„Sprite“ talentų kovų finalų pirmi 48 dalyviai paaiškėjo prieš dvi savaites Palangoje, o dabar beveik 300 krepšininkų sugužės į Laikinąją sostinę, kur kovos ne tik dėl jau minėtų kelialapių į finalo etapą, tačiau ir dėl gausybės prizų.

Šiais metais kvalifikacinių turnyrų nugalėtojams atiteks „Sprite“ firminės kuprinės, gėrimo pakuotės ir diplomai. Finalo antros vietos laimėtojai savo amžiaus grupėje laimės „Elektromarkt“ 300 eurų vertės čekius, o nugalėtojams atiteks 1000 eurų vertės „Nike“ dovanų čekiai ir specialios Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės trenerio Sigito Kavaliausko treniruotės. Absoliučios įskaitos nugalėtojas taip pat džiaugsis 1000 eurų „Elektromarkt“ čekiu.

Lietuvos krepšinio federacija jau dešimt metų kartu su „Sprite“ organizuoja analogų Lietuvoje neturintį krepšinio turnyrą, kurio metu jaunieji talentai gali atskleisti savo individualius sugebėjimus.

„Sprite“ talentų kovų antrame etape Kaune krepšininkai ir krepšininkės bus suskirstyti į tris amžiaus kategorijas:

gimę 2004–2005 metais (atskirai vaikinai ir merginos);
gimę 2002–2003 metais (atskirai vaikinai ir merginos);
gimę 2000–2001 metais (atskirai vaikinai ir merginos).

Kaip ir pirmame etape Palangoje, taip ir kovose Kaune netrūks geriausių Moksleivių krepšinio lygos „Perlas“ žaidėjų, kurie jau yra ir įvairių šalies jaunimo rinktinių nariai.

„Su tėčiu dirbu fizinio rengimo treniruotėse, krepšinio aikštėje gerinu silpnas vietas“, – teigė „Talentų U15 kartos“ žaidėja ir Lietuvos U16 rinktinės kandidatė Šeila Gudinskaitė. – Manau, kad tokiuose turnyruose svarbu individualus meistriškumas, sunkiausia dirbti gynyboje, ji reikalauja daug jėgų. Penki prieš penkis visada sulauksi pagalbos, o vienas prieš vieną viskas krenta tik ant tavęs. Mane link pergalių veda noras ir kova iki paskutinės sekundės. Žaviuosi Kyrie Irvingu žaidimu, jis mane žavi kamuolio varymu.“

Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro atstovė šį sezoną MKL pirmenybėse rinko po 17 taškų, atkovodavo po 13 ir perimdavo po 5 kamuolius, o „Sprite“ talentų kovose rungtyniaus 2002–2003 metais gimusių amžiaus grupėje.

Toje pačioje amžiaus grupėje, tik vaikinų čempionate, varžysis Vilniaus krepšinio mokyklos auklėtinis Tautvilas Tubelis. Jis šį sezoną rinko po 8 taškus ir atkovodavo po 6 kamuolius.

„Vasarą stengiausi judėti, o šiuo metu su komanda pradėjome pasiruošimą sezonui, todėl intensyviai sportuoju kiekvieną dieną, ir tai, manyčiau, turėtų padėti pasiruošti vienas prieš vieną kovoms“, – sakė Lietuvos U15 rinktinės narys. – Svarbu gynyba, greitis, taiklumas, o sunkiausia yra nuspėti priešininką ir jo galimybes.“

Šioje pačioje amžiaus grupėje krepšinio mėgėjai sutiks ir Kauno krepšinio mokyklos „Aisčiai“ atstovą Dominyką Stenionį, kuris praėjusiame sezone rinko po 20 taškų, atkovodavo po 6 ir perimdavo po 3 kamuolius.

„Ruošiuosi naujam MKL sezonui, tobulinu individualius įgūdžius bei fizinį pasiruošimą“, – sakė D.Stenionis. „Sprite“ vienas prieš vieną kovose daug lems fiziniai duomenys, individualūs sugebėjimai ir tvirtas charakteris. Mano stiprios savybės yra kamuolio varymas bei tolimi metimai. Man patinka kaip rungtyniauja Lukas Lekavičius, o NBA lygoje žaviuosi Stepheno Curry žaidimu.“

Puikų sezoną MKL turėjęs Kristupas Lukošius žada dominuoti ir „Sprite“ talentų kovose. Šiaulių Antano Sireikos krepšinio akademijos auklėtinis vidutiniškai rinko po 20 taškų, atkovodavo po 11 kamuolių ir blokuodavo po 2 metimus.

„Jau pradėjome darbus kartu su komanda fizinio rengimo treniruotėse, o po pratybų pasilieku su komandos draugais pažaisti vienas prieš vieną, tai toks ir pasiruošimas“, – sakė 2002–2003 metais gimusių vaikinų grupėje kovosiantis krepšininkas. – Svarbu išlaikyti šaltą protą ir visas penkias minutes būti agresyviam. Nėra laiko ilsėtis, reikia viską padaryti vienam, esi atsakingas tik už save. Manau, kad esu fiziškai stipresnis už daugelį savo varžovų, tai man gali padėti iškovoti aukštą poziciją. Man labai patikdavo žiūrėti kaip žaidė Kobe Bryantas. Jis su krepšinio kamuolio galėdavo padaryti bet ką, puikiai dirbo kojomis, kibiai gynėsi.“

Varžovams iššūkį mes ir buvęs „marčiulioniukas“ Domantas Pauža. Jis praėjusiame Moksleivių krepšinio lygos sezone per mačą rinko po 8 taškus ir po 8 atkovotus kamuolius.

