Nugalėtojus į priekį vedė po 15 taškų įmetę Jockas Landale'as ir Nigelas Hayesas. Abu aukštaūgiai sužaidė geriausias savo karjeros „Žalgiryje“ rungtynes. Sostinės klubo gretose išsiskyrė 12 taškų pelnęs Cameronas Bairstow. Po 10 surinko Marekas Blaževičius ir Eimantas Bendžius.

Dainius Adomaitis po rungtynių apgailestavo dėl tragiškai pralaimėto antrojo ketvirčio bei turėjo savo nuomonę apie arenoje kilusias sirgalių muštynes bei tuščią „B tribūną“.

„Žaidžiant prieš tokią komandą kaip Kauno „Žalgiris“, reikia turėti nuoseklumą, nuosekliai laikytis plano.

Pirmame ketvirtyje tą turėjome, nebuvo abejonių priimant sprendimus. Tačiau antrame ketvirtyje atsirado dvejonių dėl mūsų sprendimų, nemetėme tuomet, kai turėjome geras situacijas.

Pirmame kėlinyje susikūrėme gerų metimų, tačiau antrame ketvirtyje varžovai privertė mus mesti iš sudėtingų situacijų, arba kai turėdavome gerą momentą atakuoti, juo nepasinaudodavome.

Kitas dalykas, turime išmokti žaisti situacijose, kai turime pranašumą. Kalbant apie šį mačą – tai blogiausios sezono rungtynės.

Kiekvienas sirgalius yra reikalingas, nesvarbu, ar tai „B tribūnos“ atstovai, ar bet kuris Vilniaus gyventojas.
Dainius Adomaitis

Privertėme varžovus 10 kartų mesti baudas, įvairiose situacijose buvome per agresyvūs. Varžovai metė 20 baudų, vien dėl to gali pralaimėti rungtynes“, – akistatą su Lietuvos čempionais įvertino D. Adomaitis.

– Į startinį penketą pateko Marekas Blaževičius, kokia buvo mintis?, – žurnalistų buvo paklaustas D. Adomaitis.

– Jis šiai dienai vienas geriausių žaidėjų gynyboje. Marekas sunkiai dirba treniruotėse.

– Kokia yra Martyno Echodo situacija, kaip greitai jis galėtų pašalinti tuos trūkumus, dėl kurių dabar turite jam priekaištų?

– Mes esame patenkinti jo darbu, Martynas tikrai gerai dirba treniruotėse. Jis mums reikalingas, tą Martynas žino, mes taip pat tą žinome, viskas tvarkoje. Tačiau sporte svarbios ne tik treniruotės, bet ir psichologija. Jis yra rotacijoje ir tikimės, kad Martynas kitame mače sužais savo geriausias sezono rungtynes.

– Ar nepasigendate didesnio Deivido Sirvydžio indėlio?

– Varžovai jam, kaip snaiperiui, skiria daug dėmesio. Šiandien gal nepavyko Deivydui sukurti patogių progų arba tie bandymai baigdavosi klaidomis. Turime dirbti ties tuo.

– Trečiame kėlinyje greta aikštės kilo neramumai tarp abiejų komandų sirgalių. Kaip vertinate tokius dalykus?

– Blogai. Tai sportas, kur ateina šeimos su vaikais, taip pat ir mano vaikai visada stebi krepšinį gyvai.

Nemanau, kad žiūrovai nori matyti girtus veidus ar sirgalių smurtą.

Kalbant apie tuščią „B tribūną“, kiekvienas komandos sirgalius yra reikalingas, nesvarbu, ar tai „B tribūnos“ atstovai, ar bet kuris Vilniaus gyventojas.

Juk žaidžiame dėl sirgalių.

– Rinktinė ieško stratego, kokį patarimą galėtumėte duoti kandidatams?

– Neseku visos informacijos, kuri yra spaudoje, esu susikoncentravęs į darbus klube. Neabejoju, kad bus priimtas geriausias sprendimas.


Praėjusį sezoną „Betsafe-LKL“ pirmenybėse „Žalgiris“ laimėjo visus septynis komandų tarpusavio susitikimus, o pralaimėjo tik Karaliaus Mindaugo taurės turnyro finale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (160)