lietuvis šioje statistikos kategorijoje yra pirmas visoje lygoje.

O antras – Maskvos CSKA krepšinio vilkas Nando De Colo (86/90, 95 proc.). Apskritai tik devyni žaidėjai realizuoja baudų metimus daugiau nei 90 proc. tikslumu.

Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) M. Grigonio taiklumas – 88 proc. Panašus jis būdavo ir pastaraisiais metais vilkint Berlyno ALBA (Vokietija) bei Tenerifės „Iberostar“ (Ispanija) klubų aprangą.

„Visada orientuojuosi į 90 proc. ribą. Šį sezoną tiesiog sekasi truputį geriau. Norėtųsi išlaikyti stabilumą, žiūrėsime, kaip bus kitais metais. Tuomet jau bus galima daryti išvadas, o kol kas tiesiog džiaugiuosi, kad tos baudos įkrenta“, – Eurolygoje viršijamą įprastą vidurkį komentavo krepšininkas.

Anot jo, stojus 4,6 metro atstumu nuo krepšio svarbiausia tai, kas dedasi žaidėjo galvoje.

„Baudų metimai yra visiška psichologija. Jei pasitiki – pataikai. Panašiai būna ir atakuojant iš toli: turi tikėti, kad įkris, o ne drebinti kinkas. Krepšinyje tai labai svarbu – gal iš šono nesimato, bet tai yra labai didelė sėkmės dalis“, – dėstė M. Grigonis, užimantis solidžią 6-ą vietą ir tarp geriausių Eurolygos tritaškininkų (31/64, 48 proc.).

Šiame sezone jo nervai jau atlaikė labai sudėtingas situacijas – vien ko verti pergalę įtvirtinę baudų metimai praėjusią savaitę žaidžiant su Pirėjo „Olympiakos“.

Bet pats M. Grigonis patikina, jog nėra robotas – spaudimas veikia ir jį.

„Ir man buvo visko. Manau, kiekvienas žaidėjas, būdamas atviras, pasakytų, kad psichologinė pusiausvyra važinėja tai į viršų, tai į apačią. Būna, kad grįžęs namo daugiau nieko nebenori matyti, bet toks jau mūsų darbas.

Kai tiek žmonių nori mūsų pergalių, normalu, kad kažkada tas spaudimas pasidaro per didelis. Su tuo reikia tvarkytis, juk už tai gauname pinigus“, – nedejuoja M. Grigonis.

O dabar tiek sirgaliai, tiek patys žalgiriečiai labiausiai nori pergalės prieš Madrido „Real“, kuri kilstelėtų rojaus – Eurolygos atkrintamųjų varžybų – vartus.

Ir tam tikrai prireiks aštraus M. Grigonio žaidimo bei tikslumo verčiant varžovų pražangas taškais.


Primename, kad „Real“ ir „Žalgirio“ akistata Madride vyks ketvirtadienį, nuo 22 val. Lietuvos laiku.

Pirmoji komandų tarpusavio dvikova Kaune praėjusį lapkritį baigėsi Ispanijos čempionų pergale 90:79.

Madride „Žalgiris“ modernios Eurolygos istorijoje dar nėra laimėjęs – apskritai per 19 tarpusavio dvikovų Lietuvos ekipa šventė vos vieną pergalę 2014 metais.

Tokia pati užkeikta kauniečiams Eurolygoje yra tik Maskvos srities „Chimki“ (Rusija) aikštė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)