Antradienį Maskvoje vykusį mačą 80:72 laimėjo TEO ekipa. Katie Douglas pelnė 31 tašką, Sandra Valužytė - 17, Eboni Hoffman - 14, Eglė Šulčiūtė - 10, Milica Dabovič - 8.

Beveik visas rungtynes iniciatyvą turėjo TEO krepšininkės, tačiau ketvirtajame kėlinyje “Spartak” buvo pavijusi varžoves. Mačo pabaigoje labai sėkmingai Vilniaus komandos žaidimui vadovavo Milica Dabovič, kuri sezono pradžioje dar atstovavo “Spartak” ekipai.

“Buvo gera vėl pajusti tikros kovos dvasią ir naudinga po ilgokos pertraukos sužaisti su stipriomis varžovėmis. Į Maskvą Š.Kalmanovičius mus kvietė sužaisti treniruočių pobūdžio rungtynes, bet jos vyko su žiūrovais, buvo atlikti šalių himnai”, - pasakojo TEO vyriausiasis treneris Algirdas Paulauskas.

Maskvoje žaidė tik 7 TEO krepšininkės. Baltarusė Jelena Levčenka jau išvyko iš Vilniaus, o Jurgita Štreimikytė-Virbickienė ir Aušra Bimbaitė nerungtyniavo dėl traumų. Pastaroji gynėja iš rikiuotės iškrito maždaug pusmečiui. Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) atkrintamosiose varžybose su Klaipėdos “Lemminkainen” A.Bimbaitei trūko kryžminiai kelio raiščiai. Ji negalės žaisti ir rugsėjį vyksiančiame Europos čempionate.

“Manome, kad Aušra atsigaus tik prasidėjus Eurolygos sezonui. Labai apmaudu dėl tokios traumos, nes gynėja šį sezoną jau buvo pradėjusi žaisti patikimai ir stabiliai. Tokią pačią traumą, tik kitos kojos, ji buvo patyrusi ir prieš keletą metų. Tuomet Aušrai prireikė nemažai laiko, kad visiškai atsigautų”, - sakė A.Paulauskas.