Nuo 51 – iki 8,7. Taip per keturias dienas nučiuožė „Žalgirio“ tritaškių pataikymo procentas. Praėjusį sekmadienį Alytaus „Sintek-Dzūkijos“ krepšį 21 tolimu metimu subombardavę kauniečiai Berlyno ALBA ekipai pasiliko tik 2 ir pralaimėjo 62:69.

Vien per pirmą kėlinį svečiai prametė visus 10 kartų, antrame pataikė sykį iš 6 mėginimų.

Vokiečiai patys gundė varžovus bandyti dar ir dar kartą, atsitraukdami prie savo baudos aikštelės.

Kaip po mačo pažymėjo Š. Jasikevičius, ALBA pastaruoju metu ginasi vadinama „box and one“ sistema.

Tokia aikštės ir asmeninės gynybos kombinacija naudojama, kai saugomasi konkretaus oponentų perimetro žaidėjo. Keturi krepšininkai ginasi apsupę savo baudos aikštelę, vienas persekioja priešininkų puolimo lyderį.

Aito Garcia Reneseso taktika paliko atviras duris „Žalgiriui“ prie trijų taškų linijos, bet silpnoji varžovų gynybos vieta virto mirtinais spąstais.

„ALBA gynėsi, kaip ir tikėjomės – atkirsdavo vieną žmogų, o kitiems leisdavo mesti. Kamuolys tiesiog neįkrisdavo į krepšį. Būtume pataikę, būtume pradėję spurtu 10:0 – ir čia mažiausiai.

Negali sakyti, kad nesisekė, bet nepataikėme tikrai paruoštų metimų. Buvo ir blogesnių, skubotų. Tačiau nemanau, kad čia yra kažkokia bėda. Prieš kelias dienas pataikėme tų tritaškių sočiai, dabar nebeįmetė niekas“, – svarstė A. Milaknis, pats prašovęs visus penkis sykius.

Per pertrauką „Žalgiris“ persiorientavo ir antroje mačo dalyje pakeitė savo atakų kryptį – per likusius du kėlinius žalieji viso metė 7 tritaškius.

Pusę trečio ketvirčio kauniečiai dominavo „Mercedes-Benz“ arenoje ir spurtavo 14:0, tačiau bėda viena nevaikšto.

„Kažkas staiga drastiškai pasikeitė. ALBA pati ėmė pataikyti tritaškius, ir tai leido jiems žaisti atvirą krepšinį, žaisti greitai“, – komentavo gelbėti komandą bandęs ir 15 taškų surinkęs Zachas LeDay.

„Mūsų žaidimas banguoja: atkarpomis žaidžiame gerai ir gynyboje, ir puolime, paskui pametame galvas, tada nesiklijuoja niekas. Eurolygoje trumpų, pavienių atkarpų neužtenka, reikia jas ištęsti“, – pridūrė A. Milaknis.

„Žalgiris“ pasigedo ir dėl pėdos skausmų namuose likusio Mariaus Grigonio, kuriam buvusios ekipos – gynėjas ALBA atstovavo 2017-2018 metais – priežiūra galbūt nebūtų kėlusi tiek problemų.

„Neturime 12 supertalentų, faktas, kad Mariaus trūko, ir trūko labai stipriai“, – sakė A. Milaknis.

Stipriai trūksta „Žalgiriui“ dabar ir pergalių: Visų šventųjų dieną paskutinįsyk Eurolygoje laimėjusi ekipa nusirito jau į 17-ą vietą (3/8), veikiai gali atsidurti ir pačioje turnyro lentelės apačioje, jei Sankt Peterburgo „Zenit“ penktadienį namuose nustebins Madrido „Real“.

„Pralaiminėti nėra malonu, bet aš tiesiog einu į priekį. Reikia toliau kovoti ir klausyti trenerio“, – nepanikuoti stengėsi Z. LeDay.

„Reikia vienos pergalės. Nežinau, kokiais būdais, bet visiems reikia susiimti ir ją kažkaip išplėšti, nesvarbu, prieš ką. Manau, tuomet viskas pasitaisytų, daug kam palengvėtų. Nevaidinsime, kad dabar labai lengva, mano asmenine nuomone, tiesiog reikia, ūkiškai kalbant, išplėšti tą pergalę.

Komandoje – tikrai geri vaikinai, visi mokame žaisti krepšinį, tik reikia už kažko užsikabinti, kažko, kas visiems įpūstų daugiau pasitikėjimo savimi“, – artimiausią išėjimą iš nesėkmių tunelių regėjo A. Milaknis.

Primename, kad iki šiol žalgiriečių ir ALBA keliai Eurolygoje buvo susikryžiavę šešis kartus, komandos pasidalino po tris pergales, kaskart laimėdamos namuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)