Vėją pasikinkę baskai nuo aštuntoje pozicijoje žengiančio Sankt Peterburgo „Zenit“ klubo atsilieka viso labo viena pergale, o kitame ture būtent su peterburgiečiais ir susikaus tarpusavyje.

Rezultatyviausias „Baskonios“ žaidėjas šį sezoną yra ne kas kitas, o žvėrį savyje pažadinęs 28-erių Rokas Giedraitis.

Puolėjas, aikštėje praleidžiantis po 29 minutes – daugiausiai iš visų Eurolygos lietuvių, vidutiniškai renka po 11,9 taško (53 proc. dvitaškių, 39 proc. tritaškių, 80 proc. baudų), o 10 ar daugiau taškų sumetė devyniuose iš pastarųjų dešimties Eurolygos mačų.

Jį pelnomais taškais iš tautiečių šiemet lenkia tik žalgirietis Marius Grigonis, fiksuojantis 14,3 taško vidurkį.

Abiem šiems taikliarankiams sparnai užaugo atstovaujant Berlyno ALBA komandai. Būtent Albatrosų gretose tiek Marius, tiek Rokas galima sakyti pirmą kartą tokiame lygyje suspindo gražiausiomis savo spalvomis.

Marius Grigonis, Rokas Giedraitis

Tačiau nepaisant to, kad Europos taurės turnyre metė po beveik 15 taškų per dvikovą, LKL Kevinu Durantu kurį laiką vadintas R. Giedraitis 2019-ųjų pasaulio čempionate Kinijoje daugiau turistavo, nei žaidė.

Trenerio Dainiaus Adomaičio ir jo štabo sprendimu, Rokas nesėkmingai Lietuvos rinktinei susiklosčiusiose planetos pirmenybėse didžiąją laiko dalį prasėdėjo ant atsarginių suolo, nuo kurio pakilo tik per nereikšmingas minutes – kai buvo triuškinamas Senegalas ir Kanada bei vyko nieko nebelėmęs susitikimas su Dominikos Respublika.

Pats D. Adomaitis, prieš kurį laiką kalbėdamas su „Delfi“, aiškino, kad tada R. Giedraitis buvo visai kitas žaidėjas, nei yra dabar, todėl ir komandai negalėjo padėti tiek svariai, kaip iš jo tikimasi šią vasarą.

„Kai vyko pasaulio čempionatas, Rokas dar buvo truputį kitas žaidėjas. Dabar jis yra po labai solidaus sezono Berlyne ir atlieka didelį vaidmenį Vitorijos klube. Jei dabartinį Roką įdėtume į tą rinktinę prieš dvejus metus, jis tikrai gautų daugiau minučių ir užduočių. Bet tada situacija buvo kitokia ir pats Rokas, sutikite, buvo kitoks“, – teigė buvęs rinktinės strategas.

Savo ruožtu R. Giedraitis, dalyvaudamas „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“, su tokiu pareiškimu ne visai norėjo sutikti, nors senų nuoskaudų taip pat nebegaivino.

„Yra treneriai, jie mato geriau. Aišku, gal ir buvau kažkiek kitas žaidėjas, nes kiekvienais metais tobulėju ir kažką pridedu, tai yra normalu. Bent jau patirties ir supratimo tikrai turiu daugiau nei prieš penkerius metus. Bet kad kažkas labai kitokio būtų, nežinau, gal...“, – svarstė Rokas.

Paklaustas, ar jau teko bendrauti su naujuojo nacionalinės komandos dirigentu Dariumi Maskoliūnu, kuris taip pat darbuojasi Ispanijoje, R. Giedraitis tikino, kad sezono metu tai padaryti nėra lengva.

„Ne, jokio pokalbio apie rinktinę šiuo metu neturėjau. Manau, dar per anksti apie tai kalbėti – ateis vasara, tada galima bus ir pradėti. Dabar tiek man, tiek Tadui (Sedekerskiui) tiesiog reikia žaisti, stengtis dėl klubo, o paskui žiūrėsime, kai prasidės rinktinės reikalai. Bus įdomu“ – šypsosi jis.

Tuo, kad skirtingai nei Kinijoje, šią vasarą R. Giedraičio vaidmuo rinktinėje turi būti gerokai didesnis, neabejoja ir krepšinio komentatorius Vaidas Čeponis. Jo nenustebintų net tai, jei Rokas, buvęs dvyliktas rinktinės žaidėjas, dabar patektų ir į jos starto penketą.

„Yra daug kandidatų į lengvojo krašto poziciją, bet manau, kad Roko šansai gauti daug žaidimo minučių – tikrai puikūs. Jis juk gali drąsiai žaisti ir kaip atakuojantis gynėjas

Matėme, kokios bėdos buvo pasaulio čempionate, kai Lietuva pagal tritaškius buvo tarp turnyro autsaiderių. D. Maskoliūnas supranta, kad komandai reikia snaiperių. Yra tekę su juo apie tai kalbėti. Dėl to jis vertina ir R. Giedraitį, ir Eimantą Bendžių, nes prieš Joną Valančiūną ir Domantą Sabonį gynyba dažniausiai bus dvigubinama, todėl mums reikės gerų metikų. O Rokas šiuo metu Lietuvos krepšinyje yra vienas geriausių snaiperių“, – tvirtina ekspertas.

Žaidimo antruoju numeriu nesikrato ir pats R. Giedraitis, šią poziciją neretai dengiantis ir Vitorijoje.

„Aš pastaruosius du mėnesius pas Duško Ivanovičių einu kaip antras numeris, o Tadas – kaip trečias. Pradėjau žaisti daugiau du prieš du, nors pačioje pradžioje jausdavausi labai nepatogiai, nes nelabai žinojau, kaip čia ką daryti. Visgi laikui bėgant įgijau daugiau praktikos ir viską supratau. Visi žino, kad aš patogiausiai jaučiuosi žaidime be kamuolio, bet jei kažkada kažkur reikės, tai jokių problemų“, – ramino Rokas.

Visas pokalbis su R. Giedraičiu – laidos „Krepšinio zona“ įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)