„Kažkokio specialaus pasiruošimo nėra, jau sportuoju su komanda ir gerinu fizinį pasiruošimą. Svarbiausia tokiuose „Sprite“ turnyruose yra ištvermė ir nusiteikimas. Sunkiausia – išlaikyti koncentraciją. Manau, kad man laimėti padės užsispyrimas, kovingumas, ir gera gynyba“.

Ambicingų planų turi ir dar vienas Kauno krepšinio mokyklos „Aisčiai“ atstovas Gytis Užpalis. Jis praėjusiame sezone rinko po 11 taškų, 5 atkovotus ir 2 perimtus kamuolius.

„Likus dviems savaitėms iki „Sprite“ vienas prieš vieną kovų pradėjau ruoštis fiziškai, vakarais su tėčiu dirbdavome treniruotėse su kamuoliu: žaidimas su kontaktu, žaidimas nugara, metimai iš įvairių nuotolių, gynyba baudos aikštelėje“, – pasakojo G.Užpalis. – Manau, labai svarbu nepalūžti, kai varžovas sėkmingai puola, o laiko nėra daug. Daug duoda fizinis pasiruošimas, lengviau gintis, stumdytis. Sunkiausia visą mačą išlaikyti vienodą tempą, jėgos senka, sunku morališkai ir psichologiškai, tada varžovas įgauna pranašumą.“

Merginų kovose žada sužibėti Kauno krepšinio mokyklos „Aisčiai“ žaidėja Gabija Asipauskaitė, kuri praėjusiame sezone rinko po 12 taškų, atkovojo po 6 ir perėmė po 4 kamuolius.

„Visą vasarą praleidau ruošiantis naujam sezonui, tad laiko veltui tikrai neleidau. Daug dirbau stiprinant fizines galias, ištvermę, stengiausi gerinti savo asmeninius įgūdžius, o likus kelioms savaitėms iki „Sprite” talentų kovų lauko aikštelėse žaisdavau vienas prieš vieną su įvairaus amžiaus varžovais”, – pasakojo G. Asipauskaitė. – Žaidžiant vienas prieš vieną reikia turėti stiprų charakterį. Tokio tipo rungtynės visada reikalauja daug jėgų, nes žaidi vienas, be savo komandos draugų. Mano stipriosios pusės yra kovingumas ir nepasidavimas.“

Vyriausiųjų (gim. 2000–2001 m.) amžiaus grupėje rimtai nusiteikęs buvęs Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijos auklėtinis Kasparas Gečas. Jis praėjusiame sezone MKL čempionate rinko po 17 taškų, atkovodavo po 4 ir perimdavo po 2 kamuolius.

„Visą vasarą sportavau ir bandžiau tobulinti fizinę ištvermę stovyklose bei individualiose treniruotėse. „Sprite“ talentų kovose labai svarbu fizinė jėga ir geras pataikymas. Viskas priklauso tik nuo tavęs – nusiteikimas ir psichologinis pasiruošimas. Manau, man padės mano rankos taiklumas“, – šypsojosi K. Gečas.

Toje pačioje vyriausiųjų amžiaus grupėje, tik tarp merginų, varžysis Evelina Zigmantaitė. Alytaus sporto ir rekreacijos centro auklėtinė praėjusiame sezone rinko po 7 taškus ir 4 atkovotus kamuolius.

„Visą vasarą stengiausi palaikyti fizinę formą, prieš kelias savaites dalyvavau stovykloje, kurioje tobulinau savo individualius įgūdžius, o likus paskutinėms dienoms sportuoju kartu su trenere ir komandos draugėmis“, – pasakojo E. Zigmantaitė. – Mano nuomone žaidžiant vienas prieš vieną svarbiausia yra noras nugalėti ir nusiteikimas varžyboms. Ne vien tik fizinis, bet ir psichologinis pasiruošimas čia vaidina didelį vaidmenį. Sunkiausia atlaikyti tau tenkantį didelį fizinį ir psichologinį krūvį bei išlaikyti koncentraciją visų rungtynių metu. Man gali padėti labai didelis noras, nes jo šiais metais kaip niekad daug. Tai mano paskutinis šansas. Vasarą patobulinau savo prasiveržimą, tolimus metimus bei gynybą, galbūt tai atves mane į pergalę.“

„Sprite“ talentų kovas aplankys ir ne tik su dalyviais, tačiau ir su visais susirinkusiais krepšinio mėgėjais bendraus, fotografuosis ir įvairiuose konkursuose dalyvaus Lietuvos rinktinės žaidėjai.

„Sprite“ talentų kovų atrankinis etapas vyks šį penktadienį Kaune, o finalas – rugpjūčio 25-ą dieną Vilniuje. Daugiau informacijos adresu spritepromo.eu

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)