8 įžaidėjo taškai iš eilės mačo pabaigoje padėjo Kauno „Žalgiriui“ (3/10) palaužti svečius iš Ispanijos (4/9) 72:68.

„Smagu, kad laimėjome. Pirma rungtynių pusė buvo gan gera, tik per daug leidome varžovams atsikovoti kamuolių po mūsų krepšiu. Bet po pertraukos jie grįžo į rungtynes, pradėjo agresyviau gintis, o mes truputį pasimetėme. Vis dėlto atsilaikėme ir laimėjome“, – pirmais įspūdžiais po susitikimo dalinosi L. Lekavičius.

Iš viso 13 taškų pelnęs gynėjas teigė negavęs asmeninio Jure Zdovco nurodymo draskyti baskų gynybą ketvirtame kėlinyje, tačiau pats supratęs savo atsakomybę.

„Pradėjome strigti puolime, ir kažkas turėjo tai pakeisti. Pradėjau žaisti agresyviau ir sumečiau savo metimus“, – sakė 27-erių šilališkis.

Jei pabaigoje atakavo pats, pradžioje „Žalgirio“ atakų organizatorius labiau dairėsi komandos draugų.

Ketvirtadienį jam pritrūko tik vieno rezultatyvaus perdavimo iki karjeros rekordo pakartojimo (10) ir dvigubo dublio.

Du kartus L. Lekavičiaus sviestas kamuolys nuskriejo į „Žalgirio“ arenos palubes, kur yra šokliojo ekipos vidurio puolėjo Josho Nebo medžioklės plotai.

Ypač efektingas buvo „alley-oop“ dėjimas antrame kėlinyje, kai perdavimą L. Lekavičius atliko nuo trijų taškų linijos.


„Išmečiau ir pagalvojau, kad bus klaida – tikrai nesitikėjau, kad Joshas pagaus tokį kamuolį. Bet jis į orą kyla įspūdingai, kažkas neįtikėtino. Su juo tikrai lengva žaisti – galima ir prastesnį perdavimą duoti, vis tiek pagauna“, – šypsojosi žalgirietis.

Jis buvo kviečiamas praėjusį pirmadienį padėti Lietuvos rinktinei pasaulio čempionato atrankos rungtynėse su Čekija, bet galiausiai pasiliko Kaune.

Dėl tokio sprendimo L. Lekavičius teigė nesigailintis, tuo labiau, kad nacionalinė komanda nepražuvo ir be jo.

„Pertraukėlė tarp varžybų tikrai padėjo, pailsėjome, išsigydėme traumas, kas jų turėjo. Paskui tris dienas gerai pasitreniravome. Manau, visoms Eurolygos komandoms tai išėjo į naudą, mums – taip pat“, – komentavo L. Lekavičius, pridėjęs, jog spalį prie „Žalgirio“ vairo stojęs Jure Zdovcas vis dar įtraukia į ekipos žaidimą naujų schemų.

Trečią kartą šiame sezone laimėję Lietuvos čempionai turnyro lentelėje pasivijo ir į paskutinę vietą nustūmė Atėnų „Panathinaikos“, prieš kurį laimėjo pirmąsias tarpusavio rungtynes.

„Aišku, smagu, bet ar paskutinė vieta, ar priešpaskutinė – labai daug nesiskiria. Vis tiek mūsų tikslas yra kilti bent kažkiek aukščiau. Žinoma, kiekviena pergalė duoda pasitikėjimo, atneša gerų emocijų. Reikia tik jas išlaikyti, kad ateityje dar geriau jaustumėmės“, – „Žalgirio“ situaciją apibūdino L. Lekavičius.

Ketvirtadienį pirmuosius savo taškus Eurolygoje pelnė antras rungtynes „Žalgirio“ sudėtyje žaidęs Regimantas Miniotas, pasižymėjęs vieninteliu dvitaškiu.

Trečią nesėkmę iš eilės patyrusių svečių gretose lietuviai Rokas Giedraitis ir Tadas Sedekerskis pradėjo mačą starto penkete bei pelnė atitinkamai 6 ir 7 taškus.

„Žalgiriui“ trūko traumuotų Pauliaus Jankūno ir Joffrey Lauvergne'o bei po COVID-19 ligos vis dar nepasveikusio Nielso Giffey, Vitorijos ekipa vertėsi be Aleco Peterso.

Per visą istoriją komandos susitiko jau 31-ą kartą: 14 rungtynių baigėsi kauniečių pergale, 17 sykių pranašesni buvo baskai.

„Žalgiris“ Eurolygos sezoną tęs gruodžio 10 d. vėl namuose priimdamas Maskvos CSKA (Rusija), „Baskonia“ diena anksčiau savoje arenoje testuos Vilerbano ASVEL (Prancūzija).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)