Daugiau – 25 taškus – debiutinį sezoną Eurolygoje žaidžiantis Iggy įskraidino tik per akistatą išvykoje su čempionais Stambulo „Anadolu Efes“ krepšininkais (70:80).

Išgyvenimo mače su Monako Kunigaikštystės atstovais jis, ko gero, galėjo ir šiek tiek pakoreguoti šį asmeninį geriausią pasiekimą, bet, pavyzdžiui, prametė visiškai laisvas iš po krepšio prieš pat antrojo kėlinio sireną po idealaus Rolando Šmito perdavimo, o apskritai realizavo tik 5 iš 13 dvitaškių. Be to, agresyvumu pasižymintis I. Brazdeikis negavo teisės nė į vieną baudos metimą.

Užtat kur Ignas nestrigo, tai prie tritaškio linijos: Lietuvoje gimęs, bet Kanadoje brendęs kairiarankis tiksliai paleido net 4 iš 5 tolimų šūvių – antrą kartą šį sezoną.

Neįtikėtiną progresą padariusio I. Brazdeikio pataikymas iš tolimos distancijos pirmame ir antrame Eurolygos rate skiriasi kaip diena ir naktis: jei per pirmus 17 turų jis pataikydavo tik kas šeštą savo bandymą (6/36, 17 proc.), tai antroje sezono dalyje atakuoja kone trigubai taikliau – 20/43 (47 proc.).

„Gindamiesi prieš mane jie iš už užtvarų lindo pro apačią, taip gundydami mesti tritaškius, o tai darydamas aš jaučiuosi patogiai. Šiandien buvau maksimaliai susikoncentravęs ir nusiteikęs agresyviai.

Asmeniškai neturėjau kažkokios papildomos motyvacijos, tiesiog norėjau padaryti viską, ką galiu, kad padėčiau komandai laimėti. Toks buvo mano mąstymas ir vienintelė motyvacija, kurios man reikėjo“, – po susitikimo aiškino I. Brazdeikis, per pirmąją susidūrimą su „Monaco“ sukrapštęs tik 3 taškus.

Šį sykį ir vėl buvo sustabdytas „Monaco“ lyderis Mike'as Jamesas, tenkinęsis viso labo 6 taškais (3/9 metimai iš žaidimo) ir sukaupęs prasčiausią pliuso-minuso rodiklį komandoje (-11 taškų).

„Manau, kad mes turime vieną geriausiai visoje Eurolygoje besiginančių žaidėjų – Arną Butkevičių. Jis kas vakarą nuostabiai darbuojasi gynyboje. Treneriai taip pat buvo paruošę gerą rungtynių planą, mes buvome susikaupę ir visa ši kombinacija suveikė“, – pasakojo I. Brazdeikis.


Net 18 metimų iš žaidimo atlikęs (13 dvitaškių ir 5 tritaškiai) Lietuvos rinktinės narys teigė, kad taip dažnai iniciatyvos ėmėsi nedirbtinai.

„Aš išėjau ir žaidžiau savo žaidimą. Galvojau tik apie komandą ir tai, kuo galiu jai padėti bei būti naudingas. Šį kartą jaučiau, kad turėjau būti agresyvus puolime ir atakuoti krepšį. Komandos draugai ir treneriai pasitikėjo manimi, leido tai daryti. Vertinu tai ir esu tikrai laimingas dėl šios pergalės“, – tikino 24-erių metų gynėjo ir puolėjo pozicijose puikiai besijaučiantis Iggy.

„Žaisti namuose mums yra didžiulis dalykas. Kaip esu sakęs ir anksčiau, „Žalgirio“ arena turbūt yra viena sunkiausių vietų žaisti visiems mūsų oponentams. Fanų energija ir aistra užveda mus kiekvieną kartą“, – solidų žaliai-baltų balansą (11-4) Nemuno saloje aiškino jis.

I. Brazdeikis pakomentavo ir incidentą ant atsarginių žaidėjų suolo, kai švęsdamas Tomas Dimša rankšluosčiu nemaloniai kliudė jo veidą.

„Aš niekada gyvenime nebuvau to patyręs. Maždaug dešimt sekundžių dešine akimi nieko nemačiau, šiek tiek išsigandau ir nesupratau, kas vyksta. Trumpam apakau, todėl ir susierzinau. Taip jau nutinka, bet dabar yra juokinga. Viskas tarp mūsų yra gerai. Tiesiog jie pagavo tą akimirką, yra kaip yra“, – šypsojosi jis.


Iki Eurolygos reguliariojo sezono pabaigos likus trims turams „Žalgiris“ ir toliau stumdosi su Vitorijos „Baskonia“ (abu po 16-15) dėl aštuntos pozicijos.

Tiesa, tik viena pergale daugiau turi Belgrado „Partizan“ (17-14), tačiau tiek baskų, tiek ir serbų pusėje – tarpusavio pranašumas, tad finišuoti su šiais klubais lygiai kauniečiams yra ne variantas, reikia juos aplenkti.

Į TOP-8 besitaikančių žalgiriečių laukia trys finalai: namų arenoje – su Valensijos „Basket“ (kovo 31 d.) ir Tel Avivo „Maccabi“ (balandžio 6 d.), o svečiuose – su Miuncheno „Bayern“ (balandžio 14 d.).

„Baskoniai“ liko mačai su „Fenerbahče“ ir Vilerbano ASVEL bei pas Pirėjo „Olympiakos“.

„Partizan“ dar kausis su Madrido „Real“, pas „Monaco“ ir su Atėnų „Panathinaikos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją