31 metų 203 cm ūgio klaipėdietis atvyksta iš gimtojo miesto „Neptūno“ gretų, kur žaidė pastaruosius trejus metus. Aukštaūgis buvo trumpam išvykęs išbandyti jėgas Ukrainos Dnepropetrovsko „Dnipro“ komandoje, o sezoną yra praleidęs ir „Šiauliuose“.

Prabėgęs sezonas V. Vasyliui buvo ypatingas, kadangi krepšininkas debiutavo Eurolygoje ir ten puikiai išnaudojo jam skirtą laiką: 6,8 taško (60,6 proc. dvitaškių), 2,6 atkovoto kamuolio ir 5,9 naudingumo balo vos per 15 žaidimo minučių.

Mačas su Belgrado „Crvena Zvezda“ V. Vasyliui įsimins visam gyvenimui, kadangi būtent jo dvitaškis išplėšė „Neptūnui“ pergalę prieš serbus, kuri buvo pirmoji klubo istorijoje Eurolygoje.

Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) V. Vasylius ant parketo praleisdavo po 16 minučių, įmesdavo 6,6 taško, sugriebdavo 3,1 atšokusio kamuolio, atlikdavo 1,1 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo 7,6 naudingumo balo.

V. Vasylius sudarys galingą priekinės linijos tandemą su Artūru Valeika.

Kitą sezoną „Lietkabelyje“ taip pat rungtyniaus amerikietis Brandonas Woodas, Akselis Vairogas, Artūras Valeika, Arnas Labuckas, Lukas Aukštikalnis, Gediminas Žalalis ir Mantas Kazonas. Vyriausiuoju treneriu dirbs Gintaras Kadžiulis, o jam talkins Egidijus Ženevičius.