Prieš užsivilkdamas trenerio kostiumą D. Songaila turėjo spalvingą krepšininko karjerą. 50-uoju šaukimu NBA naujokų biržoje pakviestas lietuvis savo profesionalo kelią pradėjo Maskvos CSKA ir jau po pirmojo sezono pakėlė sparnus į stipriausią pasaulio krepšinio lygą – Sakramento „Kings“ komandą.

„Komanda, į kurią patekau, tikrai buvo neeilinė – su daug žvaigždžių ir daug legendų. Taip pat turėjome idealų trenerį, kuris žinojo kaip dirbti su veteranais, turėjo savo sistemą.

Taigi, galiu sakyti, jog man labai pasisekė ir tie pirmi metai Sakramente buvo labai svarbūs, įdomūs ir likau patenkintas visa situacija. Įsilieti padėjo ir ten buvę europiečiai.

Tiek Predragas Stojakovičius, tiek Vlade Divacas iš karto sakė: „Tu savas, tavimi pasirūpinsime, viskas tvarkoje“. Taip ir buvo, jie visą laiką buvo šalia ir tarsi pasiėmė mane po savo sparnu“, – pirmuosius žingsnius NBA prisiminė Sakramento „Kings“ marškinėlius užsivilkęs Europos čempionas.

Per praleistus 8 metus už Atlanto D.Songaila save išbandė penkiose skirtingose komandose. Geriausius statistinius rodiklius fiksavo Čikagos „Bulls“ klube, o daugiausiai metų praleido JAV sostinėje.

„Sezonas Čikagoje buvo geriausias mano NBA karjeroje, tačiau gaila, kad jis man baigėsi 20 rungtynių anksčiau, nes patyriau kojos traumą, buvo skilęs pėdos kaulas.

Gaila, jog neužbaigiau sezono, bet jis man buvo tikrai sėkmingas. Tai padėjo pasirašyti 5 metų kontraktą su Vašingtono „Wizards“. Vašingtonas – vieta, kur man tikrai patiko. Ir kaip miestas, ir organizacija, ir žaidėjų labai spalvingų turėjome“.

Vėliau aukštaūgio radare vėl atsirado Europa, o turtingą savo krepšininko karjerą marijampolietis užbaigė tapdamas Lietuvos čempionu su Kauno „Žalgirio“ apranga.

„Kai buvau labai mažas ir vos tik pradėjęs žaisti krepšinį, galvojau, kad žaisiu tik Lietuvoje. Tuo metu „Žalgiris“ buvo kažkas tokio, važiuodavau į Kauno sporto halę.

Visgi, vėliau viskas pasikeitė, susidarė tokios aplinkybės, išvykau į JAV. Nebuvau tikras, ar savo karjerą užbaigsiu Lietuvoje, bet tam tikram savo karjeros etape supratau, jog taip, norėčiau viską užbaigti Lietuvoje“, – pasakojo vaikystės svajonę užsivilkti žaliai-baltą aprangą įgyvendinęs pašnekovas.

Nors po sezono „Žalgiryje“ aukštaūgis norėjo kiek atsiriboti nuo krepšinio, viskas susidėliojo taip, jog prabėgus vasarai jau teko matuotis trenerio kostiumą.

„Visą laiką visiems sakiau, jog ne, tikrai ne, pabūnu, atžaidžiu ir bent metus laiko skiriu sau, savo pomėgiams, šeimai. Pamenu, kaip apie tai su Dariumi Maskoliūnu kalbėjome važiuodami automobiliu. Ir po kelių savaičių gavosi taip, kad „Žalgiris“ pasiūlė trenerio asistento darbą.

Sutikau su tam tikromis sąlygomis, nes su žmona buvome ką tik susilaukę dvynių, tad norėjosi daugiau laiko praleisti su vaikais. Taip buvo sudarytos sąlygos, kad į Eurolygos išvykas nevažiuosiu ir dirbsiu tik Lietuvoje.

Viskas pasikeitė į vyriausiojo trenerio postą atėjus Šarūnui Jasikevičiui, kuris iškėlė ultimatumą – arba dirbi pilnu etatu arba išvis ne“.

„Savaitė su Kauno „Žalgiriui“ laidai D. Songaila atskleidė vis labiau besimėgaujantis nauja savo role bei už lūkesčius viršijančius rezultatus dėkojo vyriausiajam komandos treneriui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)