Tik trečio kėlinio pabaigoje kiek atitrūkę Dariaus Maskoliūno auklėtiniai nugalėjo rezultatu 76:65.

O prie pabaigos artėjant antram ketvirčiui rezultatas dar buvo lygus 28:28. Žemiausios ir aukščiausios turnyro komandų dvikovoje kurį laiką lietuvius gelbėjo tik Jono Valančiūno iš baudos aikštelės verčiami taškai.

„Pirmos rungtynės namuose, prie savų sirgalių. Nieko keisto, kad buvome pernelyg nervingi, perskubėjome. Puiku, kad laimėjome, bet gerai nežaidėme. Daug ką reikės tvarkyti, tikiuosi, kitame mače būsime daug geresni“, – mačą komentavo D. Maskoliūnas.

Spaudos konferencijoje jis pakartojo tai, ką sakė rūbinėje per pertrauką. Treneris ir pirmoje rungtynių dalyje neturėjo didelių pastabų dėl gynybos, bet puolimą įvardino žodžiu „siaubingas“.

„Forsavome, lėkėme be galvų, dar ir kelis lengvus metimus prametėme. Pastaruosius nurašau jauduliui ir nervams. Venesuela šiek tiek paspaudė mūsų gynėjus, prisidėjo nervai, ir sprendimai išeidavo prasti“, – sakė specialistas.


Paklaustas, kuris iš žaidimo organizatorių labiausiai pasidarbavo nuramindamas komandą, jis iš pradžių nenorėjo išskirti vieno žaidėjo, bet vėliau apsigalvojo.

„Man labai patiko, kaip Lukas Lekavičius draskė gynybą, kokį kontaktą pats davė varžovams gindamasis. Būdavo galima ramiau jaustis, kuomet Lukas žaidė aikštėje“, – statistiškai gana kukliai – tik 4 taškais ir 1 rezultatyviu perdavimu – pasižymėjusį įžaidėją pagyrė D. Maskoliūnas.

Tuo metu kitas gynėjas Marius Grigonis šįkart įtampos, regis, neatlaikė.

Tik rungtynių pabaigoje savo 8 taškus surinkęs krepšininkas suklydo 6 kartus. Ypač prastai jam klostėsi pirmoji mačo pusė, per kurią Maskvos CSKA (Rusija) naujokas liko „tuščias“ ir prarado 4 kamuolius.

„Keista, Marius – žaidėjas, iš kurio mažiausiai laukčiau nervingumo. Jis kaip tik visada būna pasiruošęs. Bet šiandien pirmas jo išėjimas ant parketo buvo nekoks, iš per didelio noro darė klaidas. Rodysime jam epizodus, koreguosime, per daug klaidų. Bet toks jo žaidimas: visas tas agresyvumas, noras turi išlikti, kaip yra. Dėl šių savybių jis ir yra tokio lygio žaidėjas“, – nenuleisti rankų auklėtinį ragino rinktinės vairininkas.


Naudingiausias komandoje buvo 20 taškų pelnęs ir 11 kamuolių atkovojęs J. Valančiūnas, tačiau D. Maskoliūnas atkreipė dėmesį, jog gynyba geriau veikė vidurio puolėjo poziciją užimant Domantui Saboniui.

„Domas – mobilesnis, varžovams žaidžiant du prieš du aukščiau pasitikdavo gynėją. Viskas su juo veikė kuo puikiausiai. Momentais gindamasis ir Jonas galėdavo „pakilti“ aukščiau, ir gynėjai daugiau kontakto pasiūlyti. Faktas, kad kartais atrodėme nelabai gražiai“, – komentavo treneris.

Komandos buvo susidūrusios ir analogiškoje atrankoje į 2012 metų Londono žaidynes, kuri vyko Karakase. Tąsyk lietuviai įveikė šeimininkus 100:82 ir vėliau iškovojo olimpinį kelialapį.

Turnyras Venesueloje giliai įstrigo į atmintį kiekvienam tuometinės rinktinės atstovui dėl nemalonių siurprizų, kurių konkurentams pametėdavo organizatoriai. Pavyzdžiui, per Lietuvos ekipos pratybas salę buvo užtvindę greta parado repeticijai išrikiuotų tankų išmetamosios dujos, prieš rungtynes „sugesdavo“ komandai skirtas autobusas, o apsirūpinti vandeniu turėdavo padėti žurnalistai.

Antrąsias Kaune startavusio turnyro rungtynes Lietuvos rinktinė ketvirtadienį, nuo 19.30 val., žais su Pietų Korėja. Pastaroji trečiadienį išmėgins jėgas su venesueliečiais.

Primename, kad dėl vienintelio olimpinio kelialapio į Tokijo žaidynes šešios ekipos Kaune varžysis iki sekmadienio.

A grupėje žaidžia Lietuva, Venesuela bei Pietų Korėja, B grupėje – Slovėnija, Lenkija ir Angola. Antradienį lenkai 83:64 įrodė pranašumą prieš Afrikos atstovus.

Į pusfinalius pateks po dvi geriausias abiejų grupių komandas.

Iš viso tuo pačiu metu prasidėjo keturi analogiški atrankos turnyrai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)