Vilniuje šeštadienį prasidėjusiose Citadele Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketverto varžybose sužaistas pirmasis pusfinalis.

Jame triumfavo favoritais laikyti Kauno „Žalgirio“ krepšininkai, 80:68 (27:17, 18:21, 16:11, 19:19) įveikę „Šiaulių“ komandą.

Žalgiriečių varžovais sekmadienį vyksiančiame finale tapo Panevėžio „Lietkabelis“, kuris antrame pusfinalyje po dramatiškos kovos 82:80 palaužė Vilniaus „Rytą“.

Į spaudos konferenciją J. Zdovcas atėjo stipriai šlubuodamas. Treneris pasisuko čiurną ir prisipažino, kad jo trauma yra panaši į Manto Kalniečio.

„Iš savo patirties žinau, kad po tokios traumos pasveikti trunka apie tris savaites. Tačiau į aikštelę juk nebėgsiu, yra ir kas be manęs žaidžia“, – pajuokauti nevengė slovėnas.

Paklaustas, kuris varžovas būtų kietesnis riešutėlis finale, J. Zdovcas nesiėmė spėlioti: „Abi komandos stiprios. Laukia vienos rungtynės, tikimės atkaklios kovos ir tikrai bus sunku laimėti.“

Anot jo, tokiuose finaluose daug lemia detalės ir čia svarbu turėti patyrusių žaidėjų.

„Spaudimas nedingsta, nes „Žalgiris“ yra favoritas ir turi laimėti. Niekada negali žinoti, kas nutiks, nes kartais vieni žaidėjai „iššauna“, o kartais atsiskleidžia kiti“, – kalbėjo J. Zdovcas.

Pusfinalyje nežaidė Nielsas Giffey ir Regimantas Miniotas, o aikštėje pasirodė vis dar traumos pasekmes kenčiantys Mantas Kalnietis ir Janis Strelniekas.

„Žalgirio“ strategas patikino, kad abu pastarieji turėtų žaisti ir finale. „Manto trauma klastinga, keista ir skausminga. Planuojame, kad M. Kalnietis žais ir finale, o kaip bus toliau, neaišku. Traumuotas yra ir Janis Strelniekas. Nelengva juos įtraukti į žaidimą.“

12 taškų prie pergalės prisidėjęs Edgaras Ulanovas po pergalė kalbėjo, kad smagu laimėti, nes visi jautė kažkokį jaudulį atvažiuodami į Vilnių.

„Tai pirmas titulas, kurį galime iškovoti šį sezoną. Varžovams irgi debiutas taurės finalo ketverte. Gerai, kad sustabdėme šiauliečių lyderį Jonathaną Elmore'ą. Tai buvo vienas mūsų tikslų, kad jis atakuotų mažesniu procentu. Bendrai esame patenkinti pergale. Noras ir alkis didesnis“, – sakė puolėjas.

„Žalgirio“ senbuvis tvirtino, kad norėtų stipresnio varžovo finale, kad visiems būtų įdomiau: „Tikslas vienas – visos komandos atvažiuoja laimėti titulą. Tegul laimi stipriausias.“

Paklaustas, ar nesitiki kaip įprastai laimėti tokio turnyro MVP titulo, E. Ulanovas mojo ranka.

„Nejaučiu spaudimo dėl to. Jei pradėsiu apie tai galvoti, kad pasiimsime taurę, toks nusiteikimas sudegina. Dukart žaidėme Vilniuje ir nelaimėjome titulo. Pradžioje reikia laimėti, – kalbėjo E. Ulanovas. – Nėra taip, kad „Žalgiris“ dominuoja. Esame favoritai, bet visi supranta, kad rungtynės vienos ir gali visko nutikti. Tuo įdomu, kad spaudimas didesnis. Viskas priklauso nuo to, kaip susikaupsime ir patys žaisime.“

„Sveikinu žalgiriečius patekus į finalą. Nemanau, kad žaidėme labai blogai, apylygiai kovėmės tris kėlinius. Šiokios tokios klaidos mums kainavo jų spurtą ketvirtame kėlinyje. Dėl to pralaimėjome“, – sakė „Šiaulių“ kapitonas Arminas Urbutis.

„Liūdna, nes taurės varžybos duoda džiaugsmo tik tuomet, kai laimi, – spaudos konferencijoje savo auklėtiniui pritarė treneris Antanas Sireika. – Krepšinyje svarbiausia pataikyti. Tiek mūsų lyderiai, tiek metikai nepataikė bet laisvų metimų. Sunku, „Žalgiris“ yra „Žalgiris“. Vyrai kiek galėjo, tiek kovėsi. Atrodė, kad varžovai pabėgs, bet kovojome. Galiu pasidžiaugti už kovingumą, bet liūdna, kad pralaimėjome.“

Jis pabrėžė, kad komanda nėra tokios sportinės formos, kokios jis norėtų ją matyti. J. Elmore'as, anot trenerio, pataikydavo ir sunkesnius metimus: „Dabar nėra taip. Paveikė ir koronavirusas.“

„Kova prieš akis – dabar smagu, kad „Šiaulių“ vardas girdimas. Stengsimės. Kovoje dėl taurės bronzos abi kitas komandas vertintu vienodai – po 50 proc.“, – reziumavo A Sireika.

KMT taurės turnyro debiutantai „Šiauliai“ sekmadienį mažajame finale susigrums su Vilniaus „Ryto“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ dvikovos pralaimėtojais.

Citadele KMT finalo ketverto renginys vyksta vasario 19–20 dienomis. Jo metu bus sužaisti du pusfinaliai, mažasis ir didysis finalai, taip pat įvyks snaiperio konkursas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)