„Lietkabelis“ antrame pusfinalyje po atkaklaus trilerio 82:80 palaužė Vilniaus „Rytą“ ir žengė į turnyro finalą, kuriame lauks „Žalgirio“ ekipa.

„Tai žaidėjai yra pagrindiniai šios dienos herojai. Dvikovą pradėjome sunkiai, žinojome, jog „Rytas“ keisis dengiamaisiais.

Be Džordže Gagičiaus sunku juos nubausti. Stengėmės labiau žaisti per perimetrą, atlikome pakeitimus, judėjome be kamuolio, radome gerų sprendimų. Varžovų atkovoti kamuoliai buvo skaudūs, tačiau bet kokiu atveju, mes nusipelnėme pergalės“, – kalbėjo „Lietkabelio“ strategas.

Svečiai iš Panevėžio slogiai pradėjo rungtynes ir pirmame kėlinyje atsiliko 5:18. Tačiau dar pirmoje rungtynių pusėje pavijo vilniečius, o po pertraukos jau didžiąją laiko dalį diktavo sąlygas ant parketo bei privertė „Rytą“ dažniau vytis „Lietkabelį“.

„Nereikėjo žaidėjų papildomai motyvuoti, jie nestokojo energijos, juk žaidžia prieš „Rytą“, kovoja dėl trofėjaus, aš to tikėjausi, nes pažįstu savo vaikinus“, – kalbėjo N. Čanakas.

Jis gyrė su skausmais į aikštę žengusį Nikolą Radiševičių: serbui patempta čiurna.

„Tai puikus pavyzdys ir įrodymas, jog esame tikra komanda. Nikola žinojo, jog reikia duoti poilsio komandos draugams ir tai darė su viena koja.

Visi kovoja už komandą, mane tai džiugina. Ar jis galės žaisti finale? Labai noriu tuo tikėti, darysime viską, kad jis galėtų žaisti prieš „Žalgirį“, – žadėjo N. Čanakas.

Finale laukia turnyro favoritu laikomas Kauno klubas. Anot stratego, jo vadovaujama ekipa ieškos papildomų, vidinių resursų kovoje dėl trofėjaus.

„Manau, bus svarbu išlikti fiziškiems, atsakyti į „Žalgirio“ jėgą. Tikiuosi panašių rungtynių kaip šeštadienį. Esame laimingi patekę į finalą, tą padarėme be vieno ekipos lyderio Dž. Gagičiaus.

Jis nėra geriausias pasaulyje krepšininkas, tačiau su juo komandos puolimas visai kitoks. Dar pakalbėsime su krepšininkais ir paieškosime bendrai pranašumų prieš „Žalgirį“, – kalbėjo N. Čanakas.

Jam tai jau antras KMT finalas, kuriame „Lietkabelis“ kovos prieš „Žalgirį“. Praėjusiais metais Panevėžyje vykusiame KMT finale „Žalgiris“ 76:69 palaužė N. Čanako auklėtinius.

Apskritai „Lietkabelis“ dėl KMT trofėjaus kovos jau trečią kartą. 2017 metais „Lietkabelis“ 63:84 nusileido „Žalgiriui“.

Rungtynių apžvalga:

Abi komandos turėjo nuostolių: pusfinalio dieną Džordže Gagičius sulaukė teigiamo koronaviruso rezultato. Tai reiškia, kad serbas buvo izoliuotas nuo komandos ir lemiamas kovas stebės per televizorių.

„Ryto“ ekipa neteko Speedy Smitho, kuriam taip pat buvo diagnozuotas COVID-19.

Pirmame pusfinalyje triumfavo favoritais laikyti Kauno „Žalgirio“ krepšininkai, 80:68 (27:17, 18:21, 16:11, 19:19) įveikę „Šiaulių“ komandą.

Vasario 20-ąją (sekmadienį) pirmieji ant parketo žengs pusfinalių pralaimėtojai. Susitikimas dėl trečiosios vietos prasidės 15.45 val.

Galiausiai turnyrą vainikuos didysis finalas. Dviejų stipriausių Citadele KMT komandų akistata – 19.15 val.

Tarp mažojo ir didžiojo finalų žiūrovai galės mėgautis „Betsafe“ snaiperio konkursu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)