Priklausomybė nuo legionierių pavojinga

Visus tris kartus šiame sezone „Lietuvos ryto“ barjerą pervažiavęs bei titulus vietiniuose frontuose rinkęs „Žalgirio“ buldozeris neturėtų pernelyg įstrigti ir finišo tiesiojoje. Taip mano krepšinio treneris Rūtenis Paulauskas.

„Nepasakyčiau, kad „Lietuvos rytui“ titulą gali atnešti tik stebuklas, bet sutikčiau su nuomone, jog „Žalgiris“ yra stipresnis. 4:2 kauniečių naudai būtų dėsningas finalo serijos rezultatas, nors spėlioti man sekasi labai blogai“, – pažymėjo Vilniaus „Sakalų“ ekipai vadovaujantis specialistas.

Pasak jo, laikinosios sostinės klubo persvara buvo užprogramuota dar praėjusią vasarą, kuomet abu varžovai būrė žaidėjų sudėtis.

„Komandų sudėtys yra pagrindinis faktorius, dėl kurio skiriasi jų galimybės. Šiandien ir psichologiniai, ir fiziniai svertai yra „Žalgirio“ pusėje“, – neabejojo R. Paulauskas.

Trenerio nuomone, vilniečiams per LKL finalo seriją koją pakišti gali didelė priklausomybė nuo komandos legionierių žaidimo. Šalies pirmenybėse krepšininkai iš užsienio „Lietuvos rytui“ pelno vidutiniškai 48 proc. taškų. Nors „Žalgiryje“ kitataučių legionas didesnis, jų įnašas į ekipos žaidimą ne toks ryškus – 34 proc. taškų.

„Visada į sezono pabaigą legionieriai atrodo labiau išvargę nei lietuviai. Turbūt taip yra dėl to, kad jie ilgą laiką praleidžia svetimoje šalyje, be artimųjų. Vėlyvą pavasarį jie jau jaučia, jog sezonas tuoj pasibaigs, ir nebenori užsibūti savo darbovietėje, draskytis bet kokia kaina.

Tuo tarpu vietos krepšininkai skaito spaudą ir yra kupini ambicijų įrodyti, kad savame kieme jie stipriausi. Lietuvius lengviau motyvuoti kovai šalies čempionate nei legionierius, tad „Žalgiris“ šiuo aspektu gali jaustis tvirčiau“, – aiškino R. Paulauskas.

Situacija gali apsiversti aukštyn kojomis

Didesnės intrigos lemiamame mūšyje dėl LKL karūnos laukia Klaipėdos „Neptūno“ komandos vyriausiasis treneris Robertas Kuncaitis, kuris įsitikinęs, kad prieš finalą derėtų braukti brūkšnį ir išmesti iš galvos ankstesnius komandų pakilimus ir nuopuolius.

„Kiekvienas finalas – nauja istorija. Nebesvarbu, kaip gerai ar prastai atrodei iki tol, viską reikės pradėti nuo nulio. Nors „Lietuvos rytu“ niekas netiki, būtent tai ir yra jų stiprybė. Vilniečiai norės reabilituotis ir įrodyti skeptikams, kad gali varžytis su „Žalgiriu“. Be to, ir žaidėjai, ir klubo vadovai supranta, koks svarbus yra tiesioginis kelialapis į Eurolygą. Manau, kova tikrai bus, ir finale gali prireikti visų septynių rungtynių“, – sakė specialistas, dirbantis ir Lietuvos rinktinės trenerių štabe.

Paklaustas, kurios komandos triumfas būtų mažiau netikėtas, R. Kuncaitis neslėpė šypsenos.

„Nepabijosiu būti balta varna ir spėsiu, kad seriją 4:3 laimės „Lietuvos rytas“. Gal mano prognozė vilniečiams suteiks daugiau pasitikėjimo, o ir „Žalgiris“ neužmigs“, – teigė „Neptūno“ strategas.

Anot jo, papildomų vilčių „Lietuvos rytui“ turėtų įpūsti žinia apie gynėjo Martyno Pociaus nugaros traumą, dėl kurios vienam Kauno ekipos lyderių teks praleisti LKL finalo seriją.

„M. Pocius yra labai svarbus „Žalgiriui“ – ypač šiame finale, nes lietuviai tokiomis aplinkybėmis būna ypatingai motyvuoti ir pasiruošę vienas kitam perkąsti gerkles. Tad Martyno netektis – labai skaudus smūgis kauniečiams“, – dėstė R. Kuncaitis.

Trenerio nuomone, likus mažiau nei mėnesiui iki LKL finalo aistrų sūkurio „Lietuvos ryto“ šturvalą perėmęs Darius Maskoliūnas turėtų susidoroti su įtampa ir suvaldyti komandą.

„Jis pažįsta „Žalgirio“ žaidėjus kaip niekas kitas, ir tai gali atnešti naudos jo komandai. Žinant visą situaciją, Darius neturėtų jausti didelio spaudimo. Kai kuriuos auklėtinių žaidimo elementus jis jau bandė keisti, bet LKL atkrintamosiose varžybose „Lietuvos rytas“ buvo aiškiai stipresnis už varžovus, todėl visus pasikeitimus bus galima įvertinti tik finale.

Kita vertus, nemanau, kad taktiniai niuansai daug ką lemtų: svarbiau bus kiekvieno žaidėjo individuali motyvacija, pasiryžimas kautis ir aukotis“, – kalbėjo krepšinio ekspertas.

Pirmos LKL finalo serijos iki keturių pergalių rungtynės Kaune vyks ketvirtadienį. „Žalgiris“ LKL pirmenybes yra laimėjęs dvylika kartų, o „Lietuvos rytas“ šalies čempionu tapo penkissyk.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją