Šalies krepšinio atgaivinimą pradėjusio Sergėjaus Bazarevičiaus pirmieji metai buvo išties sėkmingi. 2017-ųjų Europos čempionato atrankos C grupėje Rusijos krepšininkai po dukart įveikė tiek bosnius, tiek švedus ir užtikrintai žengė į finalinį varžybų etapą.

Tačiau to tikrai neužteks, kad sirgaliai pamirštų gėdą, patirtą prieš metus, kai 2012-ųjų olimpiniai bronzos medalininkai nesugebėjo net išsikapstyti iš grupės etapo.

„Nuo pirmos darbo dienos ėmiau mėgautis procesu, – interviu „Sport Express“ prisipažino S. Bazarevičius. – Mane sužavėjo žaidėjų požiūris ir profesionalumas – daugelis iš jų jau yra laimėję medalių tarptautiniuose turnyruose, o aš taip pat.“

„Visi mes norime pratęsti šias tradicijas. Vienas dalykas yra neabejotinas: vasarą nuveikėme puikų darbą“, – savo pastebėjimus tęsė 51-erių metų buvęs krepšininkas, dabar vilkintis trenerio kostiumą.

Rusų pasitikėjimas savimi dar labiau turėtų išaugti, jeigu vienas komandos lyderių Timofejus Mozgovas dar labiau patobulės. 12 taškų, 6 atkovotus kamuolius ir 1,5 bloko atrankoje rinkęs centras nuo šio sezono savo vertęs NBA įrodinės Los Andželo „Lakers“ klube.

„Jis gali žaisti kur kas geriau – aš esu tuo įsitikinęs. Timofejui reikia savyje rasti motyvacijos žengti žingsnį į priekį. Tikiuosi, kad nacionalinė komanda jam padės tai pasiekti“, – apie 30-mečio, kuris vasarą pasirašė pasirašė ketverių metų ir 64 mln. JAV dolerių sutartį, potencialą kalbėjo treneris.

Jis taip pat norėtų, jog prie Rusijos rinktinės sėkmės ateityje dar daugiau prisidėtų ir Sergejus Karasiovas. NBA lygoje taip ir nepritapęs 22-ejų metų talentas vasarą nusprendė sugrįžti į Senąjį žemyną ir nuo šiol vilkės Sankt Peterburgo „Zenit“ marškinėlius.

„Prisipažinsiu, kad šiek tiek juo nusivyliau, – apie 201 cm ūgio puolėją, kuris atrankoje pelnė po 11 taškų, pasisakė S. Bazarevičius. – Aš tikėjausi, kad jis bus agresyvesnis, tačiau kai kuriomis rungtynių atkarpomis jis tiesiog pranykdavo.“

Prie pralaimėjimų atrankos cikle nepatyrusios komandos finaliniame „Eurobasket 2017“ etape turėtų prisijungti ir tokie patyrę žaidėjai kaip Aleksejus Švedas ar Vitaijus Fridzonas, kurie iki šiol gydėsi traumas. Toks pastiprinimas S. Bazarevičiui leidžia drąsiau pasvajoti ir apie didesnius tikslus.

„Tai ką matau, man suteikia optimizmo – ties juos ir koncentruosimės ateityje“, – rusų krepšiniui sugrąžinti šlovę vylėsi specialistas.

2017-ųjų Europos čempionatas vyks keturiose valstybėse – Turkijoje, Rumunijoje, Suomijoje ir Izraelyje. Lemiamą turnyro etapą – atkrintamosios varžybos – priims didžiausias Turkijos miestas Stambulas ir jo „Sinan Erdem Dome“ arena.

Europos čempionato burtai bus ištraukti lapkričio 22-ąją dieną Turkijoje.

Pirmenybėse iš viso dalyvaus 24 rinktinės: Turkija, Rumunija, Suomija, Izraelis (šeimininkės), Ispanija, Lietuva, Prancūzija, Serbija, Graikija, Italija, Čekija, Latvija, Kroatija (dėl rezultatų „Eurobasket 2015“), Rusija, Vengrija, Belgija, Slovėnija, Juodkalnija, Vokietija, Lenkija, Islandija, Didžioji Britanija, Ukraina ir Gruzija (įveikė atranką).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)