Lukas Naimovičius išrinktas naudingiausiu turnyro žaidėju (MVP).

Tarptautiniame turnyre, kuris organizuojamas jau 43-ią kartą, visos komandos buvo suskirstytos į keturias grupes. Š. Marčiulionio KA I-PZU komanda kartu su belgais bei dviem prancūzų ekipomis rungtyniavo D grupėje ir tapo šios grupės nugalėtoja.

Ketvirtfinalio rungtynėse trenerio T. Keršio auklėtiniai nemažu skirtumu – 70:27 nugalėjo Rygos „Ridzene“ (Latvija) ekipą, o pusfinalyje 50:35 įveikė ambicingus FC „Mulhouse“ (Prancūzija) krepšininkus. Finale Š. Marčiulionio KA I-PZU komanda susitiko Vilerbano „Asvel“ (Prancūzija) ekipa iš Lijono. Mūsiškiai laimėjo prieš varžovus rezultatu 54:20 ir tapo turnyro nugalėtojais.

„Į Prancūziją skridome lėktuvu, todėl kai kam tai buvo įdomus patyrimas. Mus pasitiko organizatoriai, gražiai priėmė, vaikai gyveno šeimose, o tai irgi buvo labai įdomu. Tos šeimos rūpinosi mūsų vaikais ir labai palaikė varžybų metu. Nors turnyras buvo didelis – vis dėlto šešiolika komandų, jo organizacija buvo puiki. Prancūzai labai draugiški žmonės, šiltai mus priėmė, gražiai pasirūpino, kvietė ir kitais metais atvažiuoti.

Komandos, dalyvavusios šiame tarptautiniame turnyre, buvo įvairaus lygio: buvo ir geresnių, ir silpnesnių, bet visose pagrindinėse komandose buvo 3-4 geri, techniški žaidėjai. Mūsų komanda išsiskyrė tuo, kad mes gerų žaidėjų turėjome daugiau... Didžiausia nauda iš šio turnyro mums buvo sugebėjimas prisitaikyti prie aplinkybių: prie skirtingų salių, prie visiškai kitokio teisėjavimo. Tame turnyre nebuvo leidžiamas joks kontaktas: bet koks prisilietimas buvo traktuojamas kaip bauda. Džiaugiuosi, kad vaikai greitai persiorientavo, prisitaikė prie situacijos ir puikiai sužaidė.

Nors pusfinalyje visi mūsų priešininkus „karūnavo“ nugalėtojais, mes rungtynių pradžioje gerai spurtavome, po to išlaikėme nemažą taškų skirtumą ir nugalėjome juos. Vaikai žaidė susikaupę, gerai kovojo. Finalas buvo dar lengvesnis – jau po pirmo kėlinuko įgijome 15 taškų pranašumą, todėl laimėjome daugiau, kaip dvigubai. Išties, demonstravome gerą krepšinį, todėl finale, nors žaidėme prieš prancūzų komandą, susilaukėme daug plojimų iš susirinkusių tūkstančio žiūrovų.

Pasibaigus turnyrui, dienelę praleidome Lijone, pasižvalgėme, papramogavome. Mieste vyko daug įvairių renginių, todėl vaikams buvo įdomu ir pasižiūrėti, ir dalyvauti. Ši išvyka dar labiau sutvirtino mūsų komandą, praplėtė jos akiratį ir adaptacijos galimybes, kuo esu labai patenkintas. Juk tarptautiniai turnyrai tam ir skirti“, - apie išvyką į Prancūziją pasakojo komandos treneris T. Keršis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)