Geriausiųjų krepšininkų rinkimuose į nugalėtojų titulus šiemet pretenduoja po 20 žaidėjų. Kandidatų sąrašuose yra visi nacionalinėse komandose rungtyniavę sportininkai ir kiti LKF pasiūlyti krepšininkai.

„Geriausius metų krepšininkus rinks tik Lietuvos krepšinio sirgaliai, todėl kviečiame aktyviai visus reikšti savo nuomonę. 2016 metai buvo tikrai įdomūs, nemažai krepšininkų ir krepšininkų rodė gerus rezultatus, turėjo puikią formą, todėl nuspėti nugalėtojus be galo sunku“, – sakė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Tapti geriausia 2016-ųjų krepšininke pretenduoja Gintarė Petronytė, Kamilė Nacickaitė, Monika Grigalauskytė, Giedrė Paugaitė, Santa Okockytė, Marina Solopova, Eglė Šikšniūtė, Laura Juškaitė, Eglė Šulčiūtė, Vita Kuktienė, Sandra Linkevičienė, Gabrielė Gutkauskaitė, Laura Svarytė, Neringa Skadaitė, Daugilė Šarauskaitė, Iveta Šalkauskė, Rasa Knyzaitė, Justina Matuzonytė, Justina Kraujūnaitė ir Gabija Meškonytė.

Geriausiu 2016-ųjų krepšininku gali tapti Jonas Valančiūnas, Domantas Sabonis, Jonas Mačiulis, Mantas Kalnietis, Mindaugas Kuzminskas, Paulius Jankūnas, Robertas Javtokas, Vaidas Kariniauskas, Adas Juškevičius, Renaldas Seibutis, Marius Grigonis, Donatas Motiejūnas, Edgaras Ulanovas, Antanas Kavaliauskas, Deividas Gailius, Artūras Milaknis, Darjušas Lavrinovičius, Kšyštofas Lavrinovičius, Lukas Lekavičius ir Mindaugas Girdžiūnas.

Geriausių Lietuvos metų krepšininkų rinkimai rengiami jau aštuntą kartą. 2008-aisiais geriausiu buvo išrinktas Ramūnas Šiškauskas (vyko bendri moterų ir vyrų rinkimai), 2009-aisiais – G. Petronytė ir Linas Kleiza, 2010-aisiais – S. Linkevičienė ir L.Kleiza, 2011-aisiais i Rima Valentienė ir J. Valančiūnas, 2012-aisiais – S. Linkevičienė ir J. Valančiūnas, 2013-aisiais – L. Pikčiutė ir M. Kalnietis, 2014-aisiais – G. Petronytė ir J. Valančiūnas, o 2015-aisiais – G. Petronytė ir Jonas Mačiulis.

Už pasirinktą krepšininką ar krepšininkę DELFI ir Krepšinis.lt skaitytojai iš vieno įrenginio gali balsuoti po vieną kartą per 24 val.

Geriausių krepšininkų rinkimų platformą galima rasti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)