Žalgiriečiai nepaliko varžovams jokių vilčių pakartodami klubo pataikytų tritaškių rekordą Eurolygoje.

14 kartų atakuojant iš toli krepšio tinklelį skrodę šeimininkai tritaškius metė įspūdingu 64 proc. tikslumu.

„Taktiškai tai buvo vienos geriausių rungtynių, o tritaškių pataikymas kaip mums – nerealus. Malonu, kad ir Martinas Gebenas, ir Rokas Jokubaitis įsiliejo į žaidimą puikiai, mūsų rotacija išaugo, tuomet ir varžovams sunkiau nuspėti, kur atakuosime“, – komentavo „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius.

Kauniečiai iškovojo trečią pergalę iš eilės ir šeštą per pastaruosius aštuonis turus bei pasivijo Pirėjo klubą turnyro lentelėje. Namuose prieš „Olympiakos“ Š. Jasikevičiaus auklėtiniai laimėjo penktą kartą paeiliui.

Svečiai į Kauną atvyko be susižeidusio Georgo Printezio, o rungtynių metu traumas patyrė Tayloras Rochestie bei Vassilis Spanoulis. „Žalgiriui“ trūko ne tik Mariaus Grigonio, bet ir susirgusio Jocko Landale'o.

Rungtynes „Žalgirio“ arenoje stebėjo į Lietuvą praėjusią savaitę grįžęs Donatas Motiejūnas. Puolėjas išvyko iš Kinijos, kuomet šios šalies čempionatas buvo sustabdytas dėl koronaviruso protrūkio.

Pirmojo rato dvikovoje Pirėjuje praėjusį lapkritį šeimininkai, tuomet dar treniruojami Kęstučio Kemzūros, buvo pranašesni 83:74.

Ketvirtadienį žalgiriečiai tęs „dvigubą“ Eurolygos savaitę rungtynėmis išvykoje su Stambulo „Anadolu Efes“ (Turkija).

– Vasarą komplektuodamas komandą įsivaizdavote jos žaidimą būtent taip? – paklausėme Š. Jasikevičiaus

– 14 tritaškių labai sunku įsivaizduoti. Jei atvirai, įsivaizdavome, kad pirmais smuikais grieš vienas prancūzas (netikėtai išvykęs Leo Westermannas – Krepšinis.lt), vienas traumuotas kaunietis (M. Grigonis). Bet reikia prisitaikyti prie sąlygų. Dabar tai kažkiek padarėme ir rodome geresnį krepšinį.

– Kaip įvertintumėte M. Gebeno progresą?

– Jis pats sako, kad dabar yra visiškai susikoncentravęs į gynybą, kad tik nepadarytų taktinių klaidų. Taip ir reikia, tai – pavyzdys kitiems. Kuo labiau tavimi bus galima pasitikėti, tuo ilgiau ir aikštėje išbūsi. O tą pasitikėjimą lemia gynyba. Jei Martinasi ginsis kaip šiandien, bus aikštėje ilgiau. Aišku, šįkart jo minutėms įtakos dar turėjo ir J. Landale'o liga.

– Ar J. Landale'as keliaus su komanda į Stambulą?

– Planas toks, kad iš ryto atsikels ir pasakys, ar gali važiuoti. Turime užsakomąjį skrydį, gydytojai keliaus kartu, todėl sąlygos palankios. Mums reikalingas kiekvienas žaidėjas, bet tai yra virusas. Šiandien jo sveikata pablogėjo, nusprendėme, kad geriau tegu lieka namuose.

– Neturite priekaištų R. Jokubaičiui, kad puikiai pradėjęs mačą vėliau tarsi pametė galvą?

– R. Jokubaitis pameta galvą, nes yra jaunas. Mūsų veteranai kartais pameta galvas, o čia – vaikas Eurolygoje... Visada jauniems žaidėjams sakau, kad jų pagrindinis darbas – nesimaišyti. O jei dar duoda kažką – super. Ir davė juk. Negalime tikėtis, kad taip bus kiekvieną dieną, tai – jau veteranų, lyderių atsakomybė.

– Po rungtynių apsikabinote buvusį komandos draugą V. Spanoulį. Ką jam pasakėte?

– Paklausiau, ar septintą vaiką darys (juokiasi – Krepšinis.lt). Ką jis atsakė? Negaliu sakyti. Kai susitinki su ilgai nematytais draugais, krepšinis lieka antrame plane.

– Ką galvojate, kai Zachas LeDay su kamuoliu pats pasileidžia per aikštę?

– Mintys pačios baisiausios. Prieš tai jis dar bandė perimti kamuolį eidamas prieš mūsų taisykles. Priėjęs pats sakė: žinau, žinau, blogai padariau. Aš jam pasakiau: įkvėpk gryno oro ir pagalvok, ką darai. O jis ir to oro neįkvėpęs dar nubėga per visą aikštę. Energija Zachas gali būti lyginamas su Brandonu Daviesu, bet kartais jos būna per daug, elgiasi vaikiškai. Nors šiaip šįkart buvo kantresnis nei pirmoje dvikovoje su „Olympiakos“, gynėsi solidžiai. Ir apskritai visi darėme mažiau taktinių klaidų, žaidimas buvo labai solidus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